Borilni športi

Vse je nared za največjo borbo v zgodovini slovenskega ženskega MMA-ja

Velenje, 20. 01. 2024 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
1

Slovenska scena mešanih borilnih veščin je po koronskem obdobju doživela velik vzpon, sedaj pa se bo prvič na naših tleh zgodilo, da bosta borilni dogodek naslovili dekleti. To bosta najboljši slovenski borki v mešanih borilnih veščinah Aldina Seferović in Monika Kučinič, ki se bosta v soboto pomerili na dogodku Valhalla Fight Night 8 v Velenju.

Več videovsebin
 • Nejc Preložnik pred VFN 8
  04:03
  Nejc Preložnik pred VFN 8
 • Monika Kučinič pred borbo na VFN 8
  02:48
  Monika Kučinič pred borbo na VFN 8
 • Aldina Seferović pred borbo na VFN 8
  02:23
  Aldina Seferović pred borbo na VFN 8

Vse se je začelo na Valhallinem dogodku s številko 5, na katerem je Aldina Seferović debitirala pod okriljem slovenske organizacije. Po prepričljivi zmagi nad Španko Marto Amigo je 29-letna borka, ki trenira pod budnim očesom izkušenega slovenskega borca Lemmyja Krušiča, k borbi pozvala dekleti, ki sta do sedaj veljali za najboljši Slovenki v mešanih borilnih veščinah Tajdo Ratajc in Moniko Kučinič. Slednja se je tudi odzvala in hitro je bil sklenjen dogovor za borbo, ki bi se morala zgoditi na VFN 6. marca lani, a je dober teden dni pred dogodkom Monika zbolela in Aldina je sprejela zamenjavo nasprotnice. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po drugi zmagi pod okriljem VFN-ja pa je Seferovićeva ponovno k borbi pozvala Kučiničevo, ki je borbo znova sprejela. In največji obračun v zgodovinski slovenskega ženskega MMA-ja se bo tudi zgodil, saj sta dekleti postali glavna borba borilnega dogodka Valhalla Fight Night 8, ki ga bo gostila Rdeča dvorana v Velenju. Dekleti sta že opravili z uradnim tehtanjem, opravili vse medijske obveznosti in si zazrli v oči, tako da je čas le še za glavno dejanje: borbo, ki bo za obe peta v profesionalni karieri.

Aldina Seferović in Monika Kučinič
Aldina Seferović in Monika Kučinič FOTO: Robi Valenti

Aldina beleži tri zmage in en poraz, ki ga je doživela na profesionalnem debiju, zadnji dve zmagi pa je nanizala pod okriljem VFN-ja, medtem ko bo Monika prvič stopila v Valhallino kletko. Borka, znana pod vzdevkom Pitbull, ki beleži dve zmagi in dva poraza, se je že borila pod okriljem nekaterih največjih organizacij, tako domačih kot tudi tujih. Borila se je že na prvem borilnem dogodku organizacij WFC in BRAVE CF, ki bosta letos dvakrat združili moči in obiskali Ljubljano, nastopila je na KSW-ju, SBC-ju in Titan FC-ju. 

Dekleti sta tako v kletki kot tudi izven nje povsem drugačni, saj Aldina prihaja iz grapplerskih vod, Monika pa se raje bori stoje, zato bomo spremljali klasičen obračun dveh različnih slogov. Poleg tega sta vsaj eno rundo že oddelali na družbenih omrežjih in novinarski konferenci, kjer sta si dali jasno vedeti, kaj si mislita druga o drugi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg obračuna deklet bodo na sporedu še štiri profesionalne borbe in pet amaterskih. Publika v Velenju bo zagotovo najbolj glasno podpirala domačega varovanca Gaja Muršeca, ki bo debitiral med profesionalci. Velenjčan z bogatimi amaterskimi izkušnjami je že večkrat dokazal, kako popularen borec je in navdušil Valhallino publiko, zato je imel maja lani tudi čast nasloviti Valhallin premierni amaterski turnir VFN Vikings. Gaja se bo moral poleg pritiska domače publike soočiti s trdoživim Ibrahimom Šabanijem, ki je v preteklosti tudi že nastopal pod okriljem Valhalle.

Ibrahim Šabani in Gaj Muršec
Ibrahim Šabani in Gaj Muršec FOTO: Robi Valenti

V Valhallino kletko se vrača tudi obetavni slovenski borec v težki kategoriji Miha Frlic, ki je lani debitiral med profesionalci in je po dveh borbah neporažen. Po okriljem VFN-ja se je prvič boril lanskega oktobra, ko je že v prvi rundi opravil z Antoniom Opreo. Tokrat mu bo nasproti stal debitant med profesionalci Tim Kelc, ki je lani navdušil na VFN 6 z izjemno srčno predstavo proti precej bolj izkušenemu nasprotniku. Čeprav bo mladi Mariborčan šele drugi vstopil v kletko, se opira na bogate izkušnje iz juda, v katerem je bil večkrat tudi državni prvak.

Miha Frlic in Tim Kelc
Miha Frlic in Tim Kelc FOTO: Robi Valenti

Seznam vseh borb dogodka Valhalla Fight Night 8

Profesionalne borbe:

Ženska slamnata kategorija: Aldina Seferović – Monika Kučinič

Lahka kategorija: Gaj Muršec – Ibrahim Šabani

Težka kategorija: Miha Frlic – Tim Kelc

Srednja kategorija: Amer Jahić – Kevin Kunta

Peresna kategorija: Ilia Nozadze – Erik Pletikos

Amaterske borbe:

Srednja kategorija: Lan Gajser – Ramiz Lupić

Dogovorjena teža (74 kilogramov): Tilen Bregant – Kilian Čop

Velterska kategorija: Žan Boženk – Nejc Rupreht

Lahka kategorija: Milan Urbanc – Franco Jerković

Srednja kategorija: Dominik Sky – Roko Bugarinovski

Peresna kategorija: Maj Felle – Turpal Asukhanov

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
 • image 4
 • image 5
 • image 6
 • image 1
 • image 2
 • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

The Dude
21. 01. 2024 12.32
+3
Slovenki 🤣