Borilni športi

VOYO: UFC 237 v znamenju ženske borbe: 'Vse, kar potrebujem, je en sam udarec'

Rio de Janeiro, 11. 05. 2019 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Glavni akterki borilnega praznika UFC 237 bosta Jessica Andrade in Rose Namajunas. Američanka si je pred letom in pol prislužila šampionski pas slamnate kategorije, tega pa bo skušala ubraniti tudi ob obisku Ria de Janeira. Čeprav Brazilki v prid govori domača publika, so strokovnjaki prepričani, da se obeta nadvse tesen obračun. Spremljajte borbo z nami, v nedeljo ob 4.00 na VOYO.

Čeprav ženski spol velja za pregovorno nežnejšega, nežnosti tokrat v kletki ne boste videli. Šampionko Rose Namajunas, ki je na zadnje stopila v oktagon pred več kot letom dni, čaka velik izziv, brazilska borilna junakinja Jessica Andrade. Slednja se lahko pohvali s številnimi zmagami, zadnji poraz pa ji je pred dvema letoma prizadejala Joanna Jedrzejczyk. Poljska kraljica borilnih veščin je zatem nanizala dva huda poraza proti Namajunasovi, ki ji je odvzela šampionski naziv.

UFC 237: Namajunas vs Andrade
UFC 237: Namajunas vs Andrade FOTO:

"Mislim, da je Rose želela izkusiti, kako se je boriti v Braziliji, v Riu. To je rojstni kraj brazilskega jiu-jitsuja. Vsak borec mešanih borilnih veščin bi rad prišel v Rio in izkusil to," je prepričana Brazilka, ki se bo potrudila, da Američanka iz Brazilije odide brez dodatne prtljage, šampionskega pasu. "Morda se zna bolje premikati po kletki, a jo bom ujela. Vse kar potrebujem je en sam udarec," je prepričana domačinka.

Pred borbo večera bostanastopila tudi brazilska borilna zvezdnika Anderson Silva in Jose Aldo

Spored borb (V nedeljo 12. maja na VOYO ob 4.00):

Rose Namajunas vs. Jessica Andrade

Jared Cannonier vs. Anderson Silva

Jose Aldo vs. Alexander Volkanovski

Thiago Alves vs. Laureano Staropoli

Irene Aldana vs. Bethe Correia

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.