Borilni športi

White o McGregorjevi prihodnosti: Moral bo še 'malce' počakati

Ljubljana, 09. 04. 2020 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi mož organizacije UFC Dana White je v pogovoru za ESPN priznal, da so pred izbruhom pandemije koronavirusa vse poti vodile k vnovičnemu obračunu med aktualnim svetovnim prvakom lahke kategorije Khabibom Nurmagomedovom in Conorjem McGregorjem. Toda trenutno stanje kaže na to, da bodo morali ljubitelji mešanih borilnih veščin na morebitni drugi medsebojni dvoboj med omenjenima šampionoma še počakati.

Kontroverzni irski borec mešanih borilnih veščin Conor McGregor se je po bolečem porazu oktobra 2018 proti Khabibu Nurmagomedovu uspešno vrnil v oktagon v začetku letošnjega leta. Tedaj je brez večjih težav, v 40 sekundah dvoboja, opravil s 'Kavbojem' Donaldom Cerronejem in tako napovedal vnovičen boj za naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji. 

Ko se je počasi začel pripravljati 'teren' za nov spektakularni obračun McGregor-Nurmagomedov, je udaril koronavirus, ki je razblinil sanje številnih privržencev MMA-ja, da bi še letos videli na delu v tem trenutku morda najboljša borca na svetu. Še pred tem bi moral Dagestanec opraviti s Tonyjem Fergusonom v sklopu UFC 249 v Las Vegasu, a je tudi ta borba splavala po vodi. O usodi in predvsem prihodnosti razvpitega Irca je v pogovoru za ameriški ESPN spregovoril prvi mož organizacije Dana White.

Conor McGregor (na sliki levo) bo moral na novo priložnost za osvojitev šampionskega pasu počakati še nekaj časa.
Conor McGregor (na sliki levo) bo moral na novo priložnost za osvojitev šampionskega pasu počakati še nekaj časa. FOTO: AP

"Večina je tako ali tako menila, da si Justin Gaethje bolj zasluži borbo s Khabibom kot McGregor. S tega vidika se vsa ta zmeda ne bi mogla bolje odviti, kot se je. Zakaj? Poglejte, 18. aprila se bosta za naslov začasnega svetovnega prvaka v lahki kategoriji spopadla Gaethje in Ferguson. To je obenem obračun, ki 'pije vodo'. Govorimo o dveh izjemnih posameznikih, ki še nista dobila prave priložnosti za dvoboj za šampionski pas. Glede na to, da se Khabib zaradi že znanih razlogov ne more vrniti v Združene države Amerike, smo storili manjšo spremembo, kar pomeni, da se bo Nurmagomedov na naslednjem UFC dogodku pomeril z zmagovalcem dvoboja med Fergusonom in Gaethjejem," je dejal White, ki se zaradi izrednih razmer pretirano ne vznemirja in dodaja:

"Tega ni pričakoval nihče. Tudi mi ne, zato ne bi govoril o kakršni koli paniki, ker je ni. Vsaj med nami je ni. Naša organizacija je v preteklosti že toliko tega doživela in preživela, zato verjamem, da bomo premagali tudi ta virus. Sami dobro veste, da smo morali praktično čez noč odpovedati že tri načrtovane dvoboje. Seznanjeni smo tudi s Conorjevimi željami za povratni obračun s Khabibom, a zaradi trenutnega stanja lahko odgovorno zatrdim, da do omenjene borbe v tem letu zagotovo ne bo prišlo." 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.