Borilni športi

Pred boksarskim obračunom leta poznavalce skrbi Joshuova teža

Riad, 07. 12. 2019 13.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Šest mesecev po šokantnem porazu v New Yorku ima Anthony Joshua priložnost, da v povratnem obračunu z Andyjem Ruizom Jr. kariero spravi nazaj v stare tirnice. A v Savdski Arabiji bo za Britanca na kocki veliko več, morda tudi nadaljevanje kariere. Prenose borb lahko že od 17. ure naprej spremljate na VOYO.

Joshua (desno) in Ruiz Jr. ob promotorju Eddieju Hearnu na zadnji novinarski konferenci
Joshua (desno) in Ruiz Jr. ob promotorju Eddieju Hearnu na zadnji novinarski konferenci FOTO: Profimedia

Le največji so izgubili naslov svetovnega prvaka in si ga nato spet priborili. Anthony Joshua se lahko v soboto pridruži velikanom boksa Muhammadu Aliju, Lennoxu Lewisu in Evanderju Holyfieldu, a bo moral najprej opraviti z Američanom Andyjem Ruizom Jr., ki je junija v newyorški dvorani Madison Square Garden pripravil enega največjih presenečenj v zgodovini športa.

Američan v savdski Diriji na obrobju glavnega mesta Riada še zdaleč ne bo pod takšnim pritiskom kot Britanec, za katerega bi bil morebiten poraz morda celo usoden, ko gre za nadaljevanje kariere na najvišji ravni.

Costello: Tokrat bo Joshua bolj potrpežljiv
"Trideset let sem na poti za BBC in ta borba bo med najboljšimi šestimi dogodki, ki sem jih pokrival," napoveduje komentator radia BBC 5 Live Mike Costello. Stavnice več možnosti pripisujejo Joshui (kvota približno 2,25), medtem ko Ruiza Jr. tudi tokrat vidijo kot izzivalca (3,0). A tokrat bo, vsaj uradno, v vlogi branilca naslova, saj je Joshui v New Yorku odvzel šampionske pasove.

"Gotovo obstaja bojazen, da se Joshuova odpornost na udarce ne bo izboljšala na tej stopnji kariere, a verjamem, da bo tokrat bolj potrpežljiv, ko bo uspešen s svojo močjo z večje razdalje, kar bo ključno," dodaja Costello.

Andy Ruiz vs Anthony Joshua II

'Niti malo ne bi bil presenečen, če bi Ruiz spet zmagal'
Nekaj nekdanjih in tudi še aktivnih boksarjev je, zanimivo, močno na strani Ruiza mlajšega. Eden takšnih je angleški svetovni prvak v supersrednji kategoriji Callum Smith.

"Niti malo ne bi bil presenečen, če bi Ruiz spet zmagal. Res mislim, da boste videli bolj zbranega Joshuo, ki bo bolj kot Lennox Lewis in Vladimir Kličko," je BBC citiral Smitha, ki mu je prikimal tudi nekdanji prvak težke kategorije Američan Hasim Rahman.

Izguba mišic lahko predstavlja 'velik minus'
"V tem trenutku se nagibam v smer zmage Ruiza z nokavtom. Mislim, da je Joshua izgubil težo. Občutek imam, da je izgubil preveč mišic, in to je lahko velik minus," je BBC prenesel izjavo Rahmana.

Costello je ob razkritju Joshue o izgubi več kot štirih kilogramov dejal, da je to "nič manj kot presunljivo". Vse skupaj je potrdilo tudi kasnejše tehtanje, saj je pri Joshui tehtnica pokazala 107,5 kilograma v primerjavi s prejšnjimi 112 kilogrami. Tako nizke telesne teže Joshua ni dosegel v zadnjih petih letih, zato se strokovnjaki sprašujejo, ali želi s tem morda pridobiti na hitrosti, a z manjšim številom kilogramov bo seveda trpela moč njegovega udarca.

V posebej za ta dogodek zgrajeni areni na obrobju Riada se obeta večer izjemnih boksarskih obračunov, zato se nam ne pozabite pridružiti od 17. ure naprej samo na VOYO!

Joshua Ruiz
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buda78
08. 12. 2019 09.40
-1
Vceraj ob 21:40 na RTL TV ke bil dvoboj Roterdam. Skoda za poraz Ruiza
Roterdam
07. 12. 2019 14.33
+3
Ob kateri uri po srednjeevropskem času bo dvoboj ? Na katerem TV programu bi ga bilo moč videti ?
gessss
07. 12. 2019 14.53
+8
Mislim da planirajo tam okrog osmih zvečer po našem času...ampak po izkušnjaš predvidevam da se bo dvoboj začel nekje med deveto in deseto zvečer...prenos pokrivata voyo in hrvaški rtl...lp