Borilni športi

V ring bosta stopila neporaženi Kubanec in Kazahstanec

Minneapolis, 03. 11. 2022 21.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubitelji boksa boste tudi ta teden prišli na svoj račun, saj boste lahko v nedeljo od 2.00 dalje na VOYO v živo spremljali obračun obetavnih neporaženih borcev Davida Morella in Ajdosa Jerbosinulija. Kubanec bo proti Kazahstancu branil šampionski pas WBA (Regular) super srednje kategorije, morebitna zmaga pa bi oba borca približala borbi z Davidom Benavidezom, ki ima v lasti začasni pas organizacije WBC.

Boks: David Morrell vs Aidos Yerbossynuly
Boks: David Morrell vs Aidos Yerbossynuly FOTO:

Tako Kubanec David Morell (sedem zmag) kot tudi Kazahstanec Ajdos Jerbosinuli (26 zmag) v profesionalni karieri še ne poznata poraza. A eden se bo moral v noči s sobote na nedeljo ničli pod zaznamkom 'porazi' odpovedati. 

"Verjetno je najtežji nasprotnik, s katerim sem se srečal. Pomeril se je z nekaj res dobrimi evropskimi borci in dobro se zavedam, kako močan je. Vendar se tu počutim kot doma in pripravljen sem, da svojim oboževalcem priredim odličen šov," je pred borbo optimističen Morell, ki je o nasprotniku povedal še: "Mislim, da ni moj najnevarnejši nasprotnik, vendar ga ne podcenjujem. Vsak borec je nevaren in do sem je prilezel z razlogom. Dobro se je boril in dobival nokavte, a jaz se soočam s tem izzivom kot z vsakim drugim." Kubanec, ki je šest izmed sedmih kariernih zmag dosegel z nokavtom, se zaveda izziva, ki ga čaka: "Vem, da ima Kazahstan dolgo zgodovino odličnih borcev, vendar prihajam s Kube, ki ima prav tako dolgo zgodovino odličnih borcev, in to nameravam spoštovati," a se hkrati že spogleduje z morebitnim spopadom z Davidom Benavidezom, ki je letošnjega maja postal začasni prvak super srednje kategorije organizacije WBC: "Moj cilj je, da se borim z Davidom Benavidezom. Pravi, da se nihče noče pomeriti z njim, ampak tukaj sem. Pripravljen sem na borbo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podoben načrt ima tudi šest let starejši Jerbosinuli. "Načrt je ustaviti Davida Morrella in ta načrt bom uresničil. Je dober borec iz kubanske boksarske šole. Ima odlične sposobnosti in spoštujem ga kot borca in športnika. A sem potomec nomadskih bojevnikov. Ne bojimo se nobenih izzivov. Hočem pas in ni pomembno, če se bova borila v njegovem domačem kraju."

"Osredotočen sem na Morrella. Biti neporažen še ne pomeni ničesar. Gre za to, s kom se boriš. Ne zdi se mi, da so bili ljudje, s katerimi se je boril Morrell, kaj posebnega," je še dodal Kazahstanec, ki bi se poleg boja z Benavidezom nekoč rad pomeril tudi z nespornim kraljem super srednje kategorije: "Vsi se želijo boriti s Canelom Alvarezom. Po Morrellu bi se rad najprej pomeril z Davidom Benavidezom. Želim se dokazati in se nato tudi boriti s Canelom."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Super srednja kategorija: David Morell – Ajdos Jerbosinuli

Srednja kategorija: Jeison Rosario – Brian Mendoza

Srednja kategorija: Fjodor Čerkašin – Nathaniel Gallimore

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.