Borilni športi

40-letni Povetkin z brutalnim levim aperkatom uspaval Whyta

Brentwood, 22. 08. 2020 21.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., M.G.
Komentarji
7

40-letni ruski veteran Aleksander Povetkin je v borbi večera težke kategorije v britanskem Brentwoodu premagal favoriziranega Dilliana Whyta in se okitil z začasnim WBC pasom. Katie Taylor je tokrat po soglasni sodniški odločitvi premagala Delfine Persoon in ubranila vse šampionske pasove.

Aleksander Povetkin je dokazal, da kljub 40 letom še ni za staro šaro.
Aleksander Povetkin je dokazal, da kljub 40 letom še ni za staro šaro. FOTO: AP

Aleksander Povetkin, ki je dodobra namučil Anthonyja Joshuo leta 2018 na Wembleyju, je tokrat premagal Dilliana Whyta z brutalnim nokavtom v peti rundi. Za 32-letnega Britanca, rojenega na Jamajki, je bil usoden brutalen levi aperkat v peti rundi, ki je Whyta uspaval, saj je hipoma padel in obležal v ringu. Borbe je bilo konec, Whyte pa bo lahko obžaloval, da je spregledal aperkat Ruskega viteza, saj je bil do tedaj boljši nasprotnik v borbi, Povetkina je dvakrat spravil na tla, a se je ta obakrat ekspresno pobral. "Nisem pričakoval, da bom dvoboj zaključil na takšen način. Gledal sem njegove obračune in opazil, da je že znal spregledati aperkate z leve in desne. Rad bi se zahvalil vsem navijačem, ki so verjeli vame," je po zmagi povedal Povetkin, sicer dobitnik zlate olimpijske medalje iz leta 2004.

Po borbi je najvplivnejši agent v svetu boksa Eddie Hearn vidno šokiran napovedal, da sta imela Povetkin in Whyte klavzulo, ki Whytu omogoča povratni obračun ter da se je imel 'pravico' pogajati za borbo s Furyjem oz. Wilderjem le Whyte. To pa pomeni, da bo Povetkin očitno moral še enkrat premagati Whyta, če bo želel priti do borbe z boljšim v borbi Fury–Wilder. Hearn je že napovedal, da se bo ta borba odvila še pred koncem letošnjega leta.

Zamujene borbe si lahko vselej ogledate na VOYO. Nokavt Povetkina je nedvomno vreden ogleda. 

V predzadnji borbi večera se je zmage veselila Irka Katie Taylor. 34-letnica je v povratnem obračunu znova po sodniški odločitvi premagala Belgijko Delfine Persoon, a tokrat so si bili sodniki enotni in soglasno odločili, da je bila Taylorjeva v desetih rundah boksa boljša. Ocenili so z 98:83 in dvakrat po 96:94. "Proti Delfine nikoli ni lahko. Tokrat sem bila bolj prepričljiva, prišla sem do prepričljive zmage," je vse skupaj pokomentirala Taylorjeva, ki med profesionalkami še ne pozna poraza. Z zmago je v lažji kategoriji ubranila pasove WBC, WBA, WBF in WBO. 

V drugi borbi večera, ki ste ga lahko spremljali na VOYO, je britansko občinstvo v Brentwoodu očaral hrvaški težkokategornik Alen Babić. Rojeni Rečan je sicer varovanec Dilliana Whyta. V četrti borbi med profesionalci je poskrbel še za četrti nokavt. Tokrat je že v drugi rundi opravil z Shawndellom Wintersom. Po borbi ga je pohvalil tudi trenutni vladar težke kategorije Anthony Joshua. "Njegova predstava je bila zelo dobra, ponosen sem nanj. Opravil je z nasprotnikom, za katerega je Joseph Parker potreboval pet rund," njegove besede navaja britanski SkySports. To je bil še četrti nokavt Babića, vsi štirje pa so se zaključili še pred koncem druge runde. "To je bil 'Divjak' (The Savage, op. p.), bojte se ga. To je moj alter ego, ko se spravim v to psihično stanje, lahko škodim. Boril se bom proti velikanom. Dajte mi največjega, kar jih imate," je samozavestno razlagal Babić po suvereni zmagi. "To je moj pristop: ena ali dve rundi. Moje borbe ne bodo trajale dlje kot tri runde. Jaz sem drugačen," je dodal Babić in sporočil, da se v naslednji borbi želi boriti z rojakom Filipom Hrgovićem.

Spored borb (prenos na VOYO):
Aleksander Povetkin premagal Dilliana Whyta z nokavtom v peti rundi
Katie Taylor premagala Delfine Persoon po soglasni sodniški odločitvi (98-93, 96-94, 96-94).
Chris Kongo premagal Lutherja Clayja z nokavtom v deveti rundi
Alen Babić premagal Shawndella Wintersa s tehničnim nokavtom v drugi rundi
Borba med Jackom Cullenom in Zakom Chellijem se je zaključila z neodločenim izidom 

Zamujene borbe si lahko ogledate na VOYO.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ropi fast
23. 08. 2020 18.15
+6
uf, laku noc svirači
?toki freemanexyu
23. 08. 2020 12.48
+6
Povetkin je star..samo gre za večkratnega prvaka Evrope.. svetovnega prvaka.. mislim tudi olimpijskega zmagovalca.. kaj se dogaja z Hrgovicem?
multifit
23. 08. 2020 11.29
+13
Kapa dol. Eden najlepših ko
Bigbadjohn
23. 08. 2020 09.52
+17
Treba prepovedat povratne dvoboje, ki niso za naslov svetovnega prvaka. Pa kaj hoče ta Eddy Peddy Hearns, postarat Povetkina, da ne bo več mogel kvariti njegovih finančnih planov?!
NovodobnoSuženstvo
23. 08. 2020 08.54
+24
angleška aroganca vs. Ruska hladnost
Želko Kacin
23. 08. 2020 08.51
+17
SEJBOBOL
23. 08. 2020 08.16
-17
Je pa meu kar neki sreče ....