Borilni športi

Vpisal drugo zmago med profesionalci

Praga, 15. 12. 2019 21.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

25-letni Novomeščan Sašo Vorkapić ostaja neporažen med profesionalnimi tajskimi boksarji. V čeških Jesenicah, predmestju Prage, je po soglasni sodniški odločitvi ugnal domačega Filipa Gorola. Dvoboj je dvignil na noge razgreto občinstvo. Na prireditvi je nastopila tudi Bojana Šebenik, ki pa je morala priznati premoč Martini Kuchařovi.

Sobotni večer na obrobju češke prestolnice je postregel s še enim dobro obiskanim in razburljivim dogodkom, na katerem sta nastopila slovenska borca Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić. Mladi Novomeščan, ki kot svoj največji uspeh beleži tretje mesto na svetovnem univerzitetnem prvenstvu 2018, se je spopadel z domačim borcem Filipom Gorolom. Ta se je slovenskemu borcu želel maščevati za poraz, ki ga je utrpel na lanskem turnirju po amaterskih oz. olimpijskih pravilih.

Sašo Vorkapić
Sašo Vorkapić FOTO: osebni arhiv

Borca sta v obračun vstopila brezkompromisno, v prvi rundi pa je bil natančnejši Vorkapić, ki je sprožil nekaj dobrih napadov, tako z rokami kot z nogami, stabilnejši pa je bil tudi v klinču, saj je nasprotnika z nekaj uspešnimi meti ustavljal v napadih. V drugi rundi pa se je plošča obrnila. Čeh, ki si ni želel dopustiti ponovitve lanskega scenarija, je krenil v ofenzivo in Slovenca večkrat stisnil ob vrvi ter tudi zadal nekaj uspešni udarcev. Nov preobrat pa je sledil v sklepnem delu dvoboja, ko je 25-letni Novomeščan znova prevzel pobudo z ročnimi serijami ter Gorola pripeljal do roba nokavta. Sodniki so bili po koncu obračuna soglasni in zmago dodelili Sašu Vorkapiću, ki je tako po lanski zmagi nokavtom proti Honziju Korčaku, sedaj upisal še drugi poklicni triumf. "Slovenec je znova pokazal, da je boljši. Vem, da me čaka še dolga pot," je po dvoboju športno priznal Gorol.

Bojana Šebenik pa se je spopadla z Martino Kuchařovo. Šlo je za krvav dvoboj, saj je Čehinja s komolcem povzročila veliko vreznino na čelu Šebenikove. Kljub temu je Bojana dvoboj nadaljevala do zadnjega zvonca. Sodniki so soglasno zmago dodelili Kuchařovi, a Šebenikova nikakor ni razočarala.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
16. 12. 2019 09.16
+2
Bravo, Vorkapić! alias ko komentator preide od besed k dejanjem... :)