Borilni športi

Velik preobrat: v boju za velterski UFC naslov namesto Burnsa (znova) Masvidal

Las Vegas, 06. 07. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po nič kaj prijetni novici, da bo moral sicer dovčerajšnji prvi izzivalec aktualnega svetovnega UFC prvaka velterske kategorije Kamaruja Usmana Gilbert Burns zaradi okužbe z novim koronavirusom izpustiti prihajajoči borilni spektakel UFC 251 v Abu Dabiju (12. julij, prenos na VOYO), se je vodstvo organizacije dogovorilo s Jorgejem Masvidalom, ki bo tako 'vskočil' na mesto nesrečnega Brazilca.

Iz Las Vegasa prihajajo sijajne novice. Po tem, ko je bil vse boljši MMA-jev borec Gilbert Burns zaradi okužbe z novim koronavirusom prisiljen odpovedati svoj nastop na prihajajočem borilnem 'eventu' na otoku Yas v Abu Dabiju (12. julij, prenos na VOYO), kjer bi po marčevskem slavju v obračunu s Tyronom Woodleyjem napadal naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji, se je predsednik UFC organizacije Dana White s sodelavci odločil vnovič ponuditi edinstveno priložnost prav tako izvrstnemu Jorgeju Masvidalu.

Ta je bil še lanskega novembra postavljen v vlogo prvega izzivalca aktualnega svetovnega prvaka Kamaruja Usmana, ko je v Madison Square Gardnu ugnal Nata Diaza, a je kasneje prišlo do razkola v odnosih s prvim možem organizacije Whitom, ki je nato, kot že rečeno, priložnost za obračun z Usmanom ponudil nesrečnemu Burnsu. Kamen spotike naj bi bila tedaj v največji meri neuspešna pogajanja glede višine Masvidalovega honorarja, a je očitno zdaj vse skupaj pozabljeno. Za Usmana na drugi strani bo to druga obramba naslova svetovnega prvaka, odkar jo je lani decembra prvič uspešno obranil v borbi s sila nepredvidljivim Colbyjem Covingtonom.

Jorge Masvidal je dobil novo izjemno priložnost, da si že konec prihodnjega tedna v Abu Dabiju pribori naslov svetovnega prvaka v UFC-jevi velterski kategoriji.
Jorge Masvidal je dobil novo izjemno priložnost, da si že konec prihodnjega tedna v Abu Dabiju pribori naslov svetovnega prvaka v UFC-jevi velterski kategoriji. FOTO: AP

Na uradno potrditev naslovne borbe dogodka v Abu Dabiju bo potrebno počakati še kakšen dan ali dva, dokler oba borca ne opravita nujnega testiranja na Covid-19. Če se bo vse izšlo, kot se pričakuje, bodo člani obeh taborov že v začetku tega tedna zapustili Združene države Amerike in se z letalom napotili k otoku Yas v Abu Dabiju, kjer bodo prav tako podvrženi nujnim protokolom Fight Islanda, ki vključuje še dodatna štiri testiranja na zloglasni virus.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stiing
06. 07. 2020 09.31
+2
Tooooo itak se ne marata tko da ... dobre borbe bodo spet bo pokalo.
mr.puff puff
06. 07. 2020 08.37
+9
Upam da masvidal zmaga ker usman je kr neki