Borilni športi

VOYO: Jacobs v Las Vegasu izziva Canela: Komaj čakam, da pokažem svetu, da sem najboljši

Las Vegas, 02. 05. 2019 12.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Las Vegasu si bosta v nedeljo v jutranjih urah po našem času nasproti stala Canelo Alvarez in Daniel Jacobs v bitki za tri pasove srednje kategorije (prenos na VOYO ob 3.00). Alvarez v obračun prinaša pasova WBA in WBC, Jacobs pa je na mizo postavil pas IBF. Favorit je Mehičan, ki je v karieri izgubil le proti najboljšemu boksarju srednje kategorije Floydu Mayweatherju.

Canelo vs. Jacobs
Canelo vs. Jacobs FOTO:

Na drugi strani ima Daniel Jacobs v karieri poklicnega boksarja na svojem računu dva poraza, od tega je en proti Genadiju Golovkinu, drugi pa je precej bolj presenetljiv, in sicer proti Dmitriju Pirogu, a je od tega že skoraj deset let. Pirog sicer v karieri poklicnega boksarja ni izgubil niti obračuna (20-0-0), a njegovi nasprotniki niso bili pretirano zveneči.

"Govoril bom znotraj ringa in pustil, da moje boksanje govori samo zase," je na sredini novinarski konferenci dejal Američan Daniel Jacobs (35-2-0). Ta na stavnicah velja za 'underdoga', kar je razumljivo, potem ko je Saul 'Canelo' Alvarez (51-1-2) dobil že 51 obračunov v svoji karieri, od tega kar 35 z nokavtom. Poleg tega je lani septembra po večinski sodniški odločitvi uspel premagati Golovkina (nato še Rockya Fieldinga v super srednji kategoriji), s čimer je Kazahstancu zadal sploh prvi poraz v karieri. "Canelo, pripraviva spektakel," je še dodal Jacobs.

Obračun med Canelom in Jacobsom velja za najboljši boksarski spopad v tem letu, Alvarezov drugi pod taktirko DAZN-a, s katerim je podpisal petletno pogodbo v vrednosti 325 milijonov evrov. Jacobs se zaveda, da bi z zmago spisal zgodovino. "To je zame življenjska priložnost. Komaj čakam, da grem v ring in pokažem svetu, da sem najboljši srednjekategornik v moji generaciji. Končno imam priložnost, da to dokažem v borbi proti Canelu. Videli boste precej ognjemeta, izjemnega boksa, sposobnosti, predanosti, vztrajnosti in najpomembneje odločnosti," je bil jasen 32-letnik iz Brooklyna.

Precej bolj umirjen je bil Alvarez, ki je dejal, da je pripravljen za sobotni obračun (v nedeljo po našem času). "Še enkrat bom ponovil: pripravljen sem, pripravljen sem, da še naprej pišem zgodovino, tako kot sem jo vedno. Sem borec, ki se je boril že proti vsem stilom. V boksu se lahko zgodi kar koli, vključno z nokavtom. Če se bo pokazala priložnost, ga bom poskusil spraviti na tla. Ne zanima me, če je večji in močnejši. Nikoli me ni motilo. Imam te sposobnosti," je povedal Alvarez.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.