Borilni športi

Valdez optimističen: Ne računam na 'pomoč korone', a verjamem v svoj boks

Ljubljana, 18. 02. 2021 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred Miguelom Bercheltom, aktualnim svetovnim boksarskim prvakom v superperesni kategoriji različice WBC, in izzivalcem Oscarjem Valdezom je le še petkovo uradno tehtanje pred sobotnim spektakularnim obračunom za šampionski pas (po slovenskem času v nedeljo zgodaj zjutraj od 4.ure naprej z neposrednim prenosom na VOYO). Bo Berchelt ohranil mirno kri in preskočil še eno (visoko) oviro ali pa bo Valdez z morebitno zmago premešal karte v mehiškem boksu?

V domovini omenjenega dvojca so seveda zelo ponosni na svoja predstavnika v svetu boksa, a na koncu se bo zmage veselil le eden od njiju. Bo to aktualni svetovni prvak v superperesni kategoriji različice WBC Miguel Berchelt ali njegov izzivalec in obenem rojak Oscar Valdez?

Mnogi analitiki in strokovnjaki so se v zadnjih dneh pozabavali z zgodovino dvobojev obeh borcev in ugotovili, da vlogo favorita sicer pripisujejo Bercheltu, a ne gre nikakor vnaprej odpisati leto dni starejšega Valdeza, ki je v preteklosti večkrat pokazal, česa vsega je sposoben. V Mehiki že nestrpno čakajo na dvoboj leta 2021, ki bo med drugim odgovoril na vprašanje, koliko moči je nedavna okužba z novim koronavirusom vzela aktualnemu svetovnemu prvaku. Čeprav tega ne izpostavlja v javnosti, pa se izzivalec Valdez dobro zaveda velike priložnosti, ki se mu ponuja. "Moja največja želja je 'umreti pokončno' po koncu dvoboja. Ne želim oditi iz ringa, ne da bi vedel, da sem v vsaki sekundi dvoboja dal čisto vse od sebe. Zavedam se, kdo bo stal na nasprotni strani, a v Las Vegas sem pripotoval v odlični formi," je novinarju ameriškega ESPN-ja zaupal 30-letni Oscar Valdez, sicer večkratni svetovni prvak peresne kategorije po različici WBO.

Po ozdravitvi treniral 'kot nor'
Že sam podatek, da Valdez v svoji dozdajšnji profesionalni karieri še ne pozna poraza (ob 28 zmagah), dovolj zgovorno priča o tem, kako zahtevno delo čaka Berchelta v lasvegaški MGM Grand Areni. "Mnogi so prepričani, da mi je okužba s koronavirusom vzela precej moči, a verjemite mi, da sem v zadnjih tednih in mesecih treniral kot nor. Vsem svojim rojakom in sorodnikom v Mehiki želim pokazati, da sem v življenjski formi. Ne bojim se novega izziva, ki bo pokazal, kdo je kdo v svetu boksa. Svojega naslednjega nasprotnika zelo spoštujem, a na tej točki se vse konča. Verjamem v novo zmago," Valdezu jasno sporoča aktualni prvak, ki bo lovil svojo 17. zaporedno zmago.

Oscar Valdez (na sliki proslavlja zmago v dvoboju proti Carminu Tommasonu) verjame, da v nedeljo zgodaj zjutraj po slovenskem času lahko odvzame šampionski pas aktualnemu svetovnemu prvaku Miguelu Bercheltu.
Oscar Valdez (na sliki proslavlja zmago v dvoboju proti Carminu Tommasonu) verjame, da v nedeljo zgodaj zjutraj po slovenskem času lahko odvzame šampionski pas aktualnemu svetovnemu prvaku Miguelu Bercheltu. FOTO: AP

Celoten spored borb večera
Borba za naslov prvaka superperesne kategorije po različici WBC:
Miguel Berchelt vs. Oscar Valdez

Borba superperesne kategorije:
Gabriel Flores ml. vs. Jayson Velez

Borba srednje kategorije:
Esquiva Falcao vs. Artur Akavov

Borba superlahke kategorije:
Elvis Rodriguez vs. Luis Alberto Veron

Borba superperesne kategorije:
Bryan Lua vs. Frevian Gonzalez

Borba velterske kategorije:
Xander Zayas vs. James Martin

Borba težke kategorije (le 4 runde):
Sonny Conto vs. Waldo Cortes

Borba srednje kategorije (le 4 runde):
Javier Martinez vs. Billy Wagner

Borba velterske kategorije (le 4 runde):
Omar Rosario vs. Uriel Villanueva

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.