Borilni športi

Volkanovski: Ne vidim drugega nasprotnika kot samo Maxa Hollowaya

Ljubljana, 13. 03. 2020 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni svetovni MMA prvak v moški peresno-lahki kategoriji Alexander Volkanovski verjame, da bo svojo prvo obrambo šampionskega pasu opravil v rodni Avstraliji proti rivalu Maxu Hollowayju. Slednjega je Avstralec makedonskih korenin že premagal v prvem medsebojnem obračunu pred tremi meseci v Las Vegasu.

Torej, minilo je natanko 90 dni od velike zmage Alexandra Volkanovskega v borbi za naslov svetovnega MMA prvaka v peresno-lahki kategoriji proti Maxu Hollowayju v Las Vegasu.

Od tedaj so številni mediji onkraj Atlantika zgolj namigovali na morebiten povratni obračun med omenjenima borcema, toda po zadnjem pogovoru Avstralca makedonskih korenin za ESPN-ov "Now or Never", je bolj ali manj jasno, da bodo taista namigovanja očitno kmalu dobila tudi uradno potrditev. "To je v mojem načrtu in obenem nekaj, kar si zelo želim. Zakaj bi čakal dodaten mesec dni in se boril na tujih tleh, če lahko prvo obrambo naslova opravim v Avstraliji. Vem, da bodo Avstralci znali spoštovati mojo željo, da se kot njihov edini prvak borim na domačem prizorišču. Ime nasprotnika sicer še ni znano, a ve se, da bi bil povratni obračun s Hollowayjem tisti, ki bi pritegnil pozornost širše množice. Obenem pa gre za daleč najmočnejši dvoboj v peresno-lahki kategoriji," je med drugim dejal 31-letni Volkanovski, ki bo, če mu bo to zdravje dopuščalo (še vedno celi poškodbo), branil naslov prvaka v začetku junija v Perthu na prireditvi UFC 251.

Alexander Volkanovski (levo) in Max Holloway (desno) sta na prvem medsebojnem obračunu natanko pred tremi meseci v Las Vegasu uprizorila odlično borbo
Alexander Volkanovski (levo) in Max Holloway (desno) sta na prvem medsebojnem obračunu natanko pred tremi meseci v Las Vegasu uprizorila odlično borbo FOTO: AP

Čeprav je le nekaj dni po zmagi v zvezni državi Nevadi govoril o tem, da si Holloway ne zasluži nove priložnosti za šampionsko borbo, je Volkanovski v vmesnem času nekoliko spremenil svoje mnenje.

"Sem zelo skromen človek in hkrati spoštljiv do tistih, ki so storili kaj velikega za naš šport. In Max (Holloway, op. p.) je brez kančka dvoma storil zelo veliko za popularizacijo MMA-ja. Čeprav še vedno trdim, da sem bil na prvem medsebojnem obračunu prepričljivo boljši od njega, je Max edini nasprotnik, ki mi lahko v tem trenutku povzroči preglavice. Drugi borci v isti kategoriji so imeli svoje priložnosti v medsebojnih borbah, ki pa jih niso izkoristili. Zato je moj edini legitimni izzivalec v tem trenutku Max Holloway. Toda dokler ne pride do uradne potrditve, nima smisla govoriti o tem," je dodal Alexander Volkanovski. 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

majsta
13. 03. 2020 14.55
+5
Izbrisan komentar: članek brez repa in glave . Ta pogovor sta imela Aleksander in Joe Rogan na njegovem podcastu . Kaj te delate vi novinarji ??? Kaj bi me zaposlili na 24 ur mogoče ?? glede na to, da očitno sprejmete vse brez izkušenj ??? Večji gusar siprej boš pisal