Borilni športi

Dillian Whyte: Wilder je idiot; žalostno je, da se tega ne zaveda

London, 06. 10. 2020 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski boksar jamajških korenin Dillian Whyte je brez dlake na jeziku za Sky Sports dejal, da je nekdanji svetovni boksarski prvak težke kategorije po različici WBC Deontay Wilder storil nezaslišano napako s tem, ko se je razšel z enim od dolgoletnih trenerjev Markom Brelandom. Za slednjega je bila očitno usodna vržena brisača v ring ob zadnjem Wilderjevem porazu proti Tysonu Furyju.

"Po mojem mnenju je Deontay Wilder storil največjo napako v svoji karieri, kajti Mark Breland je bil edini iz trenerskega štaba, ki je bil svoj čas odličen boksar in med drugim svetovni prvak, kar pove vse o njegovih referencah. In obenem je bil edini, ki mu ni bilo mar za denar in prepoznavnost. Gre za značajsko tihega, a strokovno izjemno podkovanega moža, ki je v vsakem trenutku vedel, kaj počne," je o Wilderjevi odločitvi, najverjetneje sprejeti zaradi vržene brisače v ring ob zadnjem porazu proti Tysonu Furyju, dejal Dillian Whyte, ki je nedolgo nazaj doživel boleč poraz proti ruskemu orjaku Alexandru Povetkinu

"Breland je bil s srcem pri stvari. Ni mu bilo vseeno za njegovega varovanca in tudi ta predčasen met brisače v ring v dvoboju proti Furyju je bila pravilna odločitev. Tudi Wilder se dobro zaveda, da če bi se borba nadaljevala, bi se lahko zanj vse skupaj veliko huje končalo. S težjimi poškodbami glave, kar bi ogrozilo njegovo zdravje in posledično nadaljevanje kariere," je prepričan Whyte, ki je ob koncu pristavil:

"Wilder je idiot in žalostno je, da se tega ne zaveda. Čas bo pokazal svoje, a prepričan sem, da bo še kako obžaloval to odločitev."

Dillian Whyte se je ostro lotil Deontayja Wilderja.
Dillian Whyte se je ostro lotil Deontayja Wilderja. FOTO: AP

  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CityApp Cmart Cities
09. 10. 2020 12.15
+3
Realnost je, da Wilder kot boksar ni napredoval zadnjih 10 let. Vedno je boksal na moč, tehnično pa ni napredoval nič. Edino pravilno je, da je izbral novega trenerja in se bo zdaj posvetil tehničnim elementom boksa, moč pa tako nikoli ni bila problem.
dejvid04
06. 10. 2020 21.36
+0
kot da on pa ni izgubil nazadnje
Bigbadjohn
06. 10. 2020 21.00
+2
Razumen možakar, ta White!