Borilni športi

Čustveno slovo Bečiroviča, neporaženi Jurišič z eno nogo že v UFC

Koper, 17. 11. 2018 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Dvanajst izjemnih borb je potešilo še tako zahtevne ljubitelje borilnih veščin. V areni Bonifika v Kopru se je odvil eden največjih borilnih spektaklov v zgodovini samostojne Slovenije. Na dogodku poimenovanem Legends Collide so se v ringu merili številni izjemni slovenski borci. Uroš Jurišič je v (verjetno) zadnji borbi na slovenskih tleh ugnal Gruzijca Šoto Gvasalo, Tajda Ratajc je pometla z Grkinjo Haro Dimitroulo, Jasmin Bečirovič pa je športno pot kronal z naslovom svetovnega prvaka.

Rudolf Pavlin, trener slovenske šampionke Eme Kozin.
Rudolf Pavlin, trener slovenske šampionke Eme Kozin. FOTO: Damjan Žibert

Koprska Arena Bonifika je gostila najboljše slovenske mojstre borilnih veščin, ki so se s tujimi borci udarili po pravilih MMA, K1, boksa in tajskega boksa. Eden najboljših in prepoznavnih slovenskih borcev Miran Fabjan je pod eno streho spravil 12 dvobojev, za veselje publike pa so z zmagami poskrbeli številni borci, vse od Jasmina Bečirovića, Uroša Jurišiča, Tajde Ratajc do Andreja Bakoviča.

Z naslovom svetovnega prvaka v K-1 v kategoriji do 95 kilogramov je svojo dolgoletno športno pot v zadnji borbi večera sklenil Jasmin Bečirovič. Koprčan se je pomeril z Madžarom Tihomirjem Brunerjem, sicer veteranom, ki je upokojitev napovedal že pred dobrima dvema letoma. V svoji bogati karieri je sicer Bečirovič leta 2004 na svetovnem prvenstvu v tajskem boksu osvojil srebro. "Dvajset let kariere je težko strnit," je priznal Bečirovič in se zahvalil vsem za podporo, naslov pa posvetil hčerki Ajši. 

Boksarski spektakel resnično ni razočaral.
Boksarski spektakel resnično ni razočaral. FOTO: Damjan Žibert
Dvorana je z glasnim navijanjem pozdravila Urša Jurišiča, še neporaženega slovenskega borca, ki se je morda prav v Kopru poslovil od slovenskega občinstva, saj že nestrpno pričakuje klic prestižne organizacije UFC. ’Urke’ je le s težavo našel nasprotnika, žanje strah in trepet v regijskem prostoru, na njegov klic se je le odzval Gruzijec Šota Gvasalia, ki pa je svoj pogum hitro obžaloval. Jurišiča namreč ni zmedla tudi glasbena uvertura, ki ga je pospremila v ring, saj se je že v prvi rundi z udarci spravil nad nemočnega nasprotnika ter si zagotovil čisto zmago. Ob tej priložnosti je tako spodbudil publiko, naj mu z deljenjem borbe na družabnih omrežjih pomagajo na poti v UFC. "Da postanem prvi slovenski borec v UFC," so besede s katerimi je Uroš dvignil dvorano na noge.

Andrej Bakovič je v ringu zaplesal z novopečenim profesionalcem (od septembra 2018) Stefanom Markovićem. Slovenec je dominiral vse od začetka borbe, a se je mladi Banjalučan z vsemi močmi upiral. A ne dolgo, zmago si je upravičeno prislužil Bakovič, ki se je ob tej priložnosti zahvalil tudi svojemu trenerju, legendi balkanskega boksa Slobodanu Anđeliću.

Celjanka Tajda Ratajc je v deveti borbi večera že v prvi rundi za šalo pospravila Grkinjo Haro Dimitroulo. Tridesetletnica se je sicer z mešanimi borilnimi veščinami pričela ukvarjati šele pred štirimi leti, z novo zmago pa je le še nadgradila svoj sloves neporaženosti. Ob koncu se je borka zahvalila svojim staršem, sestri ter celotni Sloveniji, ki ji je stala ob strani. "Hočem borbo za pas," je ob koncu zavpila Tajda. 

Večer sta otvorila Abdinejad Merhad in Kirilo Bistro.
Večer sta otvorila Abdinejad Merhad in Kirilo Bistro. FOTO: Damjan Žibert

Ukrajinsko in trojno slovensko zmagoslavje

Večer je otvoril tajski boks, v prvi borbi sta se pomerila Abdinejad Merhad z vzdevkom Dynamite Kid (op. Dinamitni deček) in Kirilo Bistro, zmage po sodniški odločitvi pa se je veselil slednji. 

V drugi borbi večera pa so gledalci že dočakali prvega slovenskega borca. Po pravilih MMA sta se pomerila Ljubljančan Adam Kapić in srbski borec Milan Nakić. Že kmalu po začetku borbe se je zmage veselil Slovenec, ki je tako vknjižil še svojo četrto zmago. 

Naslednji slovenski borec, ki se je predstavil gledalcem Aleksander Stankov je po pravilih K-1 v ringu zaplesal z Italijanom Nicolo Destrom. Desničar iz Veržeja  se je po sodniški odločitvi veselil svoje trinajste zmage. 

