Borilni športi

Santos namučil Jonesa, Masvidalu najhitrejši nokavt v zgodovini UFC

Las Vegas, 07. 07. 2019 03.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jon Jones ostaja prvak poltežke kategorije organizacije UFC. 31-letni ameriški šampion je v borbi večera na UFC 239 v Las Vegasu po deljeni sodniški odločitvi premagal Brazilca Thiaga Santosa. Šampionski pas v bantamski kategoriji je ubranila Amanda Nunes, Jorge Masvidal pa je za nokavt proti Benu Askrenu potreboval vsega pet sekund.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Jon Jones ostaja prvak poltežke kategorije organizacije UFC
    00:54
    Iz 24UR: Jon Jones ostaja prvak poltežke kategorije organizacije UFC
  • Vrhunci borbe Jon Jones - Thiago Santos
    01:35
    Vrhunci borbe Jon Jones - Thiago Santos
  • Jorge Masvidal poskrbel za najhitrejši nokavt v UFC
    00:43
    Jorge Masvidal poskrbel za najhitrejši nokavt v UFC

Jon Jones (25 zmag, 1 poraz, 1 NC) v glavni borbi večera v T-Mobile Areni v Las Vegasu ni blestel, a je storil ravno dovolj, da je premagal trdoživega izzivalca. Thiago Santos (21 zmag, 7 porazov), ki mu mnogi niso pripisovali večjih možnosti proti šampionu, se je izkazal za zelo nevarnega tekmeca, proti kateremu 31-letni Američan ni želel veliko tvegati. Oba borca sta se zanašala predvsem na brce v noge tekmeca, kar je po koncu obračuna pri obeh pustilo vidne posledice. Brazilec si je že v prvi rundi poškodoval levo koleno, zaradi česar je bilo oteženo njegovo gibanje, a kljub temu se ni predal.

Da sta namučila eden drugega, je bilo jasno tudi po koncu borbe, ko sta si borca kar padla v objem.
Da sta namučila eden drugega, je bilo jasno tudi po koncu borbe, ko sta si borca kar padla v objem. FOTO: AP

Tudi v zadnji rundi je iskal zaključek, a izkušeni Jones ni storil napake. Na drugi strani pa je tudi šampion prejel več močnih udarcev v levo nogo, zaradi česar je oktagon zapustil celo ob pomoči predstavnikov svojega moštva. Vseh pet rund je bilo sicer izenačenih, še najbolj očitno je v tretji prevladoval Jones, a po 25 minutah borbe odločitve ni bilo, tako da so o zmagovalcu odločali sodniki. Dva sodnika sta zmago s 48 : 47 pripisala Jonesu, en sodnik pa je bil z enakim rezultatom naklonjen Santosu. "Bones" je tako po deljeni odločitvi ubranil šampionski pas, gledalcem pa se je po koncu borbe opravičil za nekoliko bolj previdno predstavo.

"Oh moj bog, fant, res je bil čvrst," je v pogovoru takoj po borbi dejal Jones. "Vsi vemo, da je bil za Thiaga nokavt najboljša priložnost za to, da dobi to borbo, bil sem pameten in domov prinesel zlato za mojo družino in mojo ekipo," je pristavil.

Masvidal šokiral Askrena z najhitrejšim nokavtom v zgodovini
Razloga za kakršnokoli opravičilo pa ni imela Amanda Nunes (18 zmag, 4 porazi). Brazilska levinja je namreč že v prvi rundi opravila z izzivalko Holly Holm (12 zmag, 5 porazov). Po začetnem otipavanju je Nunesova tekmico zadela z brco glavo, delo pa zaključila na tleh. S tem je upravičila sloves najboljše borke vseh časov. Nunesova ima ob šampionskem pasu bantamske kategorije, ki ga je proti Holmovi uspešno ubranila že četrtič, v lasti še šampionski pas peresnolahke kategorije. Slednjega je osvojila z zmago proti Cris Cyborg.

Za potezo večera pa je poskrbel Jorge Masvidal (34 zmag, 13 porazov). 34-letni borec s Floride se je udaril z Benom Askrenom (19 zmag, 1 poraz, 1 NC), ki do tega obračuna še ni poznal poraza in je pred samo borbo s številnimi zbadljivkami Masvidalu več kot očitno prišel pod kožo. 'Gamebred' je jezo na tekmeca stresel v oktagonu. Ob prvem zvoku sirene se je zapodil proti Askrenu, ga zadel z 'letečim kolenom' in nekdanjega ameriškega olimpijskega reprezentanta v rokoborbi nokavtiral po vsega petih sekundah. To je tudi najhitrejši nokavt v zgodovini organizacije UFC, z zmago pa se je Masvidal približal borbi za šampionski pas v velterski kategoriji, ki ga ima v lasti Kamaru Usman.

Posnetek vseh borb si lahko ogledate na VOYO.

Izidi borb UFC239: 

Jon Jones vs. Thiago Santos
Po deljeni sodniški odločitvi.

Amanda Nunes vs. Holly Holm
Nokavt v prvi rundi.

Jorge Masvidal vs. Ben Askren
Nokavt po petih sekundah borbe.

Luke Rockhold vs. Jan Blachowicz
Nokavt v drugi rundi.

Diego Sanchez vs. Michael Chiesa
Po soglasni sodniški odločitvi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ILoveGaming
07. 07. 2019 19.49
+4
Super karta res dobre borbe in nori razpleti. Edin malo sem razočaran na poškodbo Santosa človek je stroj kako se je boril do zadnjega in bil bolj nevaren. Mislim da če nebi prišlo do poškodbe bi Jones danes bil "stari" prvak. Jones mora pokazaati več ker tole ni bilo nič za nekoga ki ga večina poznavalcev UFCja ima za G.O.A.T.
Baletka
08. 07. 2019 11.44
+7
se popolnoma strinjam, Jones ni pokazal nič. Od vseh borb najbol dolgočasna borba, samo otipavanje 5rund..
Shisui
08. 07. 2019 15.03
+1
stiing
09. 07. 2019 13.33
Cene Urban?i?
07. 07. 2019 10.00
+7
"34-letni borec s Floride se je udaril z Benom Askrenom (19 zmag, 1 poraz, 1 NC), ki do tega obračuna še ni poznal poraza ." - Tole je pa za Pulitzerjevo nagrado...
mitja999
07. 07. 2019 10.49
+17
Ja vceraj se brez poraza, danes pa ga ze ima ne? Kaj tukaj ni logicno?
Googlebot
07. 07. 2019 08.14
+23
Jorge Masvidal proti Benu Askrenu je bil najbolj pričakovani fajt večera! Veliko je bilo zabadanja iz obeh strani! Dejansko ga je dal spat v 3 sekundah.
Cesar Millan - Vodja krdela
07. 07. 2019 08.29
+20
pikachujekul
08. 07. 2019 21.36
+2
Ben Askren je amater. To je bil njegov prvi boj. Kak mu je uspel zmagat 19 bojev samo z wrestlingom in vohanjem mednožja nasprotnikov, je mal čudno. Najbolj dolgočasen borec vseh časov. Masvidal je pa tak norec, poglejte si njegove ulične pretepe:D
Baletka
09. 07. 2019 10.57
+3
kako mu je uspelo zmagat 19 bojev? v azijski organizaciji ONE kjer načeloma wrestlinga ne poznajo,. no nvem, še nikoli nisem ravno zasledil, da bi azijci imeli kakega šampiona na olimpijskih, svetovnih v wrestlingu... tako da se mi zdi smiselno.. že prvi fajt v ufcju je pokazal njegovo kvaliteto,.