Borilni športi

Usman ni dovolil presenečenja, Volkanovski po deljeni odločitvi premagal Hollowaya

Abu Dabi, 11. 07. 2020 18.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
24

Kamaru Usman je v glavni borbi večera na UFC 251 na otoku Yas v Abu Dabiju po soglasni sodniški odločitvi premagal Jorgeja Masvidala in ubranil šampionski pas v velterski kategoriji. Prvak v peresnolahki kategoriji ostaja Alexander Volkanovski, ki je bil po deljeni sodniški odločitvi boljši od Maxa Hollowaya. Novi prvak bantamske kategorije je Petr Jan.

Jorgeju Masvidalu ni uspel veliki met. V glavni borbi večera na prvem UFC-jevem dogodku na 'borilnem otoku' mu namreč ni uspelo z velterskega prestola vreči vladarja kategorije Kamaruja Usmana. Izzivalec je sicer dobro začel, v prvi rundi tekmeca nekajkrat ogrozil v borbi v stoje, nato pa je 'Nigerijska nočna mora', kot pravijo Usmanu, prevzela pobudo. V drugi rundi je s klinčem ob kletki nadzoroval potek borbe ter izčrpal Masvidala, ki je borbo sprejel vsega šest dni pred samim dogodkom in je v tem času moral shujšati kar dobrih devet kilogramov. Do konca borbe Usman Masvidalu ni več pustil priložnosti za presenečenje. Z izmenjavanjem pritiska ob kletki ter rušenjem je povsem onemogočil izzivalca, ob tem pa še z udarci s komolcem načel rani nad njegovim desnim in ob levem očesu. Dvoboj je mirno nadzoroval do zadnje sirene in slavil po soglasni sodniški odločitvi.

V predzadnji borbi je Alexander Volkanovski dobil tudi povratni obračun proti Maxu Hollowayu. Nekdanji šampion s Havajev, ki je bil tokrat v vlogi izzivalca za naslov v peresnolahki kategoriji, je sicer borbo bolje odprl. Ob koncu prve runde je Avstralca zadel z brco v glavo in ga za kratek čas poslal na tla. 'Vajo' je ponovil tudi v drugi rundi, le da mu je tokrat to uspelo s kombinacijo desnega aperkata in levega krošeja. Nato pa je v tretji rundi šampion z dežele tam spodaj le našel pravi ritem. Prav ta runda je bila najbolj izenačena in je verjetno odločala o zmagovalcu, kajti Volkanovski je bil nato bolj prepričljiv v četrti in peti rundi, ki jo je dobil po zaslugi dveh uspešnih rušenj. O zmagovalcu so odločali sodniki, en je zmago z 48:47 pripisal Hollowayu, dva pa z enakim rezultatom Volkanovskemu, ki je ubranil naslov prvaka.

Novi prvak v bantamski kategoriji je postal Petr Jan, ki pa je imel predvsem v drugi in na začetku tretje runde precej težav z nekdanjim prvakom peresnolahke kategorije Josejem Aldom. Brazilec je Rusa načel s svojimi značilnimi brcami v nogo, nato pa 'omehčal' tudi z udarci v telo. Jan, ki je bil sicer že v prvi rundi blizu tega, da borbo predčasno zaključi v svoj prid, je nato v oktagonu povsem zavladal v četrti rundi, v zadnji peti pa je bil konec borbe le še vprašanje časa. Alda je namreč z lepo kombinacijo poslal na tla, kjer ga je zasul z udarci. Po slabih treh minutah in pol zadnje runde je sodnik, ki bi borbo lahko prekinil že prej, le videl dovolj in 27-letni Rus se je razveselil največje zmage v karieri.

Posnetke vseh borb najdete na VOYO

Kamaru Usman (desno) je ubranil naslov prvaka.
Kamaru Usman (desno) je ubranil naslov prvaka. FOTO: AP

UFC 251, izidi: 
Kamaru Usman (ZDA) – Jorge Masvidal (ZDA) – za naslov prvaka v velterski kategoriji
Zmaga Usmana po soglasni sodniški odločitvi.
Alexander Volkanovski (AVS) – Max Holloway (ZDA) – za naslov prvaka v peresnolahki kategoriji
Zmaga Volkanovskega po deljeni sodniški odločitvi.
Jose Aldo (BRA) – Petr Jan (RUS) – za naslov prvaka v bantamski kategoriji
Zmaga Jana s tehničnim nokavtom v peti rundi.
Jessica Andrade (BRA) – Rose Namajunas (ZDA) – slamnata kategorija
Zmaga Namajunasove po deljeni sodniški odločitvi.
Amanda Ribas (BRA) – Paige VanZant (ZDA) – mušja kategorija
Zmaga Ribasove s podreditvijo v prvi rundi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Thinc25
12. 07. 2020 14.53
+2
Kogar ta šport ne zanima, naj ne komentira! Borba je bila neodločena oz. nihče ni bil prepričljiv!
šlogar
12. 07. 2020 11.40
-4
Saj ni čudno, da so ljudje vedno bolj poživinjeni!
Marinček
12. 07. 2020 10.42
-3
Ljudem dajte kruha in iger in evo vam gladiatorskih borb v sodobnem času
Marinček
12. 07. 2020 10.39
-8
A to je za nekatere šport to mesarsko klanje a je to šport. To bi takoj treba prepovedati to je postal samo šport zaradi tega ker so to delali na skrivaj in ker je zaradi bogatašev ki so hodili to gledat in na ta način igrali stave je bili to potrebo dovoliti kot šport katastrofa kaj človek lahko dela iz sebe
KungFuPanda
12. 07. 2020 13.34
+9
Vsekakor se po tvojem pisanju vidi tvoj jntelekt. Brez ločil (oz. popolnoma napačna ločila na napačnih mestih), slovnično na nizkem nivoju. Poglej komentar pod svojega (Prebujen), ki očitno spremlja borilne veščine, očitno pa tudi zna uporabljati ločila torej ocenjujem, da ima tudi inteligenco in znanje ki ju kaže skozi svoje pisno izražanje. Če ne treniraš tega športa, če ti to ni všeč, prosim ne komentiraj. Jaz tudi ne komentiram formule 1, ker se mi zdi totalno mimo, da se meče milijone za neke avtomobile, ki se potem v krogu vozijo in brez potrebe še dodatno onesnažujejo okolje in pri nekaterih lahko celo spodbujajo divjanje po cestah in s tem ogrožajo življenja drugih ljudi. Če se te zadeva ne tiče in te ne zanima, nimaš kaj komentirati.
User792410
12. 07. 2020 10.06
+24
Očitno so Masvidal in njegova ekipa to borbo sprejeli precej nepremišljeno in z podcenjevanjem nasprotnika, ker v šestih dneh pred borbo na silo shujšati za 9 kg in upati, da boš lahko premagal Usmana je utopija. Prva rundo je Masvidalu taktika še nekako uspevala, v nadaljevanju pa je Usman skoraj v celoti prevladoval v svojem značilnem stilu in vprašanja o zmagovalcu ni bilo več. Je pa borba nekako razočarala saj je večina pričakovala faith brez kalkulacij (vsaj z strani Masvidala), dobili pa smo povsem taktično borbo v kateri nobeden od borcev ni želel ničesar tvegati in v takšni borbi Masvidal ne bi imel prav veliko možnosti tudi, če bi v ring stopil 100% pripravljen. Včeraj sem zapisal, da če se borba zaključi po sodniški odločitvi ima Masvidal le kakšnih 30% možnosti za uspeh, ampak pri tem nisem vedel, da se je moral le v 6 dneh znebiti 12% svoje teže. "Ni problem" v 6 dneh izgubiti toliko kg, problem je kalorični deficit in izguba mišične mase, ki nastane ob tem! Če bi vedel za hitro Masvidalovo hujšanje, bi že včeraj napisal, da nima prav nobenih možnosti dobiti borbo po sodniški odločitvi!
anonimnez666
12. 07. 2020 11.06
+4
Nikolajev
12. 07. 2020 09.53
-10
Kot v rimskih časih. Gladiatorstvo. Človek v 2000 letih ni nič napredoval. Primitiven šport, ko nekoga brčaš v trebuh in glavo.
KungFuPanda
12. 07. 2020 11.29
+12
multifit
12. 07. 2020 12.05
+5
Prosim ne komentiraj več. Delaš si sramoto
Nikolajev
12. 07. 2020 09.51
-11
Zelo nasilen šport. Nehumano. Taka klanja bi morali prepovedati. Človek postane invalid, televizija pa tako kruto borbo celo prenaša, kar je višek nemoralnosti.
multifit
12. 07. 2020 12.02
+3
Prosim pokaži mi invalida zaradi Mma. A veš da so tudi v formuli umirali, smučanje, moto gp., v fuzbal je bilo leto ko so se zgrudil na igrišču. O fak vse to prepovedati je nevarno. Kaj praviš na skydive, plezanje po objektih,... Vse prepovedati a kako? Varen boš samo na kavču. Ko te bo pa kap od ležanja zadela bo pa tvoj kolega trdil da je tudi to nevarno. Moški postajajo copate. To je problem. Imeli so ogromno za povedati tudi čez nogometne navijače. Sedaj ko jih ni vidimo kako je bedno gledati nogomet. Ne pravim da sem jaz neki maco itd. Ampak moške zadeve naj ostanejo moške. Ne pa da imamo same Maj Potočnike zadnje case
number46
12. 07. 2020 08.31
+22
Sem bil presenečen nad Jorgetom in njegovim take down defencem, pač Usman je iskorsitil svojo velikost in ga stiskala ob kletko. Ampak Jorge je prišlel daleč od street fighterja. Upam, da bo povratni boj in da Jorge pride bolj pripravljen 6 dni je premalo za Usmana.
mr.puff puff
12. 07. 2020 08.34
+9
Dobr sej branu takedownov sam zmatran je ratou
number46
12. 07. 2020 08.45
+5
Se strinjam, itak če je ta Usman žival sam poglej kašen je konj jaz mislim, če bi ga dal na vago bi bil blizu 100ke.
mr.puff puff
12. 07. 2020 09.27
-2
mas prou pa se taprau dec si k za rossija tud navijas!
User792410
12. 07. 2020 10.19
+11
numer46, oba borca sta imela 77 kg s tem, da je Usman v ring stopil z vzdrževano težo, Masvidal pa se je v samo šestih dneh moral znebiti celih 9 kg in tukaj leži glavni keč, zakaj je iz runde v rundo vidno pobiralo. Glede na videno je bila njegova edina opcija hitri tko, seveda pa je bil Usman na to dobro pripravljen in mu ni, razen mogoče nekaj v prvi rundi, "ponudil" prav nobenih nobenih možnosti za takšen razplet.
Fichte
12. 07. 2020 08.16
-21
A ta šport res koga zanima
Devilz Pff
12. 07. 2020 08.13
-3
če pogledate komentarje za nazaj sem rekel da utegne bit Masvidal tepen pa sem bil deležen samih minusov. Usman je odločen.
mr.puff puff
12. 07. 2020 08.16
+20
Ful je biu tepen res...a si gledu 10 min gaj drzu v clinchu pa po stopalu skakou..upam na rematch
Devilz Pff
12. 07. 2020 08.36
-2
če izgubil borbo pomeni da je bil tepen. Ko je Nate premagal Conorja ste tudi jokali kle gor da ga ni premagal ampak da ga je skoraj zadušil. Vseeno kaj ga je šteje edino zmaga.
mr.puff puff
12. 07. 2020 09.16
+4
ja sam tam je mcgregor tapnu tle pa tud blizu ni blo da bi tapnu jorge drgac...pou cajta ga je drzu na ograji ker je vedu da je edin nacin da zmaga to...ker na tla ga je spravu zlo tezk ane brihta