Borilni športi

Weidman izziva Adesanya: Zdrobil bi tvojo nesposobno rit

New York, 03. 10. 2020 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Israel Adesanya po drugi zaporedni ubranitvi šampionskega pasu v srednji kategoriji UFC še čaka na novega nasprotnika, kljub temu pa mu izzivalcev ne manjka. Med njimi je tudi nekdanji prvak te kategorije Chris Weidman, s katerim si je Adesanya prek Twitterja izmenjal kar nekaj ostrih besed.

Chris Weidman pred obračunom z Ronaldom Souzo leta 2018.
Chris Weidman pred obračunom z Ronaldom Souzo leta 2018. FOTO: AP

"Ravno sem ugotovil, da imam s Adesanyem skupna dva nasprotnika. Kelvina Gasteluma, ki sem ga pokončal enkrat. In nato Andersona Silvo, ki sem ga pokončal dvakrat. Adesanya je oba premagal po sodniških odločitvah. Adesanya je zgolj še en Silva brez črnega pasu v ju-jitsuju," je tvitnil Chris Weidman

36-letni Američan je v organizaciji UFC zablestel leta 2013, ko je kar dvakrat zapored premagal dotlej neporaženega Silvo. Od leta 2015 pa je šla njegova kariera bolj ali manj navzdol, saj je na sedmih borbah zabeležil le še dve zmagi. Zadnjo devetega avgusta letos proti Omariju Akhmedovu, s katero je naznanil, da se morda znova vrača med najboljše. Trenutno je Weidman sicer deveto postavljeni borec UFC-jeve srednje kategorije. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Israel Adesanya, ki je konec septembra premagal Paula Costo za ubranitev naslovov v tej kategoriji, mu seveda ni ostal dolžan. Objavil je video posnetek, na katerem najprej v kamero pove, da bo razbil "tega pesjana", nato pa fokus preusmeri prav v Weidmana, ki ta čas govori po telefonu. 

Zraven je dodal še zapis: "Chris, najprej kaj zmagaj. Sem te že prebral. Vem, kje si nevaren. Vem, kako pokvariti tvoje enojne in dvojne brce. Kot sem rekel, pred teboj sem za deset korakov. Vedel sem, da mi bo ta posnetek nekega dne prišel še kako prav."

No, zadnjo pa je kljub temu imel Weidman, ki je Adesanyu odgovoril: "Tisti večer si bil preveč prijazen, da bi mi tako govoril. Dvoličen si. Vzel bi tvojo nesposobno rit in jo zdrobil. Spominjaš se naših pogovorov tisti večer in veš, da sem težava, ki si je ne želiš imeti."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Adesanya se bo v naslednjem obračunu najverjetneje pomeril z Jaredom Cannonierjem, a 36-letnega Teksašana pred tem čaka še obračun z Robertom Whittakerjem. Tisti, ki ga bo dobil, bo imel lepe možnosti, da za nagrado dočaka tudi boj z aktualnim šampionom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marjeticaas
03. 10. 2020 10.06
-2
And that is still my boy :))
RTVjeZAKON
03. 10. 2020 09.11
+5
Rit glih ne moreš zdrobiti
Bigbadjohn
03. 10. 2020 14.56
+1
Verjetno namerava izvesti vzvod na trtico.