Borilni športi

Lomačenko po soglasni odločitvi novi (stari) prvak

London, 31. 08. 2019 18.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden izmed težje pričakovanih obračunov letošnjega leta med Lukom Campbellom in Vasilom Lomačenkom se je končal s pričakovano zmago favoriziranega Ukrajinca, ki je ubranil pasove po verzijah WBC, WBA in WBO v lahki kategoriji, a mu je Anglež nudil dober odpor vse do enajste runde.

Prizor iz londonske O2 Arene: Lomačenko (levo) proti Campbellu.
Prizor iz londonske O2 Arene: Lomačenko (levo) proti Campbellu. FOTO: AP

Svetovni prvak lahke kategorije po različicah WBC, WBA in WBO Vasil Lomačenko poraza ne pozna že skoraj pet let, ko ga je v drugi profesionalni borbi premagal Orlando Salido. Tudi Luke Campbell v londonski O2 Areni ni uspel preprečiti podaljšanja Ukrajinčevega niza zmag, tokratna po sodniški odločitvi je bila trinajsta, medtem ko je Anglež Campbell izgubil tretjič v profesionalni karieri.

Pet centimetrov višji borec je dobro izkoristil prednost v telesni višini in dosegu rok ter se zelo dobro kosal z Lomačenkom, ki je bil po soglasni sodniški odločitvi tudi v očeh delivcev pravice boljši s 119:108, 119:108 in 118:109. K temu je brez dvoma pomagal tudi nokdavn v enajsti rundi, v kateri se je Campbell le stežka obdržal na nogah, a vseeno dobil glasen aplavz s tribun za zelo dobro sobotno predstavo.

Predvsem v sedmi rundi je Lomačenka "zamajal" s svojo desnico, a je Ukrajinec vedno znova našel odgovor z enako mero, tako da njegova zmaga nikoli ni bila zares pod vprašajem. Posnetek vseh borb si lahko kadarkoli ogledate na VOYO.

Izidi ostalih borb:

Aleksander Povetkin vs Hughie Fury (soglasna odločitev sodnikov)
Charlie Edwards vs Julio Cesar Martinez (brez zmagovalca)
Joshua Buatsi vs Ryan Ford (nokavt)
Joe Cordina vs Gavin Gwynne (soglasna odločitev sodnikov)
Savannah Marshall vs Daniele Bastieri (tehnični nokavt)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anakondabox
01. 09. 2019 16.36
+2
Stavila sem na Vasila Lomačenka (eden prejšnjih komentarjev) in zmagal je. V.L. premore veliko srčnosti, iskrivih, premišljenih napadov, borbenost in pogum. L. C. mu je bil skorajda enakovreden nasprotnik, saj je Lomačenko dosegel nokdavn šele v 11. rundi. Čestitke tudi Luki Campbellu. #bravoobema
nejembureka
01. 09. 2019 10.09
+2
To je boks. Zdaj upam da Loma boksa z gervonto davisom, da Američanu zapre lape.
Bigbadjohn
01. 09. 2019 10.07
+1
"Joshua Buatsi vs Ryan Ford (nokavt)"- Ne drži! Mala podgana je z vso silo udarila Forda, ko je bil ta že na tleh, zato so naknadno določili "no contest" in bo borba va najkrajšem času ponovljena.