Borilni športi

Whittaker prek Gasteluma do nove velike priložnosti proti Adesanyi

Las Vegas, 17. 04. 2021 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., T.V.
Komentarji
0

Robert Whittaker je na borilnem dogodku UFC Vegas 24 povsem zasenčil Kevina Gasteluma in po dvoboju takoj izzval prvaka srednje kategorije Israela Adesanyo. Whittaker je dvoboj z Gastelumom v Las Vegasu dobil po soglasni odločitvi sodnikov.

Nekdanji prvak srednje kategorije UFC, Avstralec Robert Whittaker, je z novo odlično predstavo v soboto premagal ameriškega tekmeca Kevina Gasteluma, s katerim se je pomeril po več letih čakanja. "Promet" je bil precej enosmeren, v petih rundah je Whittaker slavil po točkah s soglasno odločitvijo (vsi 50-45) na glavnem dogodku UFC Fight Nighta v Las Vegasu. Whittaker je s praktično popolno predstavo pokazal svoj širok nabor udarcev, z nogo pa je uspel tekmeca zadeti tudi v brado v zaključku obračuna. 

"Počutim se, kot da sem na vrhu sveta. Jasno je, da je bil to zelo težak obračun. Veliko ljudi je podcenjevalo Kevina ... Je med najboljšimi borci v kategoriji. To je bil zelo težek dvoboj," je dejal vedno zelo skromni Whittaker, ki se glede na svojo javno podobo nikakor ne sklada s prepoznavno "trash talk" kulturo UFC.

Whittaker (na fotografiji levo) je bil prepričljiv.
Whittaker (na fotografiji levo) je bil prepričljiv. FOTO: AP

'Mislim, da bi morala govoriti, kolega'
Na lestvici ESPN je bil Whittaker v srednji kategoriji na drugem mestu že pred dvobojem in verjetno si je s to zmago priigral nov poskus proti aktualnemu prvaku Israelu Adesanyi, ki mu je pas pred nosom speljal pred dvema letoma.

"Nič drugega kot spoštovanje. Je velik borec. A mislim, da bi morala govoriti, kolega. Mislim, da je čas, da se najini poti spet križata," je v oktagonu dejal Whittaker na vprašanje o Adesanyi, ki mu je že (malce provokativno) čestital prek družbenih omrežij. 

Koronavirus pasica nova

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.