Borilni športi

Adesanya že v drugi rundi pometel s Costo in ohranil šampionski pas

Abu Dabi, 26. 09. 2020 18.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., J.K.
Komentarji
4

Ljubitelji mešanih borilnih veščin so vneto čakali na spektakel UFC v Abu Dabiju, kjer sta se na slovitem Fight Islandu za naslov svetovnega UFC-prvaka v srednjetežki kategoriji pomerila branilec šampionskega pasu Israel Adesanya in njegov glavni izzivalec Paulo Costa. Adesanya je z izvrstno predstavo povsem razorožil srditega tekmeca in bučno proslavljal zmago s tehničnim nokavtom, medtem ko so Costi na tleh oktagona po nekaj silovitih udarcih v arkado pomagali zdravniki.

Le slabi dve rundi osrednjega obračuna dogodka UFC 253 sta bili potrebni, da se je Paulo Costa znašel na tleh, od koder zanj ni bilo več rešitve. Israel Adesanya je hitro izkoristil napako Brazilca, mu zadal nekaj močnih udarcev, po katerih je sodnik, sicer medlo in po mnenju nekaterih celo prepozno, prekinil dvoboj. 

V prvi rundi je Costa z nekaj provokacijami in rokami za hrbtom skušal Adesanyo izvati v odprt boj, a se Novozelandec z nigerijskimi koreninami ni pustil zmesti. Napadal je z distance, na kar 29-letnik ni imel pravega odgovora, še posebej na mečne "kicke", ki so Costo kar nekajkrat zamajali. 

V drugi rundi so se provokacije Brazilca, ki je na začetku nekajkrat iztegnil tudi jezik, končale. Udarci dve leti starejšega Adesanye pa so se nadaljevali. Uspešno izvedena brca v glavo je oznanila začetek konca za 29-letnika iz mesta Belo Horizonte. Ta je dobro minuto pred iztekom druge runde skušal pripraviti napad, a ga je pričakal močan levi kroše, po katerem je Costa padel na tla. 

Adesanya je to izkoristil in poti nazaj ni bilo več. Spektakla v Abu Dabiju je bilo tako konec po manj kot desetih minutah. 31-letnik pa je še drugič zapored ubranil naslov prvaka srednje kategorije UFC.

"Zaupajte mi. Svetu sem moral pokazati, zakaj smo najboljši," je v oktagonu po veliki zmagi dejal Adesanya. To je bila zanj že dvajseta zaporedna zmaga v profesionalni karieri, poraza še ne pozna.

Israel Adesanya (na fotografiji) ni imel nikakršnih težav s Costo.
Israel Adesanya (na fotografiji) ni imel nikakršnih težav s Costo. FOTO: AP

Vse zamujene borbe si lahko kadarkoli ogledate na VOYO.

Seznam borb na UFC 253:

Srednjetežka kategorija (za naslov prvaka): 
- Israel Adesanya (prvak) vs. Paulo Costa (izzivalec) 
Adesanya po tehničnem nokavtu v drugi rundi

Poltežka kategorija (za naslov prvaka):
- Dominick Reyes vs. Jan Błachowicz
Błachowicz po tehničnem nokavtu v drugi rundi

Mušja kategorija:
- Kai Kara-France vs. Brandon Royval
Royval po predaji Francea v drugi rundi

Ženska bantamska kategorija:
- Ketlen Vieira vs. Sijara Eubanks 
Vieira po soglasni sodniški odločitvi (29–28, 29–28, 29–28)

Dogovorjena telesna teža do 68,04 kg:
- Hakeem Dawodu vs. Zubaira Tuhugov   
Dawodu po deljeni sodniški odločitvi (28–29, 30–27, 29–28)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stiing
27. 09. 2020 10.45
+16
To kar je Costa govoril se šopiril pa še med samo borbo neke igrce igral češ nc mi ni itd .. prevec pozornosti na take dejavnike pol si pa tepen in tud izpadeš res bedno na konc koncev .. je pa Jan Błachowicz dobr razbil Reyesa uhh trda roka ;))
Lance
27. 09. 2020 08.10
+27
Novozelandec z nigerijskimi koreninami. Ko pa je kje v evropi kaksen napad pa napisete samo nemski drzavljan, brez pripisa katerih korenin je?
Vivid Money
27. 09. 2020 08.08
+18
si bom kar na ESPN+ ogledal posnetek. tam imajo sliko v pravem HD, ker voyo je v mizerni SD kvaliteti.....skoda oči, da gledajo tako slabo sliko....
ata_jez
26. 09. 2020 20.26
+6
Težavnosten? Nanašajoč se na težavnost? Ali na težo? Ahjaaa :-)