Borilni športi

V ring bosta stopila Andy Ruiz in Luis Ortiz

Los Angeles, 04. 09. 2022 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prihajajoči dvoboj v težki kategoriji med Andyjem Ruizom mlajšim in Luisom Ortizom je po vsej verjetnosti zadnja priložnost za oba borca, da se vrneta v ožji izbor kandidatov, ki se borijo za naslov svetovnega prvaka. Ruiz je na vrhuncu kariere za kratek čas slast biti prvak kar štirih organizacij naenkrat že okusil, medtem ko je bil Ortiz le začasni prvak. Boksarski spektakel lahko v noči z nedelje na ponedeljek od 3.00 dalje v živo gledate na VOYO.

Andy Ruiz mlajši, ki v profesionalni karieri ob le dveh porazih beleži že 34 zmag (od tega 22 z nokavtom), je decembra 2019 šokiral svet in nokavtiral Anthonyja Joshuo ter posledično osvojil naslove svetovnega prvaka po različicah WBA, IBF, WBO in IBO. Takrat je Američan mehiških korenin pokazal, česa je sposoben: hitrosti, moči in odlične kombinacije udarcev, ki so bili zadnje, kar je laični gledalec boksa lahko pričakoval ob pogledu na Ruizovo ne ravno najbolj atletsko postavo, a je vsem zaprl usta. 

Boks Anthony Joshua Andy Ruiz
Boks Anthony Joshua Andy Ruiz FOTO: AP

Po uspehu kariere pa je t. i. 'Uničevalec' zaspal na lovorikah in se na povratni obračun z Britancem slabo pripravil ter po le pol leta izgubil šampionske pasove. Nekdanji prvak je nato povsem spremenil življenjski slog in začel trenirati pod Eddyjem Reynosom (trenerjem Saula 'Canela' Alvareza). Po letu in pol premora se je v ring uspešno vrnil in po težavah v drugi rundi premagal Chrisa Arreolo. Sedaj pa 32-letnika, ki z Reynosom ne sodeluje več, temveč trenira pod vodstvom Alfreda Osune, čaka precej težje delo: kubanski veteran Luis Ortiz. 43-letni Kubanec s kariernim izidom 33 zmag (od tega 28 z nokavtom) in dva poraza je bil dolga leta strašljiv član težke kategorije, vendar se mu velike sanje niso uresničile. Marca 2018 se je namreč za naslov prvaka organizacije WBC pomeril z Deontayem Wilderjem in izgubil po desetih rundah, leto in pol kasneje pa se je z 'Bronze Bomberjem' pomeril še enkrat in izgubil še tri runde hitreje. A to sta tudi edina poraza v Ortizovi dolgi karieri. Po drugem porazu se je pobral s prepričljivima zmagama proti Alexandru Floresu in Charlesu Martinu, in čeprav je bil sploh v boju s slednjim Ortiz že vidno počasen in ni dobro sprejemal udarcev, je pokazal, da ima v rokah še nekaj dinamita.

Deontay Wilder - Luis Ortiz
Deontay Wilder - Luis Ortiz FOTO: AP

Seznam borb, ki si jih lahko ogledate na VOYO:

Težka kategorija: Andy Ruiz – Luis Ortiz

Lahka kategorija: Isaac Cruz – Eduardo Ramirez

Lahka kategorija: Abner Mares – Miguel Flores

Lahka kategorija: Jose Valenzuela – Edwin de los Santos

Andy Ruiz vs Luis Ortiz
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tako izgleda popolno moško telo.
Shisui
04. 09. 2022 13.16
AJ vs Wilder naj raje organizirajo.