Borilni športi

VOYO: Kownacki bi rad v 'domačem' Brooklynu Arreolo premagal z boljšim stilom kot Wilder

Brooklyn, 01. 08. 2019 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poljski boksar Adam Kownacki, ki ga je Brooklyn vzel za svojega, bo v nedeljo zgodaj zjutraj po našem času (prenos na VOYO ob 2.00) v poslastici težke kategorije v Barclays Centru skušal ostati neporažen, a čaka ga sila neugoden tekmec: 38-letni veteran Chris Arreola. Ta je zadnji poraz doživel proti izvrstnemu Deontayu Wilderju.

30-letni Adam Kownacki (19-0-0), ki se je že leta 1996 skupaj s starši preselil v Brooklyn, bo lovil še 20. zmago v poklicni boksarski karieri, v kateri za zdaj ostaja neporažen. Kownackega se je povezovalo tudi z borbo z Anthonyjem Joshuo, ko je zaradi kršenja protidopinških pravil brez borbe ostal sprva napovedani Jarrelll Miller, a je tedaj prednost pred Poljakom dobil Andy Ruiz ml. Zastopnik Kownackega Keith Connolly je priznal, da klic za borbo z Joshuo ni prišel v pravem času. Razlog? Noseča žena, Kownacki pa srečen moški, ki si je vzel čas za zabave in užitek.

Arreola bo izzval Kownackega, ki zase pravi, da je najboljši težkokategornik ta hip.
Arreola bo izzval Kownackega, ki zase pravi, da je najboljši težkokategornik ta hip. FOTO:

Zaradi telesne nepripravljenosti je moral Poljak odpovedati obračun, ki bi ga morda postavil na zemljevid slavnih, zaradi česar, kot sam pravi, se je naučil lekcije. "Dobil sem neprecenljivo lekcijo in zdaj bom med borbami ostajal v formi," je povedal. "Seveda bi si želel, da bi za takšen obračun treniral polnih 12 tednov, da bi bil karseda dobro pripravljen, toda če se kdaj takšna situacija ponovi, bom pripravljen za obračun," je dodal Kownacki.

Ta se rad primerja tudi z prvim ameriškim težkokategornikom ta hip Deontayem Wilderjem. "Z dvema, s katerima se je boril Wilder, sem boksal: Artur Szpilka in Gerald Washington. Wilder je za Szpilko potreboval deset rund, da ga je nokavtiral, medtem ko sem se jaz sprehodil (slavil je v četrti rundi, op. p.). In podobno je bilo z Geraldom Washingtonom. Nokavtiral sem ga v drugi rundi. Moja naslednja borba je Chrisa Arreola, proti kateremu je boksal tudi Wilder. Isto nameravam narediti z njim: sprehoditi se čezenj. Mislim, da če ga premagam v boljšem stilu kot Wilder, bo to dobro sporočilo," je prepričan 30-letnik, ki sliši na vzdevek Babyface, zase pa pravi, da je najboljši težkokategornik ta hip. 

Povsem drugačno razmišljanje ima ameriški boksar mehiških korenin Chris Arreola (v originalu Cristobal Arreola), čigar kariera je pri 38 letih že v pozni jeseni. "Če izgubim ta obračun, se bom upokojil, preprosto in jasno," je pred obračunom z Kownackim, ki si ga boste lahko na VOYO ogledali v živo v nedeljo ob 2. uri zjutraj, povedal Arreola (38-5-1). "Obožujem boks in želim si, da si me ljudje zapomnijo kot prvaka težke kategorije. Verjamem, da imam še vedno sposobnosti, da mi to uspe," je povedal Arreola, ki se je v karieri trikrat boril za naslov prvaka, vselej ostal praznih rok.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KakovostenSmeh
01. 08. 2019 13.30
-1
oba grda ko smrt