Borilni športi

Warren: Joshua bi se moral umakniti, da bi videli dvoboj Fury - Usik

London, 13. 10. 2021 21.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Frank Warren, promotor Tysona Furyja, je presenetil z zadnjo izjavo, ki jo je dal za britanske medije. Prepričan je, da se Joshua ne bi smel boriti z Oleksandrom Usikom v povratnem obračunu, ampak da bi si moral poiskati ogrevalno borbo ter tako omogočiti sanjski obračun med Furyjem in Usikom.

Oleksander Usik je presenetil Anthonyja Joshuo.
Oleksander Usik je presenetil Anthonyja Joshuo. FOTO: AP
Zamujeno borbo Fury - Wilder si lahko kadar koli ogledate v VOYO-videoteki. Le klik stran.

"AJ se ne bi smel boriti z Usikom," je prepričan Frank Warren, sicer Furyjev promotor. Ta je vrgel kar nekaj zbadljivk v Joshuov tabor, s katerim sta se v zadnjih letih borila za primat težke kategorije. Tega je navidezno držal Anthony Josha, a zadnji poraz z Oleksandrom Usikom (19-0-0) je njegovo vladavino pošteno zamajal. Warren je prepričan, da bi se moral Joshua umakniti od povratne borbe z Usikom. "Ne bi smel vztrajati pri tem. A to je njegova odločitev. Če pade na glavo, bodo to odprta vrata za nas, da združimo pasove (dvoboj Fury vs. Usik, op. p.)," je v pogovoru za Sky Sports dodal Warren.

Ta je Joshui, ki bo izkoristil klavzulo v pogodbi, ki mu ob porazu omogoča povratni obračun – tega pričakujemo 'šele' pomladi 2022 –, dal nasvet, naj si sprva organizira 'trening' obračun. "Naj si AJ najde ogrevalni dvoboj. Potrebuje zmagovalno mentaliteto, preden gre v povratni obračun z Usikom," je dodal Warren. 

Joshua bo v povratnem obračunu z Usikom skušal povrniti pasove različic IBF, WBA in WBO. A tej še kako dišijo tudi Tysonu Furyju (31-0-1), ki bi jih rad pridobil čimprej, to pa pomeni, da si močno želi obračuna z Usikom. Tako Usik kot Fury sta sicer v poklicni boksarski karieri še neporažena. "Fury in Usik imata podobne sposobnosti. Tyson se z njim ne bi boril, kot se je AJ. Tyson bi izkoristil svoje fizične predispozicije, svojo velikost in doseg in bi ta obračun dobil," je prepričan Warren. Ta vrat Joshui, če bi odstopil od povratnega obračuna z Usikom, nikakor ne zapira. "Mogoče se bo potem boril z zmagovalcem dvoboja Fury - Usik, kar bo prav tako zelo velika borba," je še pokomentiral Warren. 

Tyson Fury si močno želi združiti vse pase težke kategorije. Za zdaj se zdi, da bo moral še malce počakati.
Tyson Fury si močno želi združiti vse pase težke kategorije. Za zdaj se zdi, da bo moral še malce počakati. FOTO: AP

Spomnimo, da sta Joshua in Fury že prišla povsem blizu dogovora za medsebojni obračun, ki ga je britanska, pa tudi svetovna javnost, težko pričakovala, a se je nato vmešal Deontay Wilder, ki je zahteval še tretji del borbe z 'The Gypsy Kingom'. A ob drugem porazu Joshue v težki kategoriji je zdaj 'sanjski obračun' po mnenju Warrena Fury - Usik. Tudi zato, ker sta oba borca še neporažena in utegnilo bi se zgodili, da bi tako nekdo prvič klonil (v kolikor obračun ne bi bil izenačen). "Zagotovo je to sanjski obračun, toda do njega ne moremo priti, saj bo AJ izkoristil možnost povratnega obračuna z Usikom," je potarnal Warren. 69-letni Britanec  je prepričan, da bo tudi na povratnem obračunu slavil Ukrajinec. "Mislim, da ga bo Usik znova premagal. Če bi bilo na voljo še 20 dodatnih sekund, bi ga Usik poslal na tla," je prepričan Warren. "Ne vidim variante, da AJ premaga Usika," je zaključil Warren.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

setisfekšn
30. 10. 2021 14.20
+1
V povratnem dvoboju Joshua usik bodo spet priredil borbo v korist Joshue kot so jo v povratnem dvoboju Joshua Ruiz v korist Joshue!!to vse je politika boksa!!
Styria
14. 10. 2021 08.45
+7
Usik...to izgubi, gladko...premali je.
User1953555
14. 10. 2021 20.53
-2
velikost aka mike? smesen si hitrost snap bi rekel iron in glava na mestu v boksu fightu na ulici brez predmetov in udaecev v zatilje vedno prevlada trezna glava kako se spospast z nasprotnikom amaterus