Borilni športi

Volkanovski po 'vojni' z Ortego ostaja prvak, Nick Diaz poražen

Las Vegas, 26. 09. 2021 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadej Vidrih, T.Š.
Komentarji
10

Alexander Volkanovski je v glavni borbi večera na UFC 266 ubranil naslov prvaka peresnolahke kategorije. Avstralec je po izjemni borbi in soglasni odločitvi ugnal Briana Ortego. V mušji kategoriji ostaja prvakinja Valentina Ševčenko, Nick Diaz pa se je po šestih letih v oktagon vrnil s porazom.

Alexander Volkanovski in Brian Ortega, ki sta si pred samo borbo izmenjala nekaj krepkih besed, sta v T-Mobile Areni v Las Vegasu prikazala bitko, o kateri se bo še dolgo govorilo. Branilec naslova je v borbi v stoje prevladoval, zadeval boljše udarce, a vse skupaj se je 'zapletlo' v tretji rundi. Ortega ga je spravil na tla in zapretil z izjemno tesnim davljenjem z giljotino. 

Volkanovski se je uspel rešiti, a se le nekaj trenutkov pozneje znašel še v poskusu trikotnega davljenja z nogama, po katerem je Ortega še posebej znan. Avstralec se je še enkrat izmuznil iz nevarne situacije, nato pa še pred koncem runde z udarci v parterju skoraj poskrbel za predčasni zaključek. Kljub temu, da je bil ameriški izzivalec precej načet, je zdržal do konca, Volkanovski pa je po soglasni sodniški odločitvi ubranil naslov prvaka.

Precej manj dela je z izzivalko Lauren Murphy imela Valentina Ševčenko. Nesporna vladarka mušje kategorije ni bila niti v enem trenutku v nevarnosti in je tekmico ugnala s tehničnim nokavtom v četrti rundi. Tako je še šestič zapored uspešno ubranila naslov prvakinje in ji počasi že zmanjkuje izzivalk, ki jih v oktagonu še ni premagala.

Vrnitev po šestih letih pa se ni najbolje iztekla za Nicka Diaza. Nekdanji prvak organizacij WEC in Strikeforce ter izzivalec za naslov prvaka UFC v velterski kategoriji je bil, kljub temu, da je poskušal držati visok tempo, proti Robbieju Lawlerju videti kot bleda senca samega sebe. Ne glede na to, da je zadel veliko število udarcev tekmeca ni uspel resneje ogroziti, na koncu pa je po dobri kombinaciji Lawlerja ocenil, da je bilo dovolj. Lawler se je tako Diazu maščeval za poraz izpred 17 let, ali bomo Nicka Diaza še kdaj videli v kletki, pa zaenkrat še ni jasno.

Kaj se je dogajalo na UFC 266 lahko preverite na VOYO, kjer si lahko ogledate tudi druge zanimive borilne dogodke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LuckyBastardo
26. 09. 2021 10.04
-2
Ta šport, če se temu lahko tako reče, si ne zasluži da ga omenjate. Nobenih doping kontrol. Najhuje je to, da mladi kopirajo in sprobavajo. V šolah je velik porast pretepov tudi med dekleti. Na tisoče posnetkov ki krožijo, je razvidno, da gledalci obkolijo pretepač ki se tolčejo skoraj do smrti. Se motim mogoče?
User723439
26. 09. 2021 11.13
+2
Ja, zelo se motiš. Doping kontrole so na vsakem koraku. Protokol testiranja je razporejen pred in po borbi, prav tako pa enakomerno v obdobju pred borbo. V primeru, da najdejo karkoli in mu dokažejo, dobi borec suspenz od 6 mesecev pa do nekaj let (odvisno od teže prekrška). Prav tako se v veliko primerov s suspenzom sankcionirajo nasilna dejanja izven borb, predvsem, če dobijo borci kazen na sodišču, jim preti tudi suspenz v organizaciji. Seveda, ker se s tem prezivljajo, je suspenz dobesedno izpad dohodka. Seveda so tudi izjeme, ampaj so redke. Da se pa mladi tolčejo, pa dvomim, da je to posledica borb, ker se je tk dogajalo tudi v preteklosti, ko ni bilo mobitelov, da bi to snemali in objavljali. Mogoče določen % dobi večje veselje, ampak veselje prej že imajo in so ga imeli tudi, ko so gledali akcijske filme in zeleli posnemati glavne igralce (npr. Chuck Norris, Jackie Chan...). Da je zaradi teh borb povečano nasilje, bi biko treba predložit neke podatke in raziskave, samo tvoje mnenje nima teže. Ze zaradi tokjega poznavanja o doping kontrolah je jasno da tematike ne poznaš.
poper00
27. 09. 2021 13.59
Pišeš na pamet.UFC borci so danes olimpjski in svetovni prvaki in ne neki pretepači,Kar pa se dopinga tiče je ravno Diaz dobil mislim ,da pet let zaradi marihuane.Poznaš kak šport ,kjer dobiš to zaradi marihuane?
multifit
26. 09. 2021 08.53
+5
Nick diaz. Komaj sem cakal da ga spet vidim. Ampak po videnem upam da gre v penzijo.ni hitrosti,moci,želje,njegove borbenosti in nepredvidljivosti in nenazadnje zajebancije. Preprosto je uklopil KING mode v zivljenju. Penzija. Volkanovski: ortega vse ok ampak imel bi zeljo videti se 6.rundo. volkanovski deloval bolje a obcutek imam da bi zaradi utrujenosti prej padel kot ortega. Ortega deluje veliko bolje ko je povsem na koncu z mocmi. Ce bi bila 6. Runda mislim da bi bil zmagovalec ortega
thedutchman
26. 09. 2021 09.08
Volkanovski je pokazu ,da je resnično šampijon kako je pobegnu giljotini pa trianglu to ve sam on,Ortegi pa noben ne more nič očitat kapo dol,pa še Usyk je sleku Joshuo
jp20
26. 09. 2021 08.25
-3
Primitivci. Za mene to ni šport. Sorry.
multifit
26. 09. 2021 08.53
+2
Je pa zelo zanimivo ane? Vsaj tako je videti
LuckyBastardo
26. 09. 2021 10.07
-1
Res to ni šport, pomen športne tekmovalnosti. Tu gre za brutalno izpirjena pravila
User723439
26. 09. 2021 11.15
+1
Našvasan_zob
26. 09. 2021 19.25
+1