Borilni športi

Usman v novo vojno s Covingtonom, ples pesti tudi za Gaethjeja in Chandlerja

New York, 03. 11. 2021 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
3

Po dobrih dveh letih se najmočnejša organizacija mešanih borilnih veščin vrača v New York. V slovitem Madison Square Gardnu bo potekal borilni spektakel UFC 268, kjer bodo na delu nekateri najboljši borci na svetu. Glavna borba večera bo povratni obračun ene izmed najboljših borb v zgodovini organizacije, saj bo Colby Covington ponovno poskušal pas odvzeti Kamaru Usmanu. Drugič v tem letu se bosta udarili Rose Namajunas in Žang Vejli, ljubitelji mma-ja pa nestrpno pričakujejo tudi borbo med atraktivnima Justinom Gaethjejem ter Michaelom Chandlerjem. Prenos borilnega spektakla bo v nedeljo na VOYO od 3.00 dalje.

Kamaru Usman drugič ali Colby Covington prvič? Na to vprašanje bomo dobili odgovor v noči iz sobote na nedeljo (prenos na VOYO se prične ob 3.00), ko se bosta na borilnem spektaklu UFC 268 znova pomerila stara znanca. Glavna borba večera bo torej ponovitev 'vojne' izpred skoraj dveh let, ki jo je s tehničnim nokavtom v zadnji rundi dobil Usman in tako (začasno) utišal velikega rivala Covingtona.

Nesporni prvak UFC-jeve velterske kategorije Usman bo šampionski pas branil petič, poraza pa ne pozna že vse od leta 2013 ko je tudi edinkrat v karieri izgubil. Po dobljeni vojni proti Covingtonu, ki mu je v tretji rundi tudi zlomil čeljust, je Usmana dvakrat neuspešno izzival Jorge Masvidal in enkrat Gilbert Burns, vse tri borbe pa je Američan, nigerijskega porekla, prepričljivo dobil. Covington na drugi strani je bil po porazu proti Usmanu precej manj aktiven, v oktagonu je stal le septembra lani, ko je s tehničnim nokavtom v peti rundi premagal nekdanjega prvaka Tyrona Woodleya. Oba borca, ki sta svoje veščine kalila v Floridi, sta lani tudi zamenjala kluba kjer trenirata. Usman je zapustil Sanford MMA, kjer je treniral pod vodstvom Henrija Hoofta, in se preselil v Kolorado, Covington pa je American Top Team zamenjal za MMA Masters, le nekaj kilometrov južneje.

UFC 268: Usman vs Covington 2

V predzadnji borbi večera bomo že drugič v tem letu gledali spopad najboljših bork v UFC-jevi slamnati kategoriji. Vlogi pa bosta tokrat zamenjani, saj bo v kletko kot prvakinja vstopila Rose Namajunas, ki je trdoživi Kitajki Žang Vejli šampionski pas odvzela aprila. Namajunasova je z natančno brco v prvi rundi Vejlijevo nokavtirala in si drugič v karieri nadela UFC-jev šampionski pas. Kitajka, ki je tako doživela šele svoj drugi poraz v profesionalni karieri, se bo poskusila Američanki maščevati, pri čemer ji pomaga tudi dvakratni olimpijski prvak v rokoborbi ter nekdanji prvak moške mušje in bantamske kategorije, Henry Cejudo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav se Justin Gaethje in Michael Chandler ne bosta borila za naslov prvaka, gre vseeno za težko pričakovano borbo dveh izvrstnih lahkokategornikov. Oba borca si želita povratek na zmagovalno pot, saj sta oba v svojih zadnjih obračunih zgubila in to prav v borbi za naslov prvaka. Chandler je januarja letos debitiral v UFC-ju in se z nokavtom izstrelil v sam vrh zelo konkurenčne kategorije. Že v drugi borbi v najmočnejši mma organizaciji je dobil priložnost boriti se za naslov prvaka, a čeprav je bil maja letos v prvi rudi proti Charlesu Oliveiri zelo blizu zaključku, se je Brazilec rešil in Chandlerja v drugi rundi ustavil s tehničnim nokavtom. Gaethje pa je nazadnje v oktagonu stal oktobra lani, ko je moral prav tako v borbi za naslov prvaka premoč priznati nepremagljivemu Habibu Nurmagomedovu. Tako Gaethje kot Chandler sta odlična pretepača, ki zvonec, ki označuje konec borbe, redko dočakata. Poleg denarne nagrade in prestiža, bo zmagovalec njune borbe prihodnje leto skoraj zagotovo dobil še drugo možnost osvojiti šampionski pas lahke kategorije, a še pred tem se bosta zanj decembra na dogodku UFC 269 udarila aktualni prvak Oliveira in prvi izzivalec Dustin Poirier.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oseba, ki ima te dni v svetu mma-ja največ dela, je zagotov Trevor Wittman. Eden najboljših trenerjev mešanih borilnih veščin na svetu se je leta 2016 odloči za drugačen pristop k trenerstvu, delo v velikem športnem klubu pa je zamenjal za privatno telovadnico v Koloradu imenovano ONX Sports, kjer se ukvarja le z majhnim številom izbranih športnikov. Wittman trenutno trenira le tri varovance, ki pa se bodo prvič pomerili na istem borilnem spektaklu. Prvaka Usman in Namajunasova ter nekdanji začasni prvak Gaethje bodo v kotu imeli 47-letnega trenerja, ki bo upal, da vsi njegovi varovanci oktagon zapustijo z dvignjeno roko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Velterska kategorija: Kamaru Usman – Colby Covington (Usman brani naslov prvaka)

Ženska slamnata kategorija: Rose Namajunas – Žang Vejli (Namajunasova brani naslov prvakinje)

Lahka kategorija: Justin Gaethje – Michael Chandler

Peresna kategorija: Shane Burgos – Billy Quarantillo

Bantamska kategorija: Frankie Edgar – Marlon Vera

UFC 268: Usman vs Covington 2
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

multifit
03. 11. 2021 14.24
+1
Kaksne 3 borbe ta teden. Lahko bi rekli event of the year
mr.puff puff
03. 11. 2021 15.10
Zih event of the year...fight of the year bo pa gaethje chandler..to bo pokal 100 posto
multifit
03. 11. 2021 15.32
+1
Tudi usman:covington pricakujem vojno. Edino kitajka se bojim da bo premocna za Rose. Zanimivo bo