Borilni športi

Whyte v vlogi favorita, a opozarja: Povetkin je tehnično najboljši boksar v moji karieri

Brentwood, 21. 08. 2020 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V soboto se bosta s prenosom na VOYO, ki se prične ob 20.00, v težkokategorni boksarski poslastici pomerila Aleksander Povetkin in Dillian Whyte. Slednji je v vlogi izrazitega favorita, a opozarja, da izkušenega Rusa, ki ga je označil za najbolje tehnično podkovanega nasprotnika v karieri, nikakor ne gre odpisati.

Če bo Dillian Whyte slavil, bo ohranil naziv prvega izzivalca Tysona Furyja za šampionski pas po verziji WBC. "Čaka me vrhunski nasprotnik, zato se o Furyju ne obremenjujem. Obremenjujem se zgolj z Aleksandrom Povetkinom. Je tehnično najboljši boksar v moji karieri. Premagal je že vrsto odličnih posameznikov, osvojil je zlato olimpijsko medaljo, izgubil pa je le dvakrat," je na zadnji novinarski konferenci pred sobotnim spopadom povedal Whyte.

32-letnik je v vlogi velikega favorita, kar pa v ringu pomeni bore malo. "Ne želim napovedovati ničesar, saj je zelo izkušen in zna poskrbeti zase. A če mi uspe začeti, tako kot si želim, potem je zgodba zaključena. Vem pa, da lahko to stori tudi on," je še previden Whyte, ki se bo skušal pridružiti rojaku Anthonyju Joshui kot edinemu, ki mu je doslej uspelo nokavtirati Povetkina.

Dillian Whyte je nazadnje ugnal Poljaka Mariusza Wacha.
Dillian Whyte je nazadnje ugnal Poljaka Mariusza Wacha. FOTO: AP

Med Babićem in Wintersom vroče že na novinarski konferenci
Na boksarskem spektaklu v angleškem Brentwoodu bodo svojega predstavnika imeli tudi naši južni sosedje. V drugem obračunu večera bo boksal Alen Babić, ki se bo pomeril z Američanom Shawndellom Wintersom. Boksarja sta si na novinarski konferenci izmenjala kar nekaj ostrih besed. Začel je slednji, ki je dejal: "Imam trikrat več nokavtov, kot ima on borb. Nikogar ne odpisujem, a to je dejstvo. Izkušnje bodo odločale in on jih nima veliko." 

Hrvaški borec je nasedel na provokacije. Najprej je Wintersu zabrusil, da ga lahko že tukaj nokavtira, če si to želi, nato pa mu je dejal, da je enostavno prepočasen, da bi lahko računal na zmago. Besedo počasen (v angleščini: slow, op. a.) je trikrat ponovil, ob zadnjem poizkusu pa si je privoščil komično slovnično napako, saj jo je črkoval kot S - L - A - O. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spored borb (prenos na VOYO v soboto ob 20.00)
Dillian Whyte vs Aleksander Povetkin
Katie Taylor vs Delfine Persoon
Luther Clay vs Chris Kongo
Alen Babić v Shawndell Winters
Jack Cullen v Zak Chelli

Boks: Dillian Whyte vs Alexander Povetkin
Boks: Dillian Whyte vs Alexander Povetkin FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
22. 08. 2020 09.36
Ste ubrali taktiko Siol.net-a- članki so isti, le naslovi se menjajo??!
Bigbadjohn
21. 08. 2020 19.50
-1
Alen Woody...
bysaRD
21. 08. 2020 18.08
+2
Komik tale Alen