Borilni športi

Warren prepričan: Pozabite na dvoboj Fury – Wilder pred praznimi tribunami

New York, 07. 05. 2020 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Frank Warren, menedžer svetovnega boksarskega prvaka težke kategorije po različici WBC Tysona Furyja, je za BBC Radio 5 izjavil, da ne obstaja prav nobena možnost izvedbe dvoboja njegovega varovanca proti staremu rivalu Deontayju Wilderju pred praznimi tribunami. "To bil bil prehud finančni izpad," meni Warren.

Tyson Fury in Deontay Wilder sta se prvič pomerila med seboj ob koncu leta 2018, ko bi po mnenju mnogih že takrat moral slaviti Britanec, a je po soglasni sodniški odločitvi obveljal neodločen izid.

Dobro leto pozneje, natančneje februarja letos, pa je Fury v Las Vegasu povsem zasenčil ameriškega rivala in ga sredi sedme runde s tehničnim nokavtom suvereno premagal ter s tem osvojil šampionski pas težke kategorije po verziji WBC. Organizatorji povratnega obračuna so samo s prodajo vstopnic zaslužili več kot 17 milijonov ameriških dolarjev, zato je povsem jasno, zakaj Furyjev zastopnik Frank Warren ne želi niti slišati o morebitni izvedbi tretjega medsebojnega obračuna pred praznimi tribunami.

Kdaj bomo lahko uživali v tretjem medsebojnem obračunu med Tysonom Furyjem in Deontayjem Wilderjem, je v tem trenutku težko napovedati.
Kdaj bomo lahko uživali v tretjem medsebojnem obračunu med Tysonom Furyjem in Deontayjem Wilderjem, je v tem trenutku težko napovedati. FOTO: AP

"To bi bil popoln organizacijski in finančni 'fiasko'. Postaviti dva tako kakovostna borca v ring brez navzočnosti gledalcev ne bi imelo smisla. Veste, da je bil prvotni datum za tretji obračun nekje sredi julija, a se bo zaradi pandemije koronavirusa vse skupaj preložilo na poznejši termin. Kdaj? To je težko prejudicirati v tem trenutku, a želimo si, da bi to bilo do konca tega koledarskega leta. Najverjetneje se bomo odločili za potrpežljivost, saj je bolje počakati še kakšen mesec več in upati, da se bodo razmere stabilizirale do te mere, da bo zopet možna prisotnost gledalcev," je za BBC Radio 5 dejal Frank Warren.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rok Spegel Cestnik
07. 05. 2020 18.05
+1
Zmagovalca sta oba. 3x placana za isti fajt. Zmago bo itak fury...
DuhSaSjekirom
07. 05. 2020 17.59
+5
Fudbalerji bi lahko igrali pred praznimi stadioni jer so.tako bili preplacani da lahko malo potrpijo. Takile fajti pa pac temeljijo na enkratnem placilu in je popolnoma razumljivo da ne bo fajta dokler ne bo dvorana nabito polna, pa pay per view, pa reklame pa tv pravice...
juvefor
07. 05. 2020 16.54
+4
V prvem dvoboju ni bilo soglasne sodniške odločitve, kot pravite.
bogdajmir
07. 05. 2020 16.45
+5
za prenose, ki so plačljivi preko interneta, dobiš več €