10°C

Največja zmaga Kozinove in začasni šampionski pas organizacije WBC!

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.G. /
KOMENTARJI
36
Slovenska boksarska šampionka Ema Kozin je v Donauwörthu v srednji kategoriji premagala Urugvajko Chris Namus in ubranila pasova različice WBF in WIBA, katerima je dodala še začasnega ene najprestižnejših svetovnih organizacij – WBC.

Posnetek borbe si boste lahko ogledali na VOYO.

To je bila še dvajseta zmaga med profesionalkami za Emo Kozin, ki se je drži vzdevek Princeska. Čeprav se Chris Namus pri 33 letih lahko pohvali s precej več izkušnjami, pa je Kozinova tokrat pokazala več taktične zrelosti. V uvodnih rundah, ko je Urguvajka delovala bolj gibljivo in aktivno, je Ljubljančanka zdržala vse nalete, nato pa so se noge nasprotnice pošteno utrudile, tudi obraz je postal bistveno bolj rdeč, kar je Kozinova znala izkoristiti in prevzela pobudo, pri udarcih je bila predvsem z direkti in aperkati bolj natančna. Sodniki so nato po desetih rundah borbe (vsaka traja dve minuti) soglasno odločili, da je dvoboj dobila Ema Kozin (dvakrat 97:93 in enkrat 98:92). 

Največja zmaga strmo vzpenjajoče se kariere pa je pomenila, da je Kozinova ubranila pasova WBF in WIBA ter jima dodala zagotovo do zdaj najbolj prestižnega – začasni pas organizacije WBC v srednji kategoriji. Ta bi ji moral odpreti vrata za obračun z najboljšimi boksarkami sveta srednje kategorije. Morda celo s slovito Claresso Shields.

Ema Kozin je takole pozirala s prestižnim (začasnim) WBC pasom.
Ema Kozin je takole pozirala s prestižnim (začasnim) WBC pasom.FOTO: 24ur.com

PREGLED DOGAJANJA V ŽIVO

22:01

ŠAMPIONKA EMA KOZIN!

Odlična taktična predstava Eme Kozin za največjo zmago v karieri!
21:58

Tu so rezultati - zmaga je Emina!

Sodniki so soglasno odločili (98:92, 97:93, 97:93), da je nova začasna prvakinja organizacije WBC EMA KOZIN! Čestitke, Ema! Ob tem je zadržala pasova različice WBF in WIBA.
21:57

Čakamo na rezultate ...

21:54

KONEC JE! EMA BI MORALA ZMAGATI!

Ema je preživela zadnji napad Namusove, ker ni bilo nokavta, bi Ema (sodeč po začasnih sodniških odločitvah) morala dobiti in osvojiti še en šampionski pas - začasnega WBC.
21:51

Konec devete runde!

Urugvajka se najbrž dobro zaveda, da je v točkovnem zaostanku, zato je tokrat šla precej bolj ofenzivno. Prvič po nekaj rundah je bila bolj aktivna, a znova bolj natančna je bila Ema. Kljub temu izenačena runda.