Borilni športi

White ponudil, Nurmagomedov odgovarja: Ferguson si zasluži priložnost

Ljubljana, 26. 12. 2018 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V svetu mešanih borilnih veščin se ob izteku tekočega koledarskega leta zelo radi spomnijo spektakularnega dvoboja iz Las Vegasa, kjer sta se za šampionski pas v lahki kategoriji pomerila Conor McGregor in Khabib Nurmagomedov. Slednji je z izjemno borbo ponižal pred dvobojem sila optimističnega Irca, ki si želi povratnega dvoboja.

 A druga stran, ki ji poveljuje Dagestančev oče Abdulmanap Nurmagomedov, ne prehiteva dogodkov. Khabib Nurmagomedov se je namreč vse od slavja in neljubih dogodkov po veliki zmagi nad Conorjem McGregorjem povlekel nekoliko v ozadje in čaka na najboljšo mogočo ponudbo.

Pred tem pa mu mora preteči kazen, ki ga je doletela s strani UFC organizacije. Ta dan naj bi napočil 29. januarja 2019, toda po poročanju nekaterih ameriških medijev, naj bi se kazen še nekoliko podaljšala. V vmesnem času pa predsednik UFC-ja Dana White ne izgublja časa, da bi na vsak način prepričal Abdulmanapa Nurmagomedova v privolitev za povratni dvoboj. 

Khabib Nurmagomedov (na sliki z očetom Abdulmanapom Nurmagomedovim) za zdaj še ni sprejel ponudbe za povratni dvoboj s Conorjem McGregorjem.
Khabib Nurmagomedov (na sliki z očetom Abdulmanapom Nurmagomedovim) za zdaj še ni sprejel ponudbe za povratni dvoboj s Conorjem McGregorjem. FOTO: AP

15 milijonov dolarjev? Premalo
"Ni skrivnost, da nam je vodstvo UFC-ja ponudilo 15 milijonov dolarjev za povratni dvoboj z McGregorjem, toda potrebno je spoštovati tudi druge konkurente, ki si v tem trenutku precej bolj zaslužijo stopiti v oktagon z mojim sinom (Khabibom, op. a.). Tu govorim o dveh borcih - Dustinu Poirierju in Tonyju Fergusonu. Predvsem slednji si zasluži dvoboj s Khabibom," je možnost skorajšnje 'revanše' z razvpitim Ircem zavrnil oče aktualnega svetovnega prvaka UFC v lahki kategoriji in pristavil: "V kolikor bi ponudili 30 milijonov dolarjev, bi resno premislili o povratnem dvoboju. Tako pa ..." 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

type r
26. 12. 2018 18.12
+5
Kva a ste vsi nore gobe jedl? Kva ma komantiranje pod mano veze z fajtom!! Adijo pamt