Borilni športi

Warren: Fury bo 'preživel' Wilderjev udarec in ga premagal

Ljubljana, 25. 11. 2019 08.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Promotor Tysona Furyja, Frank Warren, je prepričan, da bo v februarskem povratnem dvoboju za naslov svetovnega boksarskega prvaka težke kategorije po različici WBC veliko zmago nad Deontayem Furyjem slavil samooklicani 'kralj Romov'.

Po zmagi v 'revanši' nad sicer znova odličnim Kubancem Luisom Ortizom, s čimer je Deontay Wilder še desetič zapored ubranil naslov svetovnega boksarskega prvaka po različici WBC, je slednji že napovedal povratni dvoboj z britanskim borcem Tysonom Furyjem.

Po besedah promotorja Franka Warrena se samooklicani 'kralj Romov' že zdaj nahaja v izjemni formi, saj ne trenira zaradi zbijanja odvečnih kilogramov, ampak za vzdrževanje odlične psihofizične pripravljenosti. "Fury je v tem trenutku edini borec, ki je zmožen preživeti močan Wilderjev udarec. Tudi če bi Tyson v nekem trenutku izgubil nadzor nad dvobojem, sem prepričan, da bi izplazil jezik, vstal in v naslednjih rundah pokončal velikega tekmeca. Za zdaj drži, da bo datum 'revanše' 22. februar 2020, razen če Wilder ni utrpel kakšne poškodbe v obračunu z Ortizom," je za spletno stran Metro.co.uk dejal Warren in v nadaljevanju na kratko analiziral borbo med Wilderjem in Ortizom.

Promotor Tysona Furyja, Frank Warren, je prepričan, da bo v povratnem dvoboju konec februarja prihodnje leto veliko zmago nad Deontayem Wilderjem slavil samooklicani 'kralj Romov'.
Promotor Tysona Furyja, Frank Warren, je prepričan, da bo v povratnem dvoboju konec februarja prihodnje leto veliko zmago nad Deontayem Wilderjem slavil samooklicani 'kralj Romov'. FOTO: AP

Ortiz jih ima 40, Fury pa ...
"Wilder ne bi bil to, kar je, če ne bi bil sposoben z enim udarcem preobrniti potek slehernega dvoboja. V danem trenutku je začutil, da se mu (Luisu Ortizu, op. p.) lahko približa, čeprav je izgubil predhodnih pet rund. Toda moramo se zavedati, da Ortiz šteje okroglih 40 let, kar je za vrhunsko raven našega športa že kar spoštljiva starost. S Furyjem bo imel Wilder precej več dela. Njega bo veliko težje zvabil v zanko, saj je Tyson že zdaj v odlični formi. Prav zanimivo bo videti, kako se bo Deontay Wilder lotil tega drugega obračuna s Furyjem, ki bo v strateški načrt vključil različne tehnično-taktične možnosti," je izpostavil promotor britanskega boksarja.    

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frane Šajn
26. 11. 2019 15.12
+2
In temu porečejo šport! Bog nam pomagaj!
Želko Kacin
26. 11. 2019 11.39
-6
tale fury nima pojma o boksu
setisfekšn
25. 11. 2019 20.32
+9
Takrat smo videli da je slo glih za glih za oba skup sam wilder ga je spravu na tla in to lazje kot ortiza!!!
setisfekšn
25. 11. 2019 20.30
+11
Ne vem zakaj toliko ugibanja in predvidevanja??? Saj sta ze boksala skupaj!!!