V četrti borbi je dvorana glasno pozdravila Rudolfa Pavlina, trenerja boksarske šampionke Eme Kozin, ki se je po pravilih MMA udaril s srbskim borcem Sinišo Kondićem. Rudi, ki se je po treh letih vrnil v mešane borilne veščine je predčasno opravil z nasprotnikom in si zagotovil zmago. 

Peta borba je pripadla Ognjenu Raukoviću, ki je z izjemnim udarcem presenetil Azdrena Krasnigija ter vknjižil dvanajsto zmago. 

V šesti borbi sta se pomerila K-1 prvak Srbije Dragan Cimeša in Italijan Mitat Isteri, po fantastični predstavi pa se je zmage veselil srbski borec. 

Po premoru je sledil sedmi obračun, ki je pripadel Francescu Xhaji, čeprav ga je Hrvat Mladen Kujundžć v zadnji sekundi borbe z udarcem potisnil ven iz ringa.  

Črnomeljčanu Roku Štuclu, ki je sicer že pred štirimi leti napovedal upokojitev, tudi na veliko razočaranje v dvorani, ni uspelo ugnati Srba Strahinje Mitrića. Slednji se je tako veselil zmage po sodniški odločitvi. 

Spored borb:
1. Abdinejad Merhad vs. Kirilo Bistrov – tajski boks 3x3 min do 65 kg 
2. Adam Kapić vs. Milan Nakić – MMA 3x5 min do 90 kg 
3. Nicola Destro vs. Aleksander Stankov – K-1 3x3 min do 85 kg 
4. Rudolf Pavlin vs. Siniša Kondić – MMA 3x5 min do 93 kg 
5. Azdren Krasniqi vs. Ognjen Rauković – K-1 3x3 min do 70 kg 
6. Dragan Cimeša vs. Mitat Isteri – K-1 3x3 min do 70 kg 
7. Mladen Kujundžić vs. Francesco Xhaja – K-1 3x3 min +95kg 
8. Rok Štrucl vs. Strahinja Mitrić – K-1 3x3 min +95kg 
9. Tajda Ratajc vs. Hara Dimitroula – MMA 3x5 min do 53 kg 
10. Andrej Baković vs. Stefan Marković – Boks, 6x3 min, velterska kat. 
11. Uroš Jurišič vs. Šota Gvasalia – MMA 3x5 min, do 77 kg 
12. Jasmin Bečirović vs. Tihomir Bruner – K-1 3x3 min, za naslov svetovnega prvaka WFMC

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaršalPerez
18. 11. 2018 09.11
+13
žal še ena vaška veselica več.nasprotniki slovenskih borcev so v večini bili totalno dno.in to ni prvič, da se izbira tako nekvalitetne nasprotnike.dejansko so tele eventi na nivoju ameriških pretepov-veselic na parkiriščih kamionov.
kempez
18. 11. 2018 17.05
+0
Ja se strinjam stabo ... dobr eni fajti so bilo vredu ... Nasprotnika od Pavlina ter Kapića pa direktno z enga pijanskega lokala ... vsak ko malo spozna na te evente se točno ve zakaj se je slo ... vazna je zmaga pa tut ce nasprotnik ne zmore enega direkta narest hahhha
Rok Majcen 1
17. 11. 2018 21.20
+29
POP TV a res niste sposobni enega prenosa brez ,da vam vr rukne
Primož Rus
17. 11. 2018 22.45
+5
thaiboy
17. 11. 2018 21.04
+21
Nasprotnika od Kapica ter Pavlina pomoje trenerata max 3 mesece ... dobr, da nisem kupil karte ... ampak komentar od Kapica pa zmaga bam bam ... hahahahahahah.
mijavci
17. 11. 2018 20.02
+10
Čim več takih izurjenih borcev, jih bomo krvavo potrebovali, na južni meji.
raptor2
17. 11. 2018 20.00
+38
Organizator Fabjan veckrat obsojeni nasilnez, ki je tudi svojo zeno pretepel. Ce je to za vas najboljsi borec
StAnalitik
17. 11. 2018 19.13
+16
A tile branijo čast Slovenije? Kapo dol,čeprav sem mislil da jo bodo komandosi iz Pivke.Ampak OK
toldo1989
17. 11. 2018 17.00
+14
Ja crocop je profesor za celo areno k bo dons tm
ranegade
17. 11. 2018 12.59
+8
A Stanko pa ni Slovenec? Jao....
mariomandzukic
17. 11. 2018 12.57
-48
Moj cilj je da bi bil ena od zvezd UFC-jurisic?? Wtf.. Ti se niti tle na lokalnem nivou nisi zvezda, kaj šele v UFC. Drgace pa ve se kdo je najjaci. Mavrovic, Parlov, Hrgovic, miocic, Crocop, Čuvali, cikatic.,., to so zvezde
rossonero.acm
17. 11. 2018 19.04
+28
Ti pa si zgleda"zvezda"za nabiranje minusov na tem portalu:) Res te ne marajo heh
MKII
17. 11. 2018 19.40
-6
Pozabu si svojega taekwondo majstra Nobila, sram te bodi 😂
MKII
17. 11. 2018 19.40
-7