Borilni športi

Crawford po bizarnem zaključku ostaja prvak

New York, 21. 04. 2019 09.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./T.V.
Komentarji
1

Terence Crawford je v slovitem Madison Square Gardnu ugnal Amirja Khana in ostaja boskarski svetovni prvak velterske kategorije po različici WBO. Američan je slavil s tehničnim nokavtom v šesti rundi, potem ko Britanec po prejetem (nenamernem) udarcu pod pasom borbe ni bil sposoben nadaljevati.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Crawford ubranil svoj naslov
    00:55
    Iz 24UR: Crawford ubranil svoj naslov
  • Vrhunci dvoboja Crawford - Khan
    03:22
    Vrhunci dvoboja Crawford - Khan
Posnetke vseh borb si lahko kadarkoli ogledate na VOYO.

Izjemno zanimiva borba med Terencom Crawfordom (35-0-0, 26 KO) in Amirjem Khanom (33-5-0, 20 KO) se je končala na zelo nenavaden način. Ameriški šampion je sicer dvoboj začel odlično, že v prvi rundi Khana poslal na tla ter prevladoval tudi v nadaljevanju obračuna. Ob koncu pete runde je sicer nekdanji svetovni prvak polvelterske kategorije Crawforda uspel zadeti z desnim krošejem in videti je bilo, da se je vrnil v borbo. Nato pa je branilec naslova v naslednji rundi Khana nenamerno zadel z udarcem pod pasom.

Dvoboj Crawforda in Khana v dvorani MSG.
Dvoboj Crawforda in Khana v dvorani MSG. FOTO: AP
Britanec je sicer imel na voljo pet minut, da si po prejetem udarcu opomore, a je na vprašanje trenerja Virgila Hunterja, ali je sposoben nadaljevati borbo, odkimal. Trener je borbo prekinil, Crawford pa se je veselil zmage s tehničnim nokavtom v šesti rundi, saj je šlo za nenameren udarec. Khan je v intervjuju po borbi povedal, da je bojevnik, a so bile bolečine enostavno prehude, da bi lahko borbo nadaljeval, medtem ko je bil Crawford mnenja, da sploh ni šlo za nizek udarec in da je čutil, da bi borbo v vsakem primeru dobil.

Khan: Raje vidim, da me nokavtirajo
"Najprej lahko rečem, da ni bil nizek udarec in drugo, Virgil (Hunter, Khanov trener, op. p.) je vedel, da dvoboj ne gre po njegovih načrtih in je rešil svojega borca, preden bi se mu zgodilo kaj slabega. Vedel sem, da ga počasi "lomim". Bilo je le vprašanje časa. Bil sem razočaran, ker je njegov kot ustavil dvoboj in vem, da ni bilo tako načrtovano," je dejal zmagovalec Crawford.

Khan je bil slabše volje in je dejal: "Bil je udarec pod pasom, čutil sem bolečino v želodcu in nisem mogel nadaljevati. Takega udarca še nisem dobil, sem borec, vendar se nisem mogel premikati. Ne predajam se zlahka in vedno se bom boril do konca. Raje vidim, da me nokavtirajo! Rad bi se opravičil navijačem, saj je dvoboj ravno postajal zanimiv. Terence je vrhunski borec in sedaj vem, zakaj spada med najboljše na svetu."

Terence Crawford ostaja prvak velterske kategorije po različici WBO.
Terence Crawford ostaja prvak velterske kategorije po različici WBO. FOTO: AP

Izid borb v MSG:
Felix Verdejo - Bryna Vasquez
Po soglasni sodniški odločitvi.

Shakur Stevenson - Christopher Diaz
Po soglasni sodniški odločitvi.

Teofimo Lopez - Edis Tatli
Po nokavtu v četrti rundi.

Terence Crawford - Amir Khan
Zmaga Crawforda s tehničnim nokavtom v šesti rundi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sil Ka 1
21. 04. 2019 21.49
+2
Kdor zmaga na goljufivi način in proti pravilov, nebi smel biti zmagovalec.