Borilni športi

Bivol 'pokvaril' newyorško zabavo in ubranil šampionski pas

Verona, 09. 03. 2019 20.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dimitrij Bivol je v Veroni v ameriški zvezni državi New York po soglasni sodniški odločitvi premagal domačina Joa Smitha mlajšega in ostaja svetovni boksarski prvak poltežke kategorije po različici WBA. Ruski borec tako še naprej ostaja nepremagan.

Dimitrij Bivol je do 16. zmage v karieri prišel po zaslugi odlične boksarske predstave s katero Joeu Smithu mlajšemu ni ponudil praktično nobene priložnosti za presenečenje. Newyorčan, ki sicer slovi po izjemno močnem udarcu, je sicer nekajkrat našel cilj, a ruski šampion je udarce brez težav sprejel, sam pa zadel bistveno večkrat od tekmeca. Bivol je po zaslugi superiornega boksarskega znanja, odličnega dela nog in izjemno hitrih ter natančnih udarcev nasprotnika držal na varni razdalji. Po zadnjem gongu sta mu dva sodnika pripisala zmago z rezultatom 119:109, en pa 118:110.

"Seveda borba ni bila lahka. Treniral sem izjemno trdo, toda Joe Smith se je trdo boril in ima močne roke," je v ringu v prvi izjavi priznal Bivol. Smitha so sicer odpeljali na preventivne preglede v bolnišnico, zato svoje ocene o borbi ni mogel podati.

'Jedel sem zajtrk'
Bivol, ki ga zastopa sloviti Eddie Hearn, naj bi se v kratkem "spustil" v supersrednjo kategorijo, kjer naj bi ga čakal obračun s še enim Hearnovim varovancem Callumom Smithom (25-0, 18 nokavtov). 28-letni Anglež je nokavtiral Georga Grovesa v septembrskem obračunu na turnirju supersrednje kategorije World Boxing Super Series. Vse od takrat čaka na naslednjega tekmeca.

"Da, seveda," je Bivol odvrnil na vprašanje, če bi lahko "shujšal" na 76,2 kilograma ali manj. "Jedel sem zajtrk pred tehtanjem za to borbo. Lahko rečete, da nisem velik. Joe je večji od mene. Ostali fantje so prav tako večji od mene," je prepričan borec kirgiških korenin.

Dimitrij Bivol je četrtič ubranil šampionski pas.
Dimitrij Bivol je četrtič ubranil šampionski pas. FOTO: AP

Izidi borb: 

Callum Johnson ‒ Sean Monaghan
Zmaga Johnsona s tehničnim nokavtom v tretji rundi.

Maurice Hooker ‒ Mikkel LesPierre
Zmaga Hookerja po soglasni sodniški odločitvi.

Dimitrij Bivol ‒ Joe Smith ml.
Zmaga Bivola po soglasni sodniški odločitvi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.