Borilni športi

VOYO: Pacquiao in Broner opravila s tehtanjem pred spopadom v Vegasu

Las Vegas, 19. 01. 2019 09.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Filipinskega zvezdnika Mannyja Pacquiaa so po več kot dveh letih "odsotnosti" ameriški privrženci boksa v dvorani MGM Grand Garden Arena sprejeli z glasnim aplavzom. Pacquiao se bo v nedeljo zjutraj, prenos bo ob 3. uri na VOYO, prvič po 26 mesecih boril v ZDA, njegov izzivalec pa bo jezikavi Adrien Broner.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Pacquiao in Broner pripravljena na boj
    01:37
    Iz 24UR: Pacquiao in Broner pripravljena na boj
  • Manny Pacquiao in Adrien Broner opravila s tehtanjem v Las Vegasu
    02:15
    Manny Pacquiao in Adrien Broner opravila s tehtanjem v Las Vegasu

Tudi Adrien Broner je na tehtanju v Las Vegasu lahko računal na številno podporo občinstva, a je bil v središču pozornosti vseeno Manny Pacquiao, ki se bo z Američanom udaril za naslov v velterski kategoriji. Oba borca delujeta izvrstno pripravljena, Pacquiao pa svojega pasu ne namerava predati tekmecu, ki se ga je tudi tokrat lotil s številnimi zbadljivkami. Že njuna zadnja novinarska konferenca je bila zelo burna, predvsem po zaslugi Bronerja, medtem ko mu je Filipinec, ki je doma tudi vpliven senator, vračal zgolj z nasmeški.

Prizor s tehtanja: Pacquiao (levo) je bil tudi tokrat nasmejan, Broner pa vse prej kot to.
Prizor s tehtanja: Pacquiao (levo) je bil tudi tokrat nasmejan, Broner pa vse prej kot to. FOTO: AP

Pacquiao je edini boksarski svetovni prvak v osmih divizijah, tehtnica pa je pokazala, da se v borbo podaja s 66,22 kilograma, medtem ko je Broner dobrih 200 gramov težji. Do kakšnega incidenta med obveznim poziranjem in medsebojnim "buljenjem" ni prišlo, je pa 29-letnik iz Cincinnatija, potem ko se je Pacquiao nasmejan obrnil k občinstvu, še naprej bolščal v smeri Filipinca pred največjo borbo v karieri, v kateri je utrpel nekaj bolečih porazov z elitnimi Mikeyjem Garcio, Shawnom Porterjem in Marcosom Maidano.

To počne tudi za sosesko
"To je hudičeva priložnost, človek," je Broner dejal v pogovoru za Showtime"Tega sr*nja ne počnem zgolj zase. To delam za svojo sosesko. Po zmagi bom čez noč postal legenda."

Pacquiao, ki je v karieri 39-krat slavil z nokavtom, je dejal, da si želi kljub častitljivim 40 letom dokazati, da je lahko še vedno borec vrhunske ravni.

"To je le številka. Štirideset jih imam, a se še vedno počutim mladega. Nekaj moram dokazati in pri štiridesetih sem lahko še vedno na moji najvišji ravni," je izjavil Pacquiao. Nevadska komisija je izdala tudi uradna potrdila o zaslužku tokratnega "fight carda": Pacquiao si lahko obeta najmanj deset milijonov dolarjev (8,79 milijona evrov), Broner pa skoraj štirikrat nižji znesek (2,20 milijona evrov), obema sicer pripada tudi določen odstotek zaslužka od prodaje vstopnic in spletnih prenosov.

Manny Pacquiao vs Adrien Broner
Manny Pacquiao vs Adrien Broner FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1046796
19. 01. 2019 10.40
+2
Upam, da ga Manny razbije k psa!