Borilni športi

Jurišić izgubil proti Musaevu, nato sta si borca skočila v lase po sodniški odločitvi!

Lodž, 30. 01. 2021 21.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Slovenski borec mešanih borilnih veščin Uroš Jurišić je v krstni borbi v velterski kategoriji organizacije KSW izgubil proti Rusu Šamilu Musaevu po soglasni sodniški odločitvi. Po razglasitvi zmagovalca sta si v lase skočila trenerska štaba obeh borcev, nato pa sta se 'prijela' še Ljubljančan in Dagestanec, ki je med prejemanjem čestitk nešportno položil Jurišića na tla. V borbi večera je Daniel Torres v peresni kategoriji šokiral branilca naslova Salahdina Parnassa.

Ste zamudili borbo? Brez skrbi, kmalu si jo boste lahko ogledali v VOYO videoteki! 

Ljubljančan je formo pilil tudi na skupnih treningih z nekdanjim boksarskim šampionom Dejanom Zavcem, odlične priprave pa je po lastnih besedah opravil v Novem Sadu v Srbiji, kjer je imel na voljo zelo dobre partnerje za trening. Obračun z Rusom, natančneje Dagestancem (iz Dagestana prihaja tudi eden najuspešnejših borcev na svetu Habib Nurmagomedov), je Uroš Jurišić pričakal izjemno samozavesten. 28-letniku boksarske veščine tokrat niso pretirano služile, saj je Dagestanec v vseh rundah znal priti do položaja, ki mu je najbolj pisan na kožo – rokoborskih prijemov. 

Jurišić vs. Musaev
Jurišić vs. Musaev FOTO: VOYO

Še najbolj izenačena je bila druga runda, ko je napadal tudi Uroš, sicer pa je imel Ljubljančan precej težav, da je (sicer vselej uspešno) zbežal iz rokoborskega objema. Tu je Dagestanec dokazal, da je zares močen, kako tudi ne, saj se je z rokoborbo začel ukvarjati že pri desetih letih, ko so v njegovi rodni vasi Mogilovskoje zgradili telovadnico za rokoborbo. Sodniki so po treh rundah (vse tri po pet minut) borbo ocenili s soglasno sodniško odločitvijo in zmago za Musaeva. Ta med profesionalci ostaja neporažen (15-0-0), za Jurišića, za katerega je to bil sploh krstni nastop v KSW, pa je bil to prvi poraz med profesionalci (11-0-1).

Borba je na žalost dobila tudi (neuradno) četrto rundo. Neuradno naj bi spor med taboroma obeh borcev zakuhal Musaev, ki da je po razglasitvi Jurišiću zabičal: "Pssssst". To je močno razhudilo Jurišićev tabor, zato so glasno protestirali in se dolgo niso uspeli pomiriti. Ko so se strasti pomirile, je Uroš šel do Musaeva, z njim spregovoril nekaj besed, Dagestanec pa ga je grobo in nešportno položil na tla. Nato so posredovali varnostniki, ki pa so kar veliko časa ločevali borca, vmes je še nekdo iz tabora Musaeva skočil proti Jurišiću, nato pa so organizatorji vročekrvneža le uspeli ločiti. Velja spomniti, da Jurišićev tabor in tabor Musaeva, katerega moštveni kolega je tudi Roberto Soldić, niso ravno v prijateljskih odnosih, potem ko je Soldić večkrat zavrnil borbo z Jurišićem in ga označil za 'neresnega' borca. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Torres v borbi večera šokiral Evropo in branilca naslova
V peresni kategoriji je senzacijo pripravil Brazilec, ki boksa pod avstrijsko zastavo – Daniel Torres. Ta je že na začetku prve runde hitro nokavtiral Parnassa, in sicer je ob zgrešenem udarcu z bicepsom tako dobro zadel do danes neporaženega Francoza, da se je 23-letnik pošteno zamajal, glavni sodnik pa je borbo prekinil. Parnasse je tako vknjižil sploh prvi poraz med profesionalci, Torres pa se je na presenečenje vseh okitil s pasom peresne kategorije organizacije KSW. "Mislim, da sem res šokiral celotno Evropo," se je pošalil Torres, ki že nekaj časa živi v Avstriji. "Zagotovo je to eden najlepših trenutkov v moji karieri," je še dodal danes redkobesedni Brazilec. 

El Croata ugnal domačina
V prvi borbi večera, ki ste si jo lahko ogledali na VOYO, je Hrvat argentinskih korenin Francisco Barrio v lahki kategoriji po soglasni sodniški odločitvi premagal domačina, Poljaka Bartłomieja Kopero. 31-letni Barrio z vzdevkom 'El Croata' (Hrvat v španščini, op. a.), ki se je v Zagreb preselil leta 1994, je obračun sicer začel nekoliko zadržano, a nato prevladal v drugi in tretji rundi. Z iniciativo je prepričal sodnike, ki so mu soglasno pripisali zmago po treh rundah. 

Ruchała potrdil nadarjenost
Tako kot prva je tudi druga borba imela hrvaški pridih. A tokrat se za naše južne sosede ni končalo tako kot v prvi borbi. Daniel Bažant je namreč v kategoriji do 68 kilogramov moral priznati premoč Poljaku iz Krakova, domačinu Robertu Ruchałi. Borba se je zaključila z nožnim prijemom in predajo Bažanta, ki je hitro 'potapkal'. Tudi sicer je vsega 22-letni Ruchała prevladoval v borbi, a Bažant mu je uspel zadati nekaj nevarnih udarcev, tako da je Poljak borbo zaključil z velikim hematomom na čelu. Za Ruchało je to bila še peta zmaga med profesionalci, poraza niti neodločenega izida še ne pozna. 

Vsepoljski obračun Politylu
V tretji borbi večera smo znova videli domače veselje, a to je bilo pričakovati že pred borbo, saj sta si nasproti stala dva Poljaka. Pawel Politylo je v vsepoljskem obračunu bantamske kategorije ugnal Davida Martinika. Slednji je sicer zdržal vse tri runde, 'poljski orel' pa je slavil s soglasno sodniško odločitvijo. 

Poslastica težke kategorije Andryszaku
V poslastici težke kategorije je poljski borec Michal Andryszak ugnal brazilskega predstavnika Gunoja Inocenteja. 34-letni Brazilec, ki se lahko pohvali tudi s tekmovanjem v slovitem UFC-ju, je tokrat debitiral v organizaciji KSW. Čeprav so si ljubitelji borilnih veščin obetali borbo v stoječem položaju, pa je izjemno močan Poljak v obeh rundah hitro uspel z rušenjem izkušenega Inocenteja. Dolgo časa je lomil Brazilca, ki se kljub počeni levi arkadi ni želel predati. 52 sekund pred koncem druge runde je sodnik obračun prekinil, saj je Andryszak uspel z davljenjem, Brazilec pa je se je predal. 

Poraz za Rakasa
V šesti borbi sta se udarila še dva borca velterske kategorije. Znova so se veselili domačini, saj je Michal Michalski Hrvata Aleksandra Rakasa uspel ujeti na levi nogi, ga spravil na tla, nato pa je sodnik zaradi hudih udarcev in prijema prekinil obračun. Rakas je bil sicer dobro razpoložen in prikazal kar nekaj dobrih udarcev do trenutka, ko ga je Poljak uspel spraviti na tla. V predzadnji borbi večera je Szymon Kolecki v poltežki kategoriji premagal rojaka Martina Zawado (nastopa sicer pod nemško zastavo), kot so odločili sodniki, ki so zmago soglasno namenili Koleckemu.

Spored borb v Lodžu (prenos na VOYO) 
Borbi večera
Boj za naslov v peresni kategoriji
Daniel Torres premagal Salahdina Parnassa s tehničnim nokavtom 

Poltežka kategorija
Szymon Kolecki po soglasni sodniški odločitvi premagal Martina Zawado

Preostale borbe
Velterska kategorija
Michal Michalski premagal Aleksandra Rakasa s TKO

Velterska kategorija
Šamil Musaev premagal Uroša Jurišića po sodniški odločitvi

Težka kategorija
Michal Andryszak premagal Gutoja Inocenteja s predajo slednjega

Bantamska kategorija
Pawel Politylo po soglasni sodniški odločitvi premagal Davida Martinika

Do 68 kg
Robert Ruchała premagal Daniela Bažanta s predajo slednjega

Lahka kategorija
Francisco Barrio po soglasni sodniški odločitvi premagal Bartłomieja Kopero

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.33

Prvi poraz za Jurišića

To je bil prvi, a častni poraz za Jurišića, ki je zdržal vse tri runde in bil malenkost prekratek. Toliko za zdaj v živo, ostanite z nami na VOYO, kjer bomo pospremili še tri borbe, tudi borbo večera za naslov prvaka.

22.27

Borca sta narazen

Počasni posnetek je pokazal, da je Uroš želel čestitati Musaevu za zmago, ga objel, nato pa ga je Dagestanec s povsem nešportno potezo položil Ljubljančana na tla. Borca so po skoraj minuti ležanja le dali narazen ... Borba je zaključena, Uroš je poraženec.

22.26

Tole pa ne spada v šport

Tudi iz tabora obeh ekip so se vpletli v borbe, to ni prav, to ni športno. Borca bi morali dati narazen, ne pa takole ... Ojoj, ojoj, ojoj, črna pika tudi za organizatorje!

22.26

Ojoj, ojoj, ojoj

Jurišić in Musaev sta si po borbi in razglasitvi skočila v lase!

22.24

Žal ...

Zmaga za Šamila Musaeva ... Nekako je bilo pričakovati, da bo borba pripadla Dagestancu ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (201)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

breza182
01. 02. 2021 14.35
-1
Žal mi je Jurkoviča.. sedaj bo zopet moral prodajat majice in zbirat denar za priprave :'/
breza182
02. 02. 2021 10.55
nutijan
01. 02. 2021 14.00
kar seješ to zanješ ....
BellaCiao
01. 02. 2021 09.03
Če je ta zveza kaj prida bo tega Dagestanca kaznovala. RUS bi poraz športno prenesel in to NI RUS!
Betuul
31. 01. 2021 14.59
+1
Naš Boks ni kar tak. Seveda so dogodki boksa, ki segajo stoletja nazaj. Našemu boksu piše zgodovino Dick Evans
Betuul
31. 01. 2021 14.07
+1
Ja boks je borilni šport, in teh talentov je pri nas v slo malo. To ni krneki” fit in “Poraz je del zmage ! Bodo še druge kvalitete ni samo wbo, inf, wba,ibo, ibs itd.V neki kategoriji se bo našel, bo naš trdoborec Dejan svetoval! Čestitke Jurišiću
Hasta la victoria siempre
31. 01. 2021 12.43
v bistvu se ni nic posebnega dogajalo..totalni dolgcas..kr neka borba.
Betuul
31. 01. 2021 14.12
+1
Pri boksu in pri šahu se nič ne dogaja ! Najbolš je gledat ko kuha J. Oliver , Gordon Ramsay itd. ,tam kar naprej diši, cvre, cvrči itd. dogaja.Tako kot pri košarki moraš hitro gledat
Petarda10
31. 01. 2021 12.06
+1
Lepo ga je razmontiral naj se s cim drugim ukvarja
hitovc
31. 01. 2021 12.00
+1
Kar se fizične priprave tiče je bi Uroš odlično pripravljen. Taktično pa je njegov kot povsem podlegu. Uroś se je zaletaval v Musaeva, ta pa se je lepo izogibal ročnim udarcem. Ko ga je v drugi rundi Uroš dvakarat speku z desnim high kickom se je videlo, da je Musaeva zelo bolelo. Mislim da bi moral nadaljevati z nožnimi udarci. Njegov kot pa ga je forsiral z ročnimi udarci in so pričakovali da mu bo uspelo enkrat zadeti v glavo. Moramo priznati da je bil Musaev boljši.
Strenght coach
01. 02. 2021 15.12
+1
Fizično je Uroš vedno odlično pripravljen. Tokrat so bili problem njegovi nizki udarci z nogo. Musaev je večkrat njegovo nogo spretno ujel/prijel in zadevo zaključil z rušenjem. Verjamem, da bi ob ponovitvi borbe lahko bil Uroš dosti bolj učinkovit.
StAnalitik
31. 01. 2021 11.56
+2
Prišel,videl,pokasiral batine in balkansko obnašanje pritivca Jurišiča.Sramota.Naslednji naj ga položi,kot otroka v zibelko.In sedaj pritivec lahko vidi,zakaj je bil Rus višje na lestvici.
samuray1
31. 01. 2021 12.03
+2
Takole
31. 01. 2021 11.48
+1
Malo šova za občinstvo...
big brother
31. 01. 2021 11.47
+2
Z zakonom bi mogl ta debilizem prepovedat.
dane30
31. 01. 2021 11.38
+2
Vidim, da večina gleda ameriške filme, k letijo po zraku k se tepejo. Realnost je drugačna, vsi k komentirate valjanje in dolgčas, pejte enkrat v dvorano na samo en trening. Verjemite, da boste spremenili mišljenje. Urke je sicer izgubil pošteno, po mojem mišljenju je Rus bil bolj izkušen in se je v preteklosti boril z boljšimi nasprotniki. Za Urketa bomo pa še veliko slišali, če ne obupa zaradi enega poraza.
Rudar
31. 01. 2021 11.49
-3
Ne bomo šli niti na en trening, ker to sploh ni šport, vsaj kar se mene tiče. Gostilniški pretep ali kdo je bol nor.
Strenght coach
01. 02. 2021 14.44
+1
Žal mnogi razumejo MMA kot gostilniški pretep. MMA ni ulično nasilništvo ampak borilni šport, kjer veljajo točno določena pravila. Sem seveda sodi tudi spoštovanje nasprotnika. Vrhunski MMA borci so najbolj fit športniki našega planeta. Če želiš uspešno nastopati v MMA borbah, moraš razviti številne fiziološke atribute: jakost, moč, hitrost, eksplozivnost, anaerobno in aerobno kapaciteto. Poleg naštetega pa seveda še neskončno dodelanih tehnik.
poserjemsenavas
31. 01. 2021 11.27
+0
Dobro ga je Zavec naučil kako se boksa.
Hophopferdo
31. 01. 2021 11.12
+6
Teh 10 minut valjanja je na koncu samo formalnost. Plačani so itak za to da gofljo vrtijo.
Satoshi Nakamoto
31. 01. 2021 11.15
+8
Dejansko ni bilo videt ničesar. NIČ. Kot dve stari babi
+9
Debilizem na kubik....to ni šport,ampak so samo ilegalni fajti,ki jim je ratalo pridit na TV....Pa kletke 😂🤣😂 in kruha in iger....no ja kruha je bolj mal....
samuray1
31. 01. 2021 11.05
-1
Milo rečeno,nekorektna in nešportna poteza Musajeva.
DirtySanchez
31. 01. 2021 11.26
+6
Poglej kako ga je tik pred tem Jurišič žalil, to je nešportna poteza
Frel
31. 01. 2021 11.46
+4
se strinjam. bi bilo zanimivo izvedeti, kaj vse mu je poslal nekam.
Rookoko
31. 01. 2021 11.04
+4
"Strokovjakom" iz 24 rund svetujem, naj si najdejo drugo delo...
Hrast1234
31. 01. 2021 11.03
+7
Kaj se je zgodilo s "tisoč milijon procentov"!? 😂
jmis
31. 01. 2021 10.58
+9
Jaz niti ne morem gledat tega "športa" brez da mi gre na bruhanje. Bedarija na kubik. Nič lepega v tem. Idiotizem. Je pa res da se lahko dobro služi. Pa tudi nek ugled imaš verjetno. In seveda ženski butli se radi lepijo na take telebane.
Satoshi Nakamoto
31. 01. 2021 11.05
+3
Dobro služi?!? Ste tu sami reveži? Dajte napisat cifre da bo narod vedel o čem govorite. Pa stroške tudi.
Betuul
31. 01. 2021 10.51
+3
Tudi poraz je del športa !
Satoshi Nakamoto
31. 01. 2021 10.57
+0
Jah pa ne takega športa kjer bi ti postal šampion po dveh letih treninga. To lahko postaneš pri nekem kickboxu nikakor pa ne pri kakem judu. Zato pa judoisti vladajo v svetu mešanih borilnih veščin.
User723439
31. 01. 2021 10.58
+0
Rokoborci so trenutno eni izmed vodilnih, ampak pravila ni.
Satoshi Nakamoto
31. 01. 2021 11.02
+0
Ne izmišljuj si. Razen če govoriš striktno iz teorije kjer je Judo najbolj popularna rokoborska veščina. Ne moreš ti tu postat šampion brez tehnik davljenja in vzvodov ter metov. Eni izmed vodilnih niso vodilni. Vodilni so sami judoisti. vse legende mešanih borilnih veščin imajo korenine v judu!
Satoshi Nakamoto
31. 01. 2021 11.03
-1
Problem ki ga imajo je samo da da res vrhunski judoisti ničejo it v ta šport ker jim je pod častjo. En tak res vrhunski je bil Akyama. Dober pa tudi Fedor.
Satoshi Nakamoto
31. 01. 2021 11.04
-3
Nurmagomedov je Irca premagal z judom! Rusi temu pravijo Sambo ampak to je samo drugo ime za isto zadevo.
ana1985
31. 01. 2021 11.35
-1
Ki te spiš ti veleum, da te ne vkradejo. Kako je potem lahko Adesanya prvak, Jon Jones, Miocic...
Astrofix
31. 01. 2021 11.42
+2
Ti si vse zamesal. Habib je treniral sambo. Vsa rusenja ki jih izvaja so rokoborska. Juda nikjer. Med trentuno top elito ni judoistov. Nakbolj dominatna je rokoborba v MMA. Noben me trenira juda, kot osnovo za MMA.
Valentina Magajna Križaj
31. 01. 2021 19.10