Borilni športi

Usman: Če se bo Masvidal 'igral z ognjem', se bo znova opekel

Jacksonville, 24. 04. 2021 07.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V taboru aktualnega UFC-prvaka velterske kategorije Kamaruja Usmana prevladuje optimizem pred povratno borbo z zahtevnim Jorgejem Masvidalom. Ta bo storil vse, da se nigerijskemu borcu oddolži za poraz na njunem prvem medsebojnem dvoboju. Ali bo pri tem uspešen, pa preverite v neposrednem prenosu v nedeljo zgodaj zjutraj po slovenskem času, od 4.00 naprej na Voyo.

Pred glavnima protagonistoma tokratnega borilnega spektakla UFC 261 v Jacksonvillu na Floridi je zelo pomembna in hkrati zahtevna naloga. Če bo aktualni prvak velterske kategorije Kamaru Usman želel vnovič preskočiti oviro, imenovano Jorge Masvidal, bo moral prikazati še več, kot je med njunim prvim medsebojnim dvobojem pred dobrimi devetimi meseci.

Ne zamudite novega borilnega spektakla na Voyo. V nedeljo zgodaj zjutraj po slovenskem času (4.00) si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali dvoboj za naslov prvaka v velterski kategoriji med aktualnim prvakom Kamarujem Usmanom in izzivalcem Jorgejem Masvidalom.  Posnetke vseh borb si boste kot vselej lahko ogledali na Voyo.

Masvidal pa bo, jasno, naredil vse, kar je v njegovih močeh, da izid v zmagah izenači na ena in posledično odvzame šampionski pas odličnemu Nigerijcu. "Zanj je zelo nevarno, da govori takšne stvari. Lepo je biti samozavesten v zdravi meri in verjeti v svojo zmago, a to, kar počne on (Jorge Masvidal, op. a.) v zadnjih dneh, je nepotrebna izguba energije in časa," je Usman malce zbodel svojega rivala in nadaljeval: "Vsak od naju ima svoje prednosti, pa tudi slabosti. Sam se zavedam, da bom svoje 'minuse' moral, kolikor se bo le dalo, prikriti in tako izbojevati zmago. Ne bo lahko, vsekakor ne, a verjamem vase, v svoj trening in to, da sem v pripravljalnem obdobju storil čisto vse za ubranitev šampionskega pasu."

Kamaru Usman (na fotografiji levo) si želi ubranitve šampionskega pasu v velterski kategoriji.
Kamaru Usman (na fotografiji levo) si želi ubranitve šampionskega pasu v velterski kategoriji. FOTO: AP

Najtežji izpit za Ševčenkovo doslej
Če ste ljubiteljice in ljubitelji mešanih borilnih veščin pomislili, da bosta Usman in Masvidal 'odprla ' in 'zaprla' dogajanje na UFC 261, ste se krepko zmotili. Seznam borb nam namreč razkriva, da sta v ženski konkurenci na sporedu kar dva obračuna za naslov prvakinje; najprej se bosta v mušji kategoriji pomerili branilka šampionskega pasu Valentina Ševčenko in prva izzivalka, Jessica Andrade. Slednja je na impresiven način debitirala v tej kategoriji s hitro zmago nad nedoraslo Katlyn Chookagian, s čimer je poslala jasno sporočilo sicer izjemni Ukrajinki, ki je v zadnjih dveh letih in štirih mesecih kar štirikrat uspešno obranila naslov prvakinje.

Lahko Namajunasova prekriža načrte Weilijevi?
Preden bosta v oktagon vstopila glavna zvezdnika dogodka, bomo spremljali še borbo za naslov prvakinje v slamnati kategoriji, v kateri bo Kitajka Vejli Džang branila šampionski pas proti nekdanji prvakinji v tej kategoriji, Rose Namajunas. Ta se je že oddolžila Andradejevi za boleč predhodni poraz, toda Namajunasovo zanima zgolj naslov. Če ji slučajno uspe, bo postala sploh prva borka v zgodovini UFC-ja, ki je dvakrat v različnih obdobjih prišla do naslova prvakinje v isti kategoriji.

Za Džangovo na drugi strani pa bo to druga obramba pasu, potem ko je pred letom dni v eni od najlepših borb v zgodovini tekmovanja premagala Poljakinjo Joanno Jedrzejczyk

UFC 261, seznam borb:

Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal (do 77 kg)

Zhang Weili vs. Rose Namajunas (do 52,5 kg) 

Valentina Ševčenko  vs. Jéssica Andrade (do 57 kg) 

Uriah Hall vs. Chris Weidman (do 84 kg) 

Anthony Smith vs. Jimmy Crute (do 93kg)

UFC 261: Usman vs Masvidal
UFC 261: Usman vs Masvidal FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.