Borilni športi

De Fries zmlel Stošića in še šestič ubranil naslov prvaka v KSW

Varšava, 26. 02. 2022 23.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najmočnejša evropska organizacija mešanih borilnih veščin KSW je ta konec tedna postregla z borbo za naslov prvaka v težki kategoriji. Pomerila sta se Britanec Phil De Fries, ki ima šampionski pas v lasti že vse od aprila 2018, in Srb Darko Stošić. De Fries je povsem zasenčil srbskega borca in še šestič v karieri ubranil naslov prvaka v organizaciji KSW.

Phil De Fries
Phil De Fries FOTO: KSW

Phil De Fries je že po dobri minuti borbe v prvi rundi uspel zružiti Stošića na tla, kjer ga je držal dobre tri minute, Stošić je uspel ustati, toda De Fries je hitro pokazal surovo moč in ga znova zrušil na tla. Srba je rešil zvonec, ki je naznanil konec prve runde. Ta je nedvomno pripadla De Friesu. V drugi rundi je De Fries znova prevzel pobudo, a se je vendarle njegovih napadov sprva srbski borec bolje ubranil. A vendarle je Stošić tudi v drugi rundi precej trpel. Tudi v tretji rundi je De Fries izjemno hitro polegel Srba, popolnoma nadzoroval položaj na parterju, a 1:45 do konca je Stošić uspel ustati. A ni trajalo dolgo, Britanec je znova uspel spraviti Srba na tla, mu zadati precej silovitih udarcev, znova pa je Srba rešil zvonec, ki je naznanil konec tretje runde.

V četrti rundi je dober udarec uspel tudi Stošiću, a ga je De Fries relativno dobro absorbiral. Nato pa je znova pobudo prevzel Britanec, ki je Stošića uspel spraviti na tla in ga znova dodobra premikastiti.Tudi peto rundo je Stošić začel pogumno, z dvema dobrima udarcema, toda nato je stoje dobro udaril tudi De Fries in nato skrajšal razdaljo ter Srba znova podrl na tla. V zadnji, peti rundi je Stošić nato le podlegel vse hujšemu pritisku Britanca, po udarcih v prsni koš je Srb 'potapkal' in dvoboj predal. Za Srba je to bil šele prvi poraz v težkih kategoriji organizacije KSW, Phil De Fries pa je še šestič ubranil naslov prvaka v KSW. De Fries v KSW vlada že vse od prihoda v organizacijo, tj. od leta 2018. 

Posnetke borb najdete na Voyo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3