Borilni športi

Usman pred enim najtežjih obračunov v karieri: Razbil bom Masvidala

Abu Dabi, 09. 07. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izrazito optimistične napovedi, ki jih je mogoče prebrati in slišati iz tabora aktualnega svetovnega UFC-prvaka velterske kategorije Kamaruja Usmana, prilivajo dodatno olje na ogenj pred težko pričakovanim borilnim spektaklom UFC 251 v Abu Dabiju. Tokratni nasprotnik nigerijske 'zveri' bo sijajni Jorge Masvidal, ki je bil že od začetka postavljen v vlogo prvega izzivalca. Prenos bo v nedeljo zgodaj zjutraj na VOYO (4.00).

V preteklih dneh je bil v svojih napovedih pred nedeljskim spektaklom (s prenosom na VOYO od 4. ure) na otoku Yas v Abu Dabiju zelo 'glasen' izzivalec Jorge Masvidal, ki je prepričan, da mu šampionski pas velterske kategorije tokrat ne more uiti. Kamaru Usman na drugi strani, sicer aktualni UFC-prvak, pa meni, da ni pomembno, kdo je v danem trenutku v nasprotnem kotu, saj je tako dobro pripravljen kot že dolgo ne. 

"To je manjša sprememba, ki v nobenem primeru ne bo imela vpliva na mojo borbo. Ko potegnem črto, je na koncu dneva najpomembneje to, kako sem pripravljen jaz in ne nasprotnik. V trenutku, ko bom vstopil v oktagon, bom moral vključiti 'nigerijsko nočno moro' in zunaj njega pustiti Kamaruja Usmana. Zdaj imam še en motiv več, da naredim malce več škode kot običajno. Toda ponavljam, sprememba nasprotnika pri meni ne pomeni nobenega vznemirjenja. To je zgolj tekmovanje, v katerem trenutno ni boljšega borca od mene. Zato sem kralj te kategorije (velterske, op. p.) in bom, ko bo za to napočil pravi trenutek, uspešno opravil svoje delo," je tri dni pred obračunom v pogovoru za TMZ Sports dejal samozavestni Usman, ki bi se moral boriti proti Gilbertu Burnsu, a je Brazilec zbolel za koronavirusno boleznijo, nato je predsedniku organizacije Danu Whitu po mukotrpnih pogajanjih le uspelo najti skupen jezik z "Gamebredom" (vzdevek Jorgeja Masvidala, op. p.).  

"Pravijo, da je Masvidal tako imenovani BMF (Baddest Motherf*cker, najzlobnejši pesjan, op. p.) in to dejansko smatrajo za enega od začasnih šampionskih pasov ... Ok, ko ga razbijem in razmečem po oktagonu, bom to s*anje odnesel domov, da ga postavim v svojo omaro za spomin," je še dodal Usman.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mr.puff puff
09. 07. 2020 20.26
+7
Upam da masvidal demolira tega usmana k je res tecen
DuhSaSjekirom
09. 07. 2020 08.16
+33
Vrhunsko. Kot je to ponavadi, kadarkoli je UFC clanek se v komentarje napopajo strokovnjaki za vzgojo in pravicnezi ki menijo da to pod 1 ni sport pod 2 otroci lahko to vidijo in bo kaos. Resnica je pa - to je vrhunski sport pri katerem prakticno ni nobenih poskodb, ko treniras razvijes samozavest, nimas potrebe po dokazovanju ravno tako pa ne poznam nikogar ki bil bil nasilnez. Ravno obratno, mojstri fajta so vedno ponizni, skromni ljudje pripravljeni vedno pomagat. To je sport ki te pomiri, sport ki je odlicen za ego da ne mislis da si neka faca, da spostujes druge ljudi, da se zavedas da lahko od vsakega dobis po rcijo ce ni tvoj dan. Zaves se da se ti ninpotrebno nikomur dokazovat. Seveda so izjeme ampAk take izlocijo ze trenerji iz klubov.
anonimnez666
09. 07. 2020 12.02
+12
mr.puff puff
09. 07. 2020 20.25
+4
superdonleon
10. 07. 2020 09.27
+3
bravo,dopolnil bi samo to dfa komentirajo po večini ljudje ki ta šport pljuvajo in in pravijo da jih ne zanima so pa prvi ki preberejo članek