Borilni športi

Zgodovinski večer: Jurišić brez strahu nad Musaeva

Lodž, 30. 01. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nami je zgodovinski večer za slovenski borilni šport. Uroš Jurišić se bo ob svojem debiju pod okriljem organizacije KSW na borilnem spektaklu v Lodžu udaril s še nepremaganim Rusom Šamilom Musaevom. Prenos se bo na VOYO začel ob 20. uri.

KSW 58: Jurišić vs Musaev

Od dvoboja nepremaganih v velterski kategoriji, tudi Uroš Jurišić v svoji karieri še ni utrpel poraza (11-0), si poljski organizatorji obetajo veliko, so pa ljubljanskemu asu že za njegov prvi obračun v Lodžu izbrali praktično najmočnejšega možnega tekmeca. Šamil Musaev, po rodu Dagestanec, kjer seveda kot boga častijo legendo UFC Habiba Nurmagomedova, je v slabih dveh letih pod okriljem organizacije KSW že vknjižil dve odmevni zmagi.

Čeprav od njega niso pričakovali veliko, je z nokavtoma Huberta Szymajde in Grzegorza Szulakowskega v prvih rundah hitro postal znan kot "Tihi morilec". Zastrašujoč je tudi podatek, da nobena njegova borba v profesionalni karieri ni trajala več kot dve rundi. Bil je že na pragu dvoboja za naslov v lahki kategoriji, a se nato v kletko dolgo časa ni več vrnil, seveda je imela vsaj deloma prste vmes tudi pandemija covida-19.

Predstavitev Jurišića na spletni strani KSW.

'Ne čuti strahu pred spopadom z morilcem'
"Jurišić v KSW prihaja z veliko pompa in kot nekdo, ki ga imajo številni za enega najbolj vročih borcev, ki so bili na voljo na tržišču," so pred sobotnim spopadom zapisali na uradni spletni strani KSW. "Njegov cilj je prevzeti veltersko kategorijo KSW. Čeprav spoštuje Musaeva in njegove sposobnosti, Jurišić pogleduje proti osvojitvi pasu in temu, da s prestola vrže Roberta Soldića, borca, s katerim ima nekaj zgodovine."

Omenjajo njegove naslove v Titan FC in zadnji odmeven uspeh na Bellator 247, kjer je v prvi rundi slavil po predaji Walterja Gahadze. Dodali so, da ima, četudi prihaja z Balkana, že leta izkušenj po treniranju z izjemnimi talenti American Top Teama. 

"Zato tudi ni presenečenje, da ne čuti strahu pred spopadom z morilcem," so dodali pri KSW.

Zgodovinski nastop Jurišića na KSW 58 in ostale najzanimivejše obračune iz Lodža boste lahko od 20. ure naprej pospremili samo na VOYO.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

breza182
30. 01. 2021 15.21
-1
danes zvecer ma voyotu vsi za juroo!!
cari?
30. 01. 2021 15.13
+0
Bo kakšen link za gledat?
breza182
30. 01. 2021 14.14
+0
dejmo JURAAA!! glej da ga zmagas!!!