Borilni športi

White o McGregorju: Nisem si mislil, da se bo po borbi z Mayweatherjem vrnil v kletko

Las Vegas, 21. 08. 2018 17.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubitelji mešanih borilnih veščin si lahko jeseni, po besedah predsednika UFC-ja Dane Whitea, obetajo novo poslastico. V kletki se bosta za naslov prvaka v lahki kategoriji ’udarila’ velika sovražnika, Khabib Nurmagomedov in irski MMA superzvezdnik Conor McGregor. Kariera slednjega pa je bila po borbi s Floydom Mayweatherjem postavljena pod velik vprašaj.

"Mislim, da bo to moja največja borba doslej," je za začetek pogovora BBC-ju priznal predsednik lasvegaške organizacije mešanih borilnih veščin Dana White, ki je pred letom dni z zadržkom spremljal dvoboj svojega ’varovanca’ v boksarskem ringu.

V deseti rundi je lani Floyd Mayweather zrušil McGregorja.
V deseti rundi je lani Floyd Mayweather zrušil McGregorja. FOTO: AP

Conor McGregor je namreč lani kletko zamenjal za boksarski ring in v deseti rundi po tehničnem nokavtu priznal premoč boksarskemu mojstru Floydu Mayweatherju.

"Pa vendar si nekoč sploh nisem mislil, da se bo vrnil v kletko. Vsaj ne po vrtoglavih vsotah, ki si jih je prislužil po obračunu z Mayweatherjem. Že pred njuno borbo v Las Vegasu sem večkrat poudaril, da se morda ta fant nikoli več ne bo podal v oktagon. Ko enkrat zaslužil tako vsoto.. ti to korenito spremeni življenje," je prepričan White, ki je že od samega začetka vedel, da si bo Irec prislužil simpatije svetovne javnosti. Kljub svoji razvpitosti in izpadom si je namreč McGregor v pičlih nekaj letih prislužil zvezdniški status, ki ga spridoma tudi izkorišča.

"V tem poslu moraš biti lačen zmag. Moraš imeti željo po borbah, po povratku v oktagon. Gledalci imajo radi borce, ki so borci tudi v resničnem življenju. Takšne,ki se želijo udariti z vsakim, tudi najboljšimi. Takšen je McGregor vse od dne, ko je prvič stopil v našo pisarno," se spominja predsednik UFC, ki pa se ni mogel izogniti niti vprašanjem na račun McGregorjevega zadnjega izpada.

White: "Bilo je samo vprašanje časa. Na neki točki mi je rekel, da se bo boril s Khabibom v Rusiji. Takšen je. Nikogar se ne boji. Boril se bo s komerkoli kjerkoli in kadarkoli. Veliko govori, vendar za svojimi besedami tudi trdno stoji."
White: "Bilo je samo vprašanje časa. Na neki točki mi je rekel, da se bo boril s Khabibom v Rusiji. Takšen je. Nikogar se ne boji. Boril se bo s komerkoli kjerkoli in kadarkoli. Veliko govori, vendar za svojimi besedami tudi trdno stoji." FOTO: AP

Napada na avtobus poln borcev zaradi katerega si je prislužil tudi denarno kazen in nekaj dni družbeno koristnega dela. UFC se je tako znašla pod kritikami, češ da incident uporablja v namen promocije oktobrske borbe. "Tega nisem pričakoval. Moral se je soočiti s sodiščem, najeti odvetnike in se spopasti z vsem kar pride zraven. Vendar pa je to brez dvoma del zgodbe pred obračunom," se je na obtožbe odzval White.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

giiinem
21. 08. 2018 19.11
+1
giiinem
21. 08. 2018 19.11
+0
pa ne da ga rabiA ko ga enkrat imas ni nikoli dovolj ;)