Borilni športi

Tudi tokrat vroče že pred borbo: Bellew odrinil Haya, posredovati so morali varnostniki

London, 03. 05. 2018 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
4

Velika britanska boksarska rivala Tony Bellew in David Haye sta pred težko pričakovanim drugim medsebojnim dvobojem v Londonu poskrbela za napeto novinarsko konferenco, ki se je končala s prerivanjem. Liverpoolčan Bellew je Londončana Haya, ki ga je lani sicer premagal s tehničnim nokavtom, po ostrih besednih izmenjavah odrinil.

Na VOYO v soboto, 5. maja, začnemo ob 20.00. Kadarkoli si lahko ogledate tudi posnetke prejšnjih borb, ali pa v nedeljo pospremite težko pričakovani obračun Genadija Golovkina in Vanesa Martirosjana (ob 4.00).

Londonska dvorana O2 bo ta konec tedna spet prizorišče borbe, ki lahko usodno vpliva na karieri priljubljenih domačih boksarjev. Liverpoolčan Tony Bellew je Londončana Davida Haya enkrat že premagal in več kot eno leto je minilo od njunega snidenja, ki se je po enajstih rundah končalo s tehničnim nokavtom. 

Oba borca sta za "ognjemet" poskrbela že med ogrevanjem na omenjeno borbo, zgodil se je tudi incident na novinarski konferenci. Vse skupaj se je ponovilo v četrtek popoldne, ko sta se oba petelina v nabito polnem prostoru za medije v O2 Areni pojavila pred mediji in po besednem dvoboju bi se kmalu udarila tudi s pestmi: Bellew je namreč po tem, ko sta si med poziranjem za fotografe tradicionalno zrla iz oči v oči, odrinil rojaka in mu tako na nek način vrnil za incident, ki ga je Haye zakuhal pred njunim zadnjim boksarskim snidenjem. Takrat je padlo tudi nekaj udarcev.

Prerivanje na četrtkovi novinarski konferenci v Londonu.
Prerivanje na četrtkovi novinarski konferenci v Londonu. FOTO: AP

Zavzeto sem se učil za izpit
"Vesel sem, zdrav sem. Pripravljen sem, da grem v boj," je uvodoma povedal Haye. "Živim svoje sanje. Boksam od desetega leta, to rad počnem. V soboto imam izpit in učil sem se tako zavzeto, kot sem se lahko. Nisem sekal ovinkov. Učil sem se iz mojih napak med borbami in izven njih. Prva borba je bila vredna vašega denarja, tokratna pa morda ne bo tako kontroverzna. Morda bo bolj sterilna. Svoj načrt sem skrival, želim si narediti čim več škode v prvih šestih rundah in nato še dvigniti raven."

Bellew mu je odgovoril: "Vedno dvomijo vame, a tega sem že vajen. Lahko se le zahvalim njegovi ekipi za izjemne pohvale, ki sem jih bil deležen. Videti je dobro, njegova ekipa je samozavestna, tako kot zadnjič, a bomo videli. Želim ga le udariti. On si ničesar ne bi želel bolj kot to, da bi mi izbil vsak zob iz mojih ust, naj vas ne zavede, v soboto bodo maske padle. Tokrat ne bo nobenega povratnega dvoboja, tvoje kariere je konec. Pomembno je le, da bo v soboto s teboj konec."

Po izmenjevanju zbadljivk in tudi žaljivk sta borca zaključila z novinarsko konferenco in se postavila pred fotografe, nato pa je Bellew nenadoma odrinil rojaka, a se je situacija hitro umirila. Kako bo v soboto, ko bodo govorile le še pesti? Pridružite se nam na VOYO od 20. ure naprej!

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štrekeljc
03. 05. 2018 18.14
+0
Predstava za naivne bedake!
CR7bognogometa
03. 05. 2018 17.29
-1
drobiž
03. 05. 2018 16.46
+3
takšni nastopi so že v praksi. Nič novega !!
glava2
03. 05. 2018 16.00
+2