Borilni športi

Whyte vs. Chisora oz. obračun, ki odpira vrata za boj z Joshuo

London, 17. 12. 2018 14.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V soboto ob 20. uri se bosta v londonski O2 areni pomerila težkokategornika Dillian Whyte in Dereck Chisora. Šlo bo za povratni obračun iz decembra 2016, ko se je po deljeni sodniški odločitvi zmage v Manchestru veselil Whyte. Dvoboj bomo prenašali na VOYO.

Prvi obračun je po deljeni sodniški odločitvi dobil Whyte.
Prvi obračun je po deljeni sodniški odločitvi dobil Whyte. FOTO: AP

Še so živi spomini na izjemen in spektakularen obračun v Manchestru, kjer smo videli 12 rund silovitih udarcev z obeh strani, nato pa se je zmage po deljeni sodniški odločitvi (115:113, 115:114, 114:115) razveselil Whyte. Obračun je bil kasneje izbran za najboljši britanski obračun leta 2016.

Tokratni dvoboj bi lahko bil bistveno bolj pomemben, saj bi zmagovalec obračuna 13. aprila na Wembleyju utegnil boksati s trenutnim vladarjem težke kategorije Anthonyjem Joshuo. Prav Joshua, ki si bo v živo ogledal obračun, zaenkrat ostaja edini krvnik Whytea (24-1). Ta je kar 17 nasprotnikov položil z nokavtom. Precej slabšo statistiko beleži Dereck Chisora, ki je v karieri poklicnega boksarja nanizal osem porazov in 29 zmag (od tega 21 z nokavtom). Da je v zadnjem času v dobri formi, je sicer dokazal s presenetljivo gladko zmago nad Carlosom Takamom, čeprav je v dvoboj vstopil kot ’underdog’.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi tokrat bo veljal za 'underdoga', saj je Whyte pokazal svojo moč z zadnjo zmago proti Novozelandcu Josephu Parkerju, ki ga je premagal z nokavtom. Tedaj je presenetil s 117 kilogrami, zdaj pa je napovedal, da bo obračun s Chisoro pričakal lažji. "Da, zagotovo bom lažji. Le paziti moram, da si ne zlomim dlani ali kakšnega rebra," je povedal Whyte, ki se je s takšnimi težavami ukvarjal pred borbo s Parkerjem, kar mu je povzročalo težave pri hujšanju. Cilj, ki ga bo iskal, je 111 kilogramov. Teža, s katero je leta 2016 premagal Chisoro v Manchestru.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.