Borilni športi

White o Miočiću: S Stipetom imava čuden odnos, a rad ga imam

Las Vegas, 29. 03. 2021 14.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik organizacije UFC Dana White je bil po veliki zmagi Francisa Ngannouja na eni in nepričakovano gladki kapitulaciji dovčerajšnjega svetovnega prvaka težke kategorije Stipeta Miočića na drugi strani povprašan o prihodnosti 38-letnega ameriškega borca hrvaških korenin. "V tem trenutku je še prezgodaj karkoli reči, a eno drži kot pribito, da je Stipe Miočić človek z veliko začetnico," je med drugim dejal prvi mož organizacije.

Po izjemni zmagi Francisa Ngannouja je bilo sicer za pričakovati, da bo moral veliki šef UFC Dana White pretežno odgovarjati na vprašanja, povezana s prihodnostjo novopečenega svetovnega prvaka težke kategorije, toda da bo na celotni novinarski konferenci prejel le eno vprašanje o dovčerajšnjem šampionu z veliko začetnico Stipetu Miočiću, ni pričakoval nihče.   

"S Stipetom imava zelo specifičen, čuden odnos, a jaz ga imam zelo rad. Miočić je človek z veliko začetnico, da o njegovih borilnih zmogljivostih sploh ne izgubljam besed. V športni pokoj bo nekega dne odšel kot najboljši 'težkaš' vseh časov," je bil jasen White in dodal: "V 'svojem' Denverju je zelo priljubljen, ljudje ga imajo radi in ga spoštujejo. Je zelo skromna oseba velikega srca. Že samo dejstvo, da je zadržal delo gasilca, dovolj pove o njemu kot človeku. Iskreno povedano, v tem trenutku ne vem, kaj sledi v njegovi karieri. Je še prezgodaj za kakršne koli zaključke. Najboljše za njega bi bilo, da se za nekaj časa umakne od vsega, se povsem posveti družinskemu življenju in se čez nekaj časa odloči, kaj mu prinaša bližnja prihodnost. Za vse, kar je storil za našo organizacijo, sem mu neizmerno hvaležen."

Predstavniki 'sedme sile' si Whitovo izjavo o (ne)prihodnosti Miočića v UFC različno tolmačijo. Eni so prepričani, da ga je nedeljski poraz pahnil na rob odločitve o koncu kariere, medtem ko drugi upajo, da bo 38-letnik čez nekaj časa zbral dovolj motivacije in energije za še eno veliko vrnitev v oktagon. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Čarodejan
30. 03. 2021 09.18
+1
"V 'svojem' Denverju". Denver je v Coloradu. Stipe je rojen v Euclid-Ohio, predmestju Cleveland-a. V Clevelandu živi in dela Narobe prepisan.
tajda112
29. 03. 2021 19.37
+1
...friki čakali, vstali ponoči, potem pa nekaj totalno brezveznega in dolgočasnega...
StrikeOne
29. 03. 2021 17.28
+5
Kam so nas pripeljali kot družbo! To je včasih bilo ilegalno in to samo 30 let nazaj te borbe v kletkah, danes je z pomočjo luceferijanov iz zahoda to že "normalno" da so ljudje tako krvoločni! Sej veste rabijo krvi žejne ljudi, če hočejo furat pokole pardon "osvobajanja od tiranov" vsako leto!
User1899173
29. 03. 2021 16.39
+2
Stipe se še danes verjetno sprašuje "tko je ugasio svijetlo"???
abc123def456
29. 03. 2021 16.30
+10
leta so prissla, ngannou je kot stipe V2.0 - premocno, preveliko.