Borilni športi

White: Masvidal? Ni pokazal dovolj velike želje za borbo proti Usmanu

Las Vegas, 13. 06. 2020 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik organizacije za borbe v mešanih borilnih veščinah Dana White se je v zadnjem času znašel pod plazom kritik nekaterih najvidnejših posameznikov iz UFC-ja. Konkretneje, Jorgeja Masvidala in bratov Diaz, ki mu očitajo dobršno mero indiferentnosti v povezavi z naslednjim borilnim dogodkom UFC 251, kjer bo aktualnega svetovnega prvaka velterske kategorije Kamaruja Usmana izzval Gilbert Burns.

In prav izbira brazilskega borca Gilberta Burnsa za naslednjega nasprotnika Kamaruja Usmana na dogodku UFC 251 11. julija je povzročila precejšnjo nejevoljo med nekaterimi najvidnejšimi predstavniki velterske kategorije, ki predsedniku organizacije Dani Whitu očitajo nedoslednost pri izbiri glavnih izzivalcev.

White se ni skril pred javnostjo in je na predvečer novega borilnega dogodka spregovoril tudi o omenjeni pereči temi. "Tisti, ki me bolje poznajo, dobro vedo, da vsakomur, ki izrazi dovolj veliko željo za borbo, to tudi omogočim. Nisem presenečen nad očitki, saj sem v tem poslu prisoten že dve desetletji. Moram pa povedati eno stvar, da si je Burns priložnost za šampionsko borbo tudi zaslužil. Gre za borca, ki je trenutno prvouvrščeni na lestvici izzivalcev v velterski kategoriji, in pošteno je, da se na naslednjem dogodku med seboj pomerita trenutni prvak in prvi izzivalec," je dejal Dana White, ki tudi v nadaljevanju pogovora s predstavniki medijev ni skoparil s pohvalami na račun Burnsa. "Glede Masvidala bi povedal, da je tak kot brata Diaz; veliko govoričenja za majhen učinek. Ko se nekaj odloči, bo to izpeljal do konca, pa četudi v lastno škodo," je o očitkih Jorgeja Masvidala kritično spregovoril prvi mož organizacije, ki je ob koncu poudaril, da se je v zadnjih dneh v javnosti ustvarila nepotrebna drama.

Jorge Masvidal je nanizal kar nekaj očitkov na račun prvega moža UFC-ja Dane Whita.
Jorge Masvidal je nanizal kar nekaj očitkov na račun prvega moža UFC-ja Dane Whita. FOTO: AP

"Tega ne potrebuje nihče. Imamo dovolj drugih zadev, ki jih moramo reševati sproti, zato ne potrebujemo še dodatnega dvigovanja napetosti. Vsi borci dobro vedo, da če želijo nastopiti na dogodkih, nas morajo najprej poklicati. Tako je od samega začetka in bo tudi v prihodnje. Zdaj pa so se kar naenkrat nekateri začeli vesti tako, kot da se je preko noči pojavila neka nova drama. Kot da ne poznajo internih pravil," je še pristavil White.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.