Borilni športi

White si mane roke: Komaj čakam, to bo najuspešnejši borilni dogodek

Las Vegas, 08. 07. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predsednik borilne organizacije UFC Dana White je v enem od pogovorov poudaril, da bo nedeljski (tretji) obračun (neposredni prenos na VOYO od 4.00 naprej) med Dustinom Poirierjem in Conorjem McGregorjem zagotovo najuspešnejši v zgodovini organizacije. Obenem pa je napovedal, da bo zmagovalec borbe izzval Brazilca Charlesa Oliveiro za naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji.

Pred nami je torej nova borilna poslastica, ki je ne gre zamuditi. V zgodnjih nedeljskih jutranjih urah po srednjeevropskem času (neposredni prenos na VOYO ob 4.00) se bosta v kletki še tretjič v zadnjih sedmih letih srečala stara rivala, Dustin Poirier in Conor McGregor

V okviru dogodka UFC 264 se bosta v zadnji epizodi razburljive trilogije pomerila tudi za vlogo izzivalca v boju za šampionski pas lahke kategorije. Ta je trenutno v lasti odličnega Brazilca Charlesa Oliveire – ta bo zagotovo z zanimanjem spremljal omenjeni obračun, ki lahko predvsem Poirierju prinese ogromno. Dvaintridesetletni ameriški borec ne skriva, da bi si nekega dne okoli pasu rad nadel šampionski pas, a bo moral za kaj takega najprej ponoviti predstavo izpred šestih mesecev, ko je povsem zasenčil gobezdavega Irca. "Sam sicer ne vem, kaj se je pravzaprav zgodilo zadnjič s Conorjem McGregorjem. Tedaj je bil le bleda senca nekoč nepopustljivega borca, Dustin (Poirier, op. p.) pa je dvoboj pričakal v izjemni formi. Še v prvi rundi je bil McGregor videti spodobno, sveže, v nadaljevanju pa ga je Poirier povsem onemogočil. Kot zdaj vidim in slišim, je Conor priprave na tretji medsebojni dvoboj vzel veliko resneje, zaprl se je v svoj svet in komaj čaka, da se vse skupaj začne," je nekaj dni pred težko pričakovanim spektaklom v lasvegaški T-Mobile Areni v pogovoru za MacLife dejal predsednik organizacije UFC, Dana White.

Se bo Dustin Poirier podobno veselil tudi po tretjem medsebojnem obračunu s Conorjem McGregorjem?
Se bo Dustin Poirier podobno veselil tudi po tretjem medsebojnem obračunu s Conorjem McGregorjem? FOTO: 24ur.com

Privrženci Dustina Poirierja (malce) v skrbeh
Poirier se je po tehtnem razmisleku raje odločil za zadnje dejanje trilogije kot pa za možnost borbe za šampionski pas, kar je nekoliko razočaralo njegove privržence. White na to odločitev gleda z drugega zornega kota: "Menim, da se je Dustin pravilno odločil, ko je dal prednost tretjemu obračunu z McGregorjem. Na njegovem mestu bi se vsak odločil enako. Če zmaga v tej borbi, bo ubil dve muhi na en mah. Poleg tega, da ga čaka boj za naslov svetovnega prvaka, bo obenem dokazano boljši borec od McGregorja, kar bo za seboj povleklo še večjo prepoznavnost v svetu športa. Zgodi se lahko kar koli, a verjamem, da nas čaka izjemen borilni večer v Las Vegasu."

T-Mobile Arena razprodana, obeta se rekord po številu ogledov prek spleta
White ne dvomi, da bo nov obračun med Poirierjem in McGregorjem najuspešnejši in najdonosnejši v zgodovini organizacije. "Na tej prireditvi bo veliko več medijsko izpostavljenih oseb kot na kateri koli drugi v preteklosti. To je za nas najboljša možna borba, saj imajo ljudje trilogije radi. Zato sem prepričan, da bomo podrli vse rekorde gledanosti tako v živo kot preko spleta. Ne gre pa zanemariti tudi dejstva, da je za zmagovalca v igri zelo veliko, in sicer borba za naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji," je še dodal Dana White.  

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marjanović.dražen
08. 07. 2021 10.30
Bigbadjohn
08. 07. 2021 08.36
Trenutno nimam časa- veseliti se bom začel tam nekje v petek. Popoldne.