Borilni športi

Mohammed Farhad in Ruel Panales bosta v Hali Tivoli poravnala stare račune

Ljubljana, 06. 04. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Spektakel WFC 25/Brave CF 70 v slovenski prestolnici je vse bližje. 23. aprila se bodo v Hali Tivoli pomerili številni domači in tuji borci. Med njimi najdemo tudi stara znanca Indijca Mohammeda Farhada in Filipinca Ruela Panalesa.

V drugi borbi večera se bosta drugič soočila borca, ki imata neporavnane račune. Ob koncu lanskega leta sta se na dogodku Brave CF 66 že spopadla v Indoneziji. Takrat so sodniki borbo končali brez zmagovalca, saj je Filipinec Ruel Panales v mednožje prejel nenameren udarec z nogo Mohammeda Farhada. Panales je svojo prvo borbo na enem od dogodkov organizacije Brave CF kljub hudim bolečinam poskušal nadaljevati, a ko je bilo jasno, da mu borbe ne bo uspelo končati, so jo bili sodniki razumljivo prisiljeni skleniti brez zmagovalca.

Domači dogodek WFC 25, ki bo potekal v Hali Tivoli, bo sicer naslovil izkušeni slovenski borec Marko Drmonjić, ki se bo pomeril s sedem let mlajšim Erkom Junom. Karte za borilni spektakel so še na voljo!

Jasno je torej bilo, da se bosta borca znova srečala, kar se bo zgodilo v 23. aprila v Hali Tivoli. Indijec Farhad, znan tudi kot "Sher-e-Hind", na borbah organizacije Brave CF vedno znova navdušuje. Najboljši Indijec v bantamski kategoriji je na kar štirih dosedanjih borbah na dogodkih te organizacije svoje nasprotnike nokavtiral. Pred borbo s Panalesom in porazom, ki ga je doživel pred njo v letu 2022, je bil nepremagan vse od leta 2018. Njegov jasni cilj je postati prvi indijski prvak v Brave CF.

Svojemu nasprotniku pa je pred povratno borbo poslal jasno sporočilo. "Oba z Ruelom veva, kaj se je v resnici zgodilo. Ali sem ga res udaril v mednožje. Sram bi me bilo. Bil se je pripravljen boriti. Potem pa je njegov trener z njim spregovoril v filipinščini in mislim, da mu je ukazal, naj borbo prekine. Trener je vedel, da sem bil boljši od njega. Vsi smo bojevniki, in če si bojevnik, se moraš boriti," je bil nepopustljiv Farhad.

Ruel Panales proti Mohammedu Farhadu

World Freefight Challenge oziroma WFC je v naši regiji sinonim za odlične dogodke in izjemne borbe. Prvi dogodek je predsednik organizacije Zlatko Mahić organiziral že pred 17 leti, zadnjega, ko je prvič združil moči z eno najhitreje rastočih organizacij na svetu Brave CF, pa pred tremi leti.

"Nobeden od tvojih udarcev ni bil dovolj natančen in močen, tudi na tla me nisi uspel spraviti. Ti pa misliš, da smo sprejeli lahko odločitev? Trikrat si me udaril v ta del telesa. Za to si ti popolnoma kriv. Ti si izbral lažjo pot tako, da si goljufal. Komaj čakam, da te bom videl, kako hlastaš po zraku in krvaviš," mu je brez zadržkov odgovoril nasprotnik in napovedal spektakularno borbo.

Ruel "Bagsik" Panales je bil pred vstopom v organizacijo Brave CF nepremagan na petih borbah. Kljub neljubemu dogodku na debiju v Brave CF se bo v Ljubljani poskušal maščevati. Po upokojitvi svojega trenerja in mentorja ter nekdanjega zvezdnika Brave CF Rolanda Dyja ima Panales priložnost postati nov obraz MMA-ja na Filipinih.

Seznam vseh borb dogodka WFC 25 / Brave CF 70:

Poltežka kategorija: Marko Drmonjić – Erko Jun

Bantamska kategorija: Jose Torres – Nkosi Ndebele

Težka kategorija: Luka Podkrajšek – Pavel Dailidko

Bantamska kategorija: Izzeddine Al-Derbani – Eduardo Mora

Mušja kategorija: Edilceu Alves – Dansheel Moodley

Težka kategorija: Miha Frlic – Milenko Stamatović

Bantamska kategorija: Mohammad Farhad – Ruel Panales

Lahka kategorija: David Forster – Nemanja Nikolić

WFC 25 / Brave CF 70 Fight Card
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.