Borilni športi

Mahačev ekspresno 'ugasnil' Volkanovskega, Čimajev ugnal Usmana

Abu Dhabi, 21. 10. 2023 22.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Islam Mahačev ostaja kralj lahke kategorije v organizaciji UFC. V borbi za šampionski pas je že v prvi rundi s tehničnim nokavtom "pospravil" Alexandra Volkanovskega. Pred tem je Hamzat Čimajev po treh rundah ugnal Kamaruja Usmana.

Islam Mahačev je odločno vstopil v obračun za šampionski pas. Alexander Volkanovski se je sicer na začetku uspel ubraniti tajskega klinča in kazalo je, da je dobil prvo mini psihološko bitko. A 31-letni Dagestanec se ni dal zmesti in je nasprotnika posedel z izjemno izpeljano brco z levico, ki je oplazila glavo Volkanovskega ravno dovolj, da so se slednjemu zašibila kolena. 

Vse zamujene borbe izjemnega večera na UFC 294 si lahko kadarkoli ogledate na VOYO

Izkušeni Avstralec se po tem ni uspel več ubraniti. Mahačev je zavohal kri in tako tekmeca pokončal s serijo udarcev, po kateri je sodnik pokazal na predčasni konec. 

"Ne bom proslavljal te zmage, ker se po svetu dogajajo nore stvari. Palestina, stojim s teboj," je po 25. zmagi kariere najprej dejal Mahačev, ki je edini poraz doživel davnega oktobra 2015 proti Adrianu Martinsu na dogodku UFC 192. Letos je Volkanovskega ugnal še drugič, potem ko se je prvi obračun končal s soglasno sodniško odločitvijo. 

Islam Mahačev je v slogu največjih borcev prišel do 25. zmage kariere.
Islam Mahačev je v slogu največjih borcev prišel do 25. zmage kariere. FOTO: UFC

Napad je bil planiran, borca drug o drugem z izbranimi besedami 

"Najprej sem poskušal z nizkimi brcami v noge, potem pa sem ga presenetil z visoko v glavo. To je bilo vse planiramo, tako sem se pripravljal na Oliveiro in potem nisem spreminjal taktike," je še dodal borec, ki bi se moral najprej pomeriti s Charlesom Oliveiro, a je moral slednji dvoboj odpovedati zaradi poškodbe. Volkanovski je nato vskočil le 11 dni pred borbo, za kar se mu je Mahačev po borbi zahvalil in dejal, da ga spoštuje, saj da gre za velikega šampiona.  

"Izjemno se je pripravil na borbo. Uspela mu je vrhunska brca. Boli izgubiti, a Mahačev je velik borec. Je nekdo, proti kateremu se ne želiš boriti. Ta boj sem sprejel, ker me boli glava, ko se ne borim. UFC, prosim, ohranite me zaposlenega. Ni mi dobro, ko sedim doma in ne treniram," pa je po borbi ob glasnem aplavzu navijačev povedal Volkanovski. 

Hamzat Čimajev je zanesljio ugnal Kamaruja Usmana.
Hamzat Čimajev je zanesljio ugnal Kamaruja Usmana. FOTO: UFC

Usman konkurenčen le v zadnji rundi 

Ogromno so navdušenci nad mešanimi borilnimi veščinami pričakovali že od predzadnjega obračuna na UFC 294, ko sta se v srednji kategoriji pomerila nekdaj nepremagljivi Kamaru Usman in Hamzat Čimajev. Pričakovanja so se izkazala za utemeljena, saj smo spremljali tri runde na visokem nivoju. 

V prvi je Čimajev hitro podrl Usmana in ga vse do konca zadržal na tleh ter tako rundo zanesljivo dobil. Čeprav žilavemu Usmanu ni uspel zadati večje škode, jo je dobil z izidom 10:8. Druga runda je bila nekoliko bolj zadržana z obeh strani, a jo je zavoljo uspešnega rušenja dobil čečenski borec, ki se sicer bori pod zastavo Združenih Arabskih Emiratov. 

V zadnjih petih minutah je bil Usman prisiljen tvegati vse, saj bi za preobrat potreboval prekinitev. Čimajevu je sicer uspel zadati nekaj čistih udarcev, ponesrečil pa se mu je edini poskus rušenja. Čimajev je zmago potrdil, ko je Usmana zopet spravil na parter približno minuto pred koncem. Na koncu je 29-letnik slavil po večinski sodniški odločitvi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Lahka kategorija: Islam Mahačev – Alexander Volkanovski (tehnični nokavt v prvi rundi)

Srednja kategorija: Kamaru Usman – Hamzat Čimajev (večinska sodniška odločitev)

Poltežka kategorija: Magomed Ankalajev – Johnny Walker (brez zmagovalca po ilegalnem udarcu Ankalajeva)

Srednja kategorija: Ikram Aliskerov – Warlley Alves (tehnični nokavt v prvi rundi)

Bantamska kategorija: Sajid Nurmagomedov – Mujin Gafurov (davljenje v prvi rundi)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
22. 10. 2023 18.56
+1
Red ,disciplina,trening,,,,to lahko samo pri verniki in tukaj so Čičeni in Dagestanci pokazali kdo so glavni baje
Blue Dream
23. 10. 2023 12.23
pa kaj je s tabo admin no. a je beseda musliman prepovedana na vašem portalu? tudi če je v pozitivnem kontekstu?
Marinček
22. 10. 2023 13.17
+0
Prepovedati ker to ni šport ampak gladiatorji igre kjer je samo cilj da se vidi čim več krvi
asdfghjklč
22. 10. 2023 13.25
+2
Politiki bi tudi lahko reševali meddržavne spore po diplomatski poti ... ampak nekaterim je cilj, da se prelije čim več krvi.
panter89
22. 10. 2023 12.40
+0
Brezvezen je postal ufc, ti dagestanci iscejo le neko graplanje in metanje po tleh... dajte nam pretep
Našvasan_zob
22. 10. 2023 09.16
+6
To kar so Čečeni včeraj uprizorili v oktagonu je ena velika lekcija in vzor zahodu... Najprej pometli s konkurenco.. potem pa še besedna lekcija, da že nehajmo podpirat nasilje nad Paletinci... Vem, da bom brisan pa vseeno..
Desno
22. 10. 2023 12.35
-5
gogi_
22. 10. 2023 12.41
-3
asdfghjklč
22. 10. 2023 13.27
-4
Čečeni, rusi in palestinci ... ljudje, ki ne bi smeli obstajati ...