Borilni športi

Vlasov: Smith me ni prepričal, zelo je predvidljiv borec

Oklahoma, 09. 04. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nedeljo zgodaj zjutraj boste ljubitelji borilnih veščin znova prišli na svoj račun. V Tulsi v ameriški zvezni državi Oklahoma se bosta namreč za naslov svetovnega boksarskega prvaka v poltežki kategoriji različice WBO pomerila Joe Smith mlajši in Maksim Vlasov. Slednji je prepričan, da ima velike možnosti za uspeh (prenos na VOYO od 4.00 naprej).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Maksim Vlasov (34) je optimističen pred pomembnim obračunom s tri leta mlajšim borcem Joejem Smithom mlajšim (31). Prepričan je, da ga Američan z ničemer ne more presenetiti.

"Pravzaprav ne vem, zakaj mediji tako poveličujejo njegovo zmago nad Eleiderjem Alvarezom, ko je pa vsem jasno, da je dvoboj dobil predvsem zaradi tekmečevih napak. Z ničimer me ni impresioniral, gre za zelo neposrednega in predvidljivega borca, zato verjamem, da ga lahko premagam," pravi Vlasov (45-3, 26 KO), ki ve, kako se bo lotil Smitha v boju za naslov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji različice WBO. "Poznam vse njegove prednosti kot tudi pomanjkljivosti. Taktika bo osredotočena na njegove šibke točke, ki jih bom od začetnega gonga skušal čim prej obrniti sebi v prid. Zavedam se, da je lahko tudi nevaren, toda menim, da sem bolj nepredvidljiv od njega. Veliko bo odvisno od samega začetka dvoboja, kdo od naju bo bolje vstopil v samo borbo. Kdor bo prej ujel svoj ritem, bo v prednosti," poudarja Maksim Vlasov, ki je na dozdajšnjih 48 poklicnih borbah dosegel 45 zmag ob treh porazih. 

Po prvotnih načrtih WBO-ja bi se moral za vstopnico za dvoboj s Smithom mlajšim (26-3, 21 KO) Vlasov najprej pomeriti z rojakom Umarjem Salamovom, a je zaradi pozitivnega testa na koronavirus slednjega omenjeni obračun odpadel. V organizaciji niso želeli čakati (pre)dolgo in se tako odločili ponuditi priložnost Vlasovu, da v neposredni borbi z omenjenim ameriškim borcem reši vprašanje naslednjega imetnika šampionskega pasu v WBO poltežki kategoriji. 

"Menim, da sem si to priložnost tudi zaslužil. Ne glede na to, da bi se predhodno moral pomeriti s Salamovom, verjamem, da bom več kot uspešno predstavljal svojo državo v dvoboju s Smithom mlajšim. Želim si prikazati dobro borbo, na koncu pa upam, da bo to dovolj za zmago," še sporoča Vlasov.  

Joe Smith Jr. vs. Maksim Vlasov
Joe Smith Jr. vs. Maksim Vlasov FOTO: 24ur.com
Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RTVjeZAKON
09. 04. 2021 12.25
+0
Smith me ni prepričal, zelo je predvidljiv borec. Mislim, da se lepše bere : je zelo predvidljiv borec