Borilni športi

White: Conor je stoodstotno prepričan, da lahko premaga Habiba

Las Vegas, 08. 06. 2019 14.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izzivalec Habiba Nurmagomedova za šampionski pas lahke kategorije bo Dustin Porier. Novico o novem borilnem prazniku, ki bo zavzel Abu Dhabi, je pred dnevi oznanil UFC, kljub obetajoči se akciji pa številni močno pogrešajo Conorja McGregorja.

Sloviti Irec jih je namreč jeseni skupil od Dagestanca, vse od takrat pa se drži daleč stran od kletke. "Kaj sem vam rekel po borbi Mayweather-McGregor? Nisem rekel, da se morda nikdar več ne bo boril? In kolikokrat doslej je stopil v kletko? Enkrat," je v pogovoru za ameriški ESPN poudaril predsednik UFC Dana White.

Dana White trdno verjame v revanšo med McGregorjem in Nurmagomedovom.
Dana White trdno verjame v revanšo med McGregorjem in Nurmagomedovom. FOTO: AP

Irski zvezdnik mešanih borilnih veščin v zadnjih mesecih časopise polni z dogajanjem izven kletke, na zadnje se je znašel v navzkrižju z možmi postave, ko je marca letos na Floridi razbil mobilni telefon navijača.

A kot meni White, McGregor borbe niti ne potrebuje. "Conor se je znašel v, za borca, izjemno unikatni situaciji. Ima na tone denarja. Njegov posel z viskijem nebrzdano raste. To mu omogoča, da si vzame čas, dobro premisli in igra igro, na način kot ga sam hoče," pojasnjuje.

Irec je sicer pred časom spregovoril o svojih novih ciljih in materialnih dobrinah, ki so mu pred leti predstavljale glavno gonilo. Pojasnil je, da je v svojih dvajsetih letih denar vlagal predvsem v avtomobile, ure,... danes pa velik delež nameni zase, za svoje telo in dobro počutje. Za veliko spremembo v njegovem življenjskem slogu je zaslužen predvsem ameriški košarkarski as LeBron James, čigar misli so McGregorja prisile k temeljitemu premisleku.

Habib Nurmagomedov je v četrti rundi borbe McGregorja prisilil v predajo.
Habib Nurmagomedov je v četrti rundi borbe McGregorja prisilil v predajo. FOTO: AP

McGregor je sicer v zadnjih nekaj mesecih že večkrat izrazil glasno željo po revanši z Nurmagomedovom, z njim pa se strinja tudi aktualni šampion lahke kategorije. White pozdravlja povratni obračun in verjame, da bodo ljubitelji borilnih veščin kmalu spet lahko uživali v spopadu teh dveh borcev.

"Conor je stoodstotno prepričan, da lahko premaga Habiba. Želi si revanše, prepričan je, da si jo zasluži bolj kot kdorkoli drug. Bomo videli, kako se bo vse skupaj odvilo. Septembra nas čaka borba v Abu Dhabiju, potem pa bomo videli," je za konec zagotovil predsednik UFC.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nobody75
11. 06. 2019 07.20
+2
Poirier ni slab fajter. Mislim da bo zanimiv boj, čeprav za Khabiba bo moral pokazati veliko.
elrocco77
08. 06. 2019 19.48
+9
Bo ja... Rus ga bo še enkrat poglihal s podlago, pol pa upam da se bo končn ugasnu.
jugatneme
08. 06. 2019 18.37
+4
Spet bo nekaj divjanja...
ehjaehja
08. 06. 2019 16.42
+5
Tudi na prvi tekmi je bil...
Vivid Money
08. 06. 2019 15.07
+9
conor Habiba ne bo nikoli premagal....Habib je premocan....smo videli kako je bilo.....
Petarda10
08. 06. 2019 14.52
+3
Ce je natreniral borbo na tleh ni dvoma o tem ali ga lahko premaga ker v stojecem polozaju je Conor nepremagljiv to je dejstvo...
The Dude
08. 06. 2019 18.57
+5
Veliki82
09. 06. 2019 09.39
+0
mislim, da ne razlukuješ UFC pa boks point vsega pa je denar