Borilni športi

Vse za denar: Se bosta McGregor in Mayweather tokrat spopadla v oktagonu?

Las Vegas, 10. 04. 2018 17.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po vrtoglavih vsotah, ki sta jih v avgustu v žepe pospravila Connor McGregor in Floyd Mayweather, bi slednji lahko za dober denar spet izzval razvpitega Irca, saj ne skriva prepričanja, da je mogoče prav vse.

Konec avgusta sta v ringu lasvegaške T-Mobile Arene pesti merila irski MMA zvezdnik Connor McGregor in ameriški boksarski velemojster Floyd Mayweather, slednji pa je s tehničnim nokavtom v deseti rundi na tla položil glasnega Irca.

Američan bi tako že tretjič prekinil upokojitev in se vrnil v svet borilnih veščin.
Američan bi tako že tretjič prekinil upokojitev in se vrnil v svet borilnih veščin. FOTO: AP

Kljub temu pa pravih poražencev v dvoboju ni bilo, vsak izmed borcev se je namreč okoristil z vrtoglavimi vsotami, te pa bi lahko borca spet privabile v ring. "Vračam se kot MMA borec, ne boksar. Vendar pa morajo biti vsote za to resnično vrtoglave. Jaz sem Floyd Mayweather, naredim lahko vse, kar si želim," naj bi boksar zaupal britanskim novinarjem in ob tem dodal, da bi ga na plano privabilo 'že' 300 milijonov dolarjev. Ti so mu tako zadišali, da je pripravljen še tretjič prekiniti upokojitev: "Upokojitev je super, vendar kot vedo vsi, jaz se umirim pa spet vrnem. Naslednjič bi to lahko bilo v oktagonu!"

Američan se je obregnil tudi ob zadnji incident Irca, ta je po napadu na avtobus poln borcev moral oditi v pripor, po plačilu varščine v vrednosti petdeset tisoč evrov pa se je razveselil svobode: "Ko dosežeš tako visok status se moraš obnašati uglajeno. Izven ringa moraš biti pravi kavalir."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blue Dream
11. 04. 2018 09.56
SlovenskiDomoljub
10. 04. 2018 22.29
+5
Mah kaj pametujete, ko pa je vse tako preprosto: oba bi to naredila zaradi bajne vsote denarja. Floyd je že rekel, da je pripravljen to uresničiti, kar se pa tiče Conorja bo pa problem, ker ima on zdaj frke na sodišču in bomo še videli kako bo s tem. Kar se tiče same borbe, če do tega pride Floyd seveda nima nobene šanse. Vsaj če noben ne bo podkupil Conorja al kej tazga. Ne se pustiti prepričati, da ima May šanse, ker to govorijo le organizatorji, da bi naredili vtis, da bo kao zanimivo. Če Conor hoče lahko to konča v manj kot minuti.
crni veter
10. 04. 2018 19.09
+5
ne razumem vas ki pravite da NEBOTE... zakaj ne, lepo vam je povedal da je za 300M pripravljen it v ring... se bosta že zmenla da bo borba trajala vsaj 2 rundi da bodo ovce mele nekaj od tega... drugače pa lahko za 300M tudi po 10sekundah potapka po podu in je dvoboja konec...
Iniesta
10. 04. 2018 18.44
+1
Mr. Money ze ve kaj dela ...
mastaflash
10. 04. 2018 18.31
-2
botihh
10. 04. 2018 18.13
+1
Vam bom pršparal čas branja članka... nebota
Petarda10
10. 04. 2018 18.02
+10
Če se to res zgodi potem mislim da floyd ne bo preživel :)
Hachi
10. 04. 2018 18.19
+2
ne samo da ne bo prezivel, prezivel ne bo niti ene runde, saj je to nemogoce primerjati. Boksarji se borija samo z rokami. tudi F1, itd. borci uporabljati roke. zraven pa uporabljajo tudi noge in borbo na parterju, ki boksarjem ni niti priblizno poznana, razen ko se zleknejo v horizontalo. verjetno bi mu Conor ze v prvi rundi polomil noge. tako da tega dvoboja ne bo.
KungFuPanda
10. 04. 2018 21.53
+2
Sej ne dvomim, da je MMA precej bolj kompleksna borilna veščina, saj sem sam dolga leta treniral thai box in bjj, ampak če gledaš connorjev score, je samo enkrat v karieri zmagal s submissnom, pa še to z davljenjem. Trdim, da je njegova prednost stand-up, kar pa proti boksarju vseeno ne predstavlja tako vesoljne prednosti. Recimo proti Diazu, ki je poprečen boksar, se je kar namatral. Sicer trdim, da ima Mcgregor veliko prednosti, tudi tisto malo submissna, ki ga pozna je precej proti Mayweatherju, ampak smatram, da bi tu Khabib ali pa kdo drug predstavljal popolnoma drugo sfero.
Dejan Ovtar
13. 04. 2018 22.39
Mah še vseeno ga Mcgregor z low kicki poje, polomi mu noge pa se nemore več premikat. In proti Mayweatherju nerabi znat veliko parterja dost je že da ga zruši kar nedvomno bi ga in v ground and pound tehniki doseže TKO