Borilni športi

Ziolkowski obdržal pas, Čužigajev slekel kralja Narkuna

Szczecin , 16. 01. 2022 00.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.G., T.Š.
Komentarji
0

Na dogodku KSW 66, ki je potekal v Szczecinu na Poljskem, je naslov prvaka v lahki kategoriji uspešno ubranil Marian Ziolkowski – premagal je Borysa Mankowskega, Tomasz Narkun pa je pas v poltežki kategoriji izgubil proti ruskemu borcu Ibragimu Čužigajevu. Vse zamujene borbe si lahko kadar koli ogledate na VOYO.

Glavni obračun večera je bila borba za naslov prvaka v lahki kategoriji, kjer je pas branil Marian Ziolkowski. In uspelo mu je. Tokrat je po petih izjemno zanimivih rundah opravil z Borysom Mankowskim, z nekdanjim prvakom KSW-jeve velterske kategorije. 32-letni poljski borec se je sredi leta 2020 spustil v lahko kategorijo in si z dvema zmagama priboril priložnost boriti se za naslov prvaka lahke kategorije. 

V prvi rundi sta bila borca zelo izenačena, a Mankowski ni uspel realizirati svoje začrtane taktike – rušenja, Ziolkowski pa je uspešo zadeval v borbi stoje. V drugi rundi je Mankowskemu uspelo rušenje, v tretji pa je znova prevladoval Ziolkowski. Četrta runda je bila znova izenačena, Mankowski je sicer prišel do enega rušenja, kar pa mu ni uspelo v peti rundi. Zmage se je na koncu po soglasni sodniški odločitvi (48:47) veselil Ziolkowski, ki je tako obdržal šampionski pas. 

 Vse zamujene borbe si lahko kadar koli ogledate na VOYO

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čužigajev slekel Narkuna
Predzadnja borba večera je bil obračun za naslov prvaka poltežke kategorije, ki ji je več kot šest let poveljeval Tomasz 'Žirafa' Narkun. A poljskega ljubljenca občinstva je slekel ruski predstavnik, ki sicer prihaja iz glavnega mesta Čečenije, Ibragim Čužigajev

Borbo je bolje začel ruski borec, ki je bil bolj konkreten v prvih dveh rundah, v tretji pa je Narkun vzpostavil ravnotežje in tudi sam nekajkrat dobro zadel Čužigajeva. V četrti rundi je Poljak uspel spraviti Rusa na tla, a do končnega prijema ni uspel priti, Rus se je izvlekel, ko je zvonec naznanil konec runde. Jasno je bilo, da bo zmagovalca dala peta runda, kjer je bil malenkost bolj aktiven Čužigajev, videlo se je, da Narkunu že pošteno zmanjkuje moči.  

Vsi trije sodniki so odločili z oceno 48:47, kar je pomenilo, da smo po soglasni odločitvi dobili novega prvaka v poltežki kategoriji. In ta prvak sliši na ime Ibragim Čužigajev. 

KSW 66: Ziolkowski vs Mankowski
KSW 66: Ziolkowski vs Mankowski FOTO: KSW

Preostale borbe večera
V prvi borbi večera dogodka KSW 66 v Szczecinu, ki je kljub koronavirusu potekal s številnimi gledalci, je Patryk Surdyn v bantamski kategoriji premagal Davida Martinika po soglasni sodniški odločitvi. Martinika se najbrž slovenski ljubitelji MMA-ja še kako dobro spomnite, saj je bil usoden za slovenskega predstavnika Lemmyja Krušiča julija lani.  

V drugem obračunu večera je izjemno zanimivem obračunu v velterski kategoriji Kacper Koziorzębski premagal Huberta Szymajda, ki se je kar dvakrat rešil iz 'knockdowna'.  

Močno premočno je v tretji borbi deloval Gracjan Szadziński, ki se je od prve sekunde borbe dobesedno spravil na Italijana Francesca Moricco. Slednji je prejel precej silovitih boksarskih udarcev in čudežno preživel prvo rundo, po 58 sekundah druge runde pa je sodnik po novem 'knockdownu' dvoboj prekinil.  

Četrta borba večera je prinesla spopad med Łukaszom Rajewskim in Donovanom Desmaejem. Dvoboj je dobil Belgijec, potem ko je sodnik ocenil, da je Rajewski 'potapkal' po nogi nasprotnika.  

V peti borbi sta si nasproti stala Wojciech Janusz in Damian Skarzynski. Ekspresno je s tekmecem zaključil Janusz, za katerega je to bil sploh debi v KSW organizaciji. Dvoboja je bilo konec že po dobrih dveh minutah.

Šesta borba je znova dvignila na noge domače občinstvo, saj je Sebastian Rajewski uspel streti Niklasa Bäckströma. Šved je sicer precej višji od Poljaka, a je boljša tehnična podkovanost domačega borca prišla do izraza, potem ko je po sredini prve runde uspel prebrati karakteristike nasprotnika. Poljak je na koncu slavil po soglasni sodniški odločitvi.  

V sedmi borbi se je zmage v srednji kategoriji nad rojakom Robertom Maciejowskim veselil Krystian Kaszubowski. In to kljub temu, da se je že v prvi rundi poškodoval, videti je bilo, da ima težave pri hoji. Na koncu je slavil s trikrat po 30:26, torej po soglasni sodniški odločitvi. 

V predpredzadnji borbi večera sta se v srednji kategoriji udarila domači borec Michał Materla in Britanec Jason Radcliffe. V prvi rundi je Materla na nogah odlično zadel z udarcem v obraz, Radcliffe je izgubil ravnotežje, padel na tla, Materla pa je dokončal delo na tleh, sodnik je dvoboj predčasno prekinil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.