Borilni športi

V ring se pri 42 letih vrača Manny Pacquiao, namesto Spenca vskočil Ugas

Las Vegas, 18. 08. 2021 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Filipinski boksar Manny Pacquiao, ki je v svojih zlatih časih močno zaznamoval obdobje boksa, se v nedeljo po slovenskem času vrača v ring. In to pri 42 letih. V Las Vegasu mu bo v borbi za šampionski pas WBA velterske kategorije nasproti stal Yordenis Ugas, ki je zamenjal poškodovanega Erolla Spenca. Do zamenjave nasprotnika je prišlo pred tednom dni, ko je postalo jasno, da Spence ne bo nared za borbo. Prenos borbe bo na VOYO.

Prenos borbe med legendarnim Manny Pacquiaom in branilcem šampionskega pasa po različici WBA Yordenisom Ugasom bo v noči s sobote na nedeljo na VOYO (3.00). 

"Sem bojevnik in komaj čakam to soboto (borba bo v soboto po ameriškem času, op. p.). To bo moja največja in najpomembnejša borba moje kariere," je zapisal kubanski boksar na družbenih omrežjih. "Za razliko od ostalih boksarjev, ki so nesrečni, protestirajo in kličejo po velikih borbah, sem jaz trdo delal in nikoli nisem pričakoval, da sem vreden česar koli. Ta izjemna borba je prišla v mojo kariero in po njej nisem nikoli spraševal. Prišla je prek Boga," je še zapisal Ugas, sicer dobitnik bronaste olimpijske medalje v Pekingu leta 2008. 35-letni Kubanec že vrsto let domuje v ZDA, natančneje v Miamiju, v svoji karieri pa je na 30 dosedanjih dvobojih med poklicnimi boksarji 26-krat zmagal in štirikrat izgubil. 

Manny Pacquiao
Manny Pacquiao FOTO: AP

42-letni Pacquiao je bistveno bolj izkušen, saj ima za seboj že neverjetnih 62 borb med poklicnimi boksarji, seveda pa se lahko pohvali tudi z izjemno in precej bolj trofejno kariero. Da še ni za staro šaro, je Filipinec kljub precejšnji starosti za boksarja dokazal z zadnjo borbo proti Keithu Thurmanu. Tega je porazil prav tako v Las Vegasu, in sicer pred dvema letoma po deljeni sodniški odločitvi. Thurman je sicer slovenskim ljubiteljem boksa poznan tudi potem, da se je boril z Dejanom Zavcem. Bilo je to 9. marca 2013, ko je Američan v Brooklynu slavil po soglasni sodniški odločitvi.

Pacquiao vs Ugas
Pacquiao vs Ugas FOTO: AP

Ugas je dobil priložnost praktično 'pet pred dvanajsto', seveda pa gre za precej manj zveneče ime, kot je Errol Spence. "Zelo sem razočaran, ker se ne bom mogel boriti z Mannyjem Pacquiaom. Veselil sem se tega dogodka, a zdravniki so našli težavo na levem očesu," je pred tednom dni razkril Spence. "Rad bi se opravičil vsem. Vrnil se bom čim hitreje," je še sporočil nesrečni Spence. 

Vsekakor pa Yordenis Ugas ni popolni neznanec v svetu boksa, nenazadnje bo v borbi z legendarnim Pacquiaom branil pas organizacije WBA v velterski kategoriji. Tas pas bi moral sicer braniti proti Fabianu Maidanu, a je tudi slednji zaradi poškodbe odpovedal udeležbo na dogodku v Las Vegasu. 

Manny Pacquiao in Yordenis Ugas
Manny Pacquiao in Yordenis Ugas FOTO: AP


884x200_voyo
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SEJBOBOL
19. 08. 2021 09.49
Filipinski boksar Manny Pacquiao, ki je v svojih zlatih časih močno zaznamoval obdobje boksa, se v nedeljo po slovenskem času vrača v ring.
SEJBOBOL
19. 08. 2021 09.49
The Dude
19. 08. 2021 12.54
Bigbadjohn
18. 08. 2021 16.09
Na podlagi priimkov sklepam, da ga bo Manny ugasnil...
Wolfman
18. 08. 2021 15.28
+4
Se je zgodilo v eni borbi, da je Manny zadal 1000 udarcev nasprotniku, kar je za sodobni boksarski svet nedoumljivo